Beste programmer for å skrive bøker eller tekster av alle slag på datamaskinen

Beste gratis programmer for å skrive romaner, bøker, e-bøker, blogger og alle typer tekst eller dokumenter på datamaskinen

Hvem bruker datamaskiner for å skrive bøker, notater, blogger eller dokumenter, kan du sjekke her om du bruker alle de riktige programmene for arbeidet ditt. Det er faktisk ikke nok å ha et hvilket som helst skriveprogram hvis det er mulig å optimalisere ideer, ta notater og organisere strukturen i teksten som skal skrives.

I denne artikkelen vil vi vise deg beste gratis programmer for å skrive på datamaskinensom gir større fremtredende applikasjoner som har målrettet optimalisering for bloggere, romanforfattere, krimforfattere, ambisiøse e-bokforfattere eller til og med bare for å ta notater til en hovedfagsoppgave.

LES OGSÅ -> 10 beste alternativer til gratis Microsoft Office for PC og Mac, på italiensk

1) Google Dokumenter (på nettet)

Det beste programmet for å skrive nye bøker og nye tekster på datamaskinen er definitivt Google dokumentertilgjengelig direkte online som en nettapp og tilgjengelig med hvilken som helst nettleser (Chrome, Edge eller Safari).

Google Documents eller Google Docs fungerer som et vanlig tekstbehandlingsprogram, men legger til interessante funksjoner for å hjelpe spirende forfattere med å skrive stykket: vi kan faktisk dra nytte av stemme dikteringumiddelbar oversettelse av tekster og sitater, rask deling av innholdet som er opprettet, og ved flerhåndsskriving kan vi dele dokumentet med våre kolleger og velge om vi vil revidere innholdet eller legge til nye kapitler i teksten som allerede er til stede .

For mer informasjon om Google Docs inviterer vi deg til å lese våre flyguider beste triks for å skrive med Google Docs kom igjen hvordan legge til funksjoner i Google Dokumenter med tillegg.

2) Microsoft Word online

For de som ønsker å skrive den nye romanen direkte med Word, men ikke vil betale lisensen for å installere den på PC-en, kan de bruke den Microsoft Word Onlinetilgjengelig gratis med en enkel Microsoft-konto.

Ved å åpne Microsoft Word Online vil vi ha nesten alle verktøyene som er sett på det berømte Office-programmet tilgjengelig gratis, slik at vi effektivt kan skrive den nye romanen eller den nye detektivhistorien med et hyggelig og kjent grensesnitt.

Den elektroniske versjonen av Word tilbyr også rask deling via lenke eller Outlook-e-post og skriving med flere hender (via delingstilgang); sammenlignet med den installerbare versjonen alle dokumenter vil bli lagret på OneDrive og vil kun være tilgjengelig online, med mindre du synkroniserer OneDrive-mappen med en kompatibel Windows-PC.

På denne webtjenesten inviterer vi deg til å lese artiklene våre om hvordan synkronisere og laste opp mapper til Onedrive kom igjen hvordan aktivere gratis Microsoft Office Online som en webapplikasjon.

3) LibreOffice Writer

LibreOffice Writer det er definitivtBeste gratis alternativ til Microsoft Word for å laste ned og installere på din PC. Med dette programmet vil enhver forfatter ha et utmerket "tekstbehandlingsprogram" som egner seg for å skrive dokumenter, lange og godt formaterte tekster gratis, uten å måtte bruke en krone for Office-lisensen.

LibreOffice med gratis Word, Excel og Powerpoint for Windows, Mac og Linux det er referansekontorpakken i åpen kildekode-verdenen og inkluderer programmer som ligner mye på de som er integrert i Microsoft Office-pakken.

I det spesifikke tilfellet med Writer vil vi ha et skriveprogram utstyrt med automatisk fullføring, automatisk formatering, italiensk stavekontroll, mulighet til å inkludere bilder og grafikk, fotnoter, sammendrag, overskrifter og mye mer.

Med LibreOffice kan du også lagre arbeidet ditt i PDF-format, gjør dokumentet klart til å deles med andre; i denne forbindelse inviterer vi deg til å lese vår guide på hvordan du skriver ut til PDF fra PC.

4) Kaliber (oppretting av e-bøker)

Etter å ha laget den nye romanen, det nye mysteriet eller vår nye skjønnlitterære bok med et av programmene vi har sett tidligere, må vi konvertere den til et format som er kompatibelt med moderne e-boklesere, slik at vi også kan levere den til Amazon for salg.

Den beste e-bokbehandleren og konverteren for PC er definitivt Kaliber, et gratis og åpen kildekode-program optimalisert for e-bøker. Med denne applikasjonen kan vi legge til dokumenter i PDF- eller Word-format og bruke umiddelbar konvertering til EPUB-format eller MOBI-format (Amazon Kindle-format), for å formatere bøkene våre i et format som er kompatibelt med moderne e-boklesere.

Konverteringen av bøker kan også utføres før vi sender arbeidet vårt til en personlig e-bokleser: for å fortsette er alt vi trenger å gjøre å koble leseren til PC-en via USB-kabel, åpne kaliber og trykke på knappen Send til enhet, velge leser fra rullegardinmenyen; programmet vil automatisk konvertere boken til et format som er kompatibelt med lesing av leseren, uten ytterligere endringer.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan åpne ePub-filer på Windows 10 og 11.

