Hvordan beskytte e-postinnboksen og e-posten din

Grunnleggende sikkerhetsregler for å beskytte e-postkontoen din, ikke miste den, unngå virus og gjenkjenne svindel og bedrag

Risikoen for å bli rammet av et virus via e-post avhenger alltid av din evne til å gjenkjenne dem og ikke la deg lure av svindel. E-postboksen er veldig viktig i dag fordi det er vår mest brukte digitale identitetbrukes til å få tilgang til sosiale nettverk og for å motta viktig kommunikasjon på jobb, forretning eller skole.

Hvis e-postkontoen din er kompromittert, stjålet eller spionert på, kan du støter på alvorlige sikkerhets- og personvernproblemer. I de fleste tilfeller er årsaken til e-postinfiltrasjon eierens uoppmerksomhet eller naivitet som fører til at han faller i feller eller aktiverer virus.

I den følgende guiden vil vi vise deg beste triksene for å effektivt beskytte e-postinnboksen din for å unngå phishing, spam, svindel-e-poster og meldinger med virus. Det er best å alltid bruke disse triksene, enten du bruker e-post på jobb eller en personlig e-postinnboks.

LES OGSÅ -> Beste anti-spam-tjenester for å beskytte bedrifts- og nett-e-post

1) Bruk separate e-postkontoer

Dette er råd som, som jeg har lagt merke til, med rette følges av mange mennesker. E-postkontoen er sannsynligvis det sentraliserte navet for ens personlige aktivitet online og også offline (i det virkelige liv).

Hvis alle Facebook-varsler, Nettsideregistreringer, nyhetsbrev, private meldinger etc. sendes via e-post, betyr å legge alle eggene dine i én kurv. Hvis den kurven blir stjålet, vil alle eggene inni gå tapt.

Det ideelle er å ha en e-postadresse som kun kan brukes til viktige ting for eksempel forretningskommunikasjon eller de som er relatert til finansielle transaksjoner mens, for alt annet, bruk en separat. Å ha separate e-postkontoer styrker sikkerheten og er også mer produktivt siden det blir lettere å skille viktige e-poster (som ligger i en bestemt innboks) fra alt annet og å kunne bruke den sekundære e-postinnboksen med ro i sinnet.

I en annen artikkel så vi beste nettsteder for å opprette en ny e-postkonto.

2) Lag et annet og vanskelig passord

Hvis jeg fant en viss konvergens på punkt 1, når det gjelder passord, har folk en tendens til å stole på en rekke definerte passord eller, enda verre, på bruke ett passord for mange kontoer.

Hvis du har mange kontoer på forskjellige nettsteder du kan ikke risikere å bruke nøyaktig samme passord for alle ellers, hvis dette ble oppdaget av en hacker via et kompromittert nettsted, kunne de få tilgang til alle personlige kontoer som bruker samme passord.

En god løsning for å alltid ha forskjellige passord er å stole på Generator for tilfeldig passord i Chrome (som kan lagre dem i sin synkroniserte skyplass) eller bruk en ekstern og synkronisert passordbehandler som f.eks Bitwarden.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan lage sterke passord kom igjen hvordan lagre passord og pålogginger til nettsider trygt og sikkert.

Hvis vi i stedet ønsker å finne ut om et passord er kompromittert, kan vi lese artikkelen om hvordan sjekk om kontoene dine med e-post og passord er stjålet.

3) Unngå phishing-e-poster

Phishing er villedende e-poster som virker seriøse og kommer fra institusjoner som postkontoret eller banken din, komplett med en original logo, offisielle farger og kryptiske, men plausible meldinger.

Å gjenkjenne en phishing-e-post kan være vanskelig, men For å unngå de fleste problemer, bare unngå å klikke på e-poster som advarer om blokkerte kontoer, forestående overføringer, penger som skal frigjøres, Amazon-pakker som aldri er forespurt eller rabattkuponger som skal løses inn.

Dette kan imidlertid ikke være en absolutt regel: mange e-poster vi mottar når vi registrerer oss for en tjeneste krever at vi klikker på en bekreftelseslenke, uten å glemme lenkene til nyhetsbrevene til blogger og fora.

4) Vi åpner ikke uønskede vedlegg

Hvis du forventet noe fra en venn, alt bra, men hvis noen sender filer overrasketuten første advarsel eller uten presise indikasjoner, er det bedre å kaste meldingen umiddelbart.

En gang