5) Evernote (notater og notater)

Evernote regnes som den beste søknaden for hold notater lagret på nettet og ta detaljerte notater, komplett med bilder; det kan være det beste hjelpeverktøyet for å skrive en bok, siden det også raskt kan ringes opp fra mobil for å lage nye notater, nye kapitler, ideer for å fullføre boken vi skrev.

Alt innhold blir tilgjengelig fra Windows PC, Mac, Android smarttelefon eller nettbrett, iPhone og iPad, og holder alle notater og notater synkronisert; Du kan også dele notater med andre, og det er et perfekt verktøy hvis du samarbeider om et stort prosjekt.

Vi kan lese artiklene våre om verktøy for å holde notater synkronisert hvordan du bruker Microsoft OneNote for Windows, Mac og smarttelefoner og på beste appene for å ta notater og notater på Android og iPhone.

6) Canva (bokomslag)

En god bok starter alltid med et vakkert omslag; for å lage et nytt omslag til boken vår er det best å bruke en nettredaktør som f.eks Canva.

For å lage et vakkert omslag åpner du bare nettstedet, skriv bokomslag eller e-bokomslag i søkefeltet øverst, åpne bilderedigering og velg et av omslagene til venstre, og velg det beste bildet for boken vår.

Etter å ha lastet opp det beste omslaget bruker vi bilderedigeringsprogrammet til å endre teksten og forfatteren, samt andre detaljer på omslaget (som bakgrunn eller farger); på slutten av arbeidet laster vi ned forsidebildene og legger dem til boken ved hjelp av caliber eller Google Docs.

For omslag og nettbilder kan vi lese vår flyguide gratis alternative nettsteder til Canva for grafiske prosjekter og design.

7) Andre programmer for skriving på datamaskinen

Tetning det er et flott program for skrive e-bøker gratis. Faktisk presenterer Sigil en god EPUB-editor anbefalt for mer erfarne brukere. Verktøyet er svært kraftig for oppdatering av tekst og formatering av bøker og tekster delt inn i emner, med verktøy for å lage en analytisk indeks og en validator for å sikre at boken overholder EPUB-standarder.

For å lage en EPUB kan vi bruke gratis plugin Writer2Epubsom kan integreres i LibreOffice Writer, som lar deg lage e-bøker på en profesjonell måte ved hjelp av det vanlige skriveprogrammet, for et avansert formateringsnivå (vi trenger ikke engang bruke kaliber for å konvertere boken).

TreeSheets er et interessant notatprogram med en uvanlig tilnærming til å organisere ideer. Det fungerer litt som et regneark, med celler, som hver kan inneholde data, bilder, formatert tekst og mer; du kan få en liste over elementer, som hver inneholder andre tabeller og bilder. TreeSheets-grensesnittet er ikke så lett å forstå og appellerer kanskje ikke til de fleste potensielle brukere.

Kiwix er et annet gyldig program å kombinere med å skrive søknader, spesielt for som skriver romaner eller annen type tekst. Dette programmet lar deg få tilgang til kontinuerlig informasjon for å dokumentere deg selv og unngå å skrive unøyaktige ting, ved å bruke Wikipedia på forskjellige språk som kilde.

WikidPad er en notatbok strukturert som en Wiki (Wikipedia-stil) slik at hvert notat er enkelt å finne og skrive. Dette programmet er en personlig wiki, et verktøy for enkelt å koble sammen ideer.

FocusWriter det er en detalj videoredigeringsprograma som har den spesielle egenskapen at det er all plass på skjermen til teksten, uten verktøylinjer, knapper eller distraksjoner. Menyene vises kun ved å flytte musepekeren, med knapper for å bestemme formateringen av teksten, for å søke og erstatte ord, justering, innrykk, stavekontroll og så videre. Ekstra alternativer inkluderer muligheten til å sette daglige mål (for eksempel jobbe en hel time eller skrive et visst antall ord), mens programmets statuslinje viser hvor nærme vi er å nå dette målet. Focus Writer er et flott program for romanforfatterebedre enn Word eller andre dokumentprogrammer.

Åpne Live Writer det er i stedet beste programmet for de som skriver en internettblogg. Programmet kobles til bloggdatabasen, uansett type, og gir et grensesnitt som ligner på Word for å skrive godt formaterte artikler på datamaskinen og umiddelbart forhåndsvise dem før de publiseres online. Windows Live Writer er kompatibel med alle store bloggplattformer, inkludert Blogger og WordPress.

Konklusjoner

Alle som ønsker å skrive en bok kan bruke alle verktøyene som er oppført ovenfor for å få riktig formatering, riktig layoutsystem og et eksportsystem for å lage bøker i PDF-format (mer vanlig og tilgjengelig) eller EPUB-format (for å selge det på nettsteder som f.eks. Amazon), ved å bruke kaliber for å konvertere filer fra ett format til et annet og Canva for å lage et vakkert omslag.

Når vi skriver kan vi også be om hjelp fra ChatGPT eller kunstig intelligens for å skrive bedre og med stil, som også sees i våre guider på hvordan installere ChatGPT-appen på PC og på beste alternativene til ChatGPT som fungerer på italiensk.

Index
  1. 1) Google Dokumenter (på nettet)
  2. 2) Microsoft Word online
  3. 3) LibreOffice Writer
  4. 4) Kaliber (oppretting av e-bøker)
  5. 5) Evernote (notater og notater)
  6. 6) Canva (bokomslag)
  7. 7) Andre programmer for skriving på datamaskinen
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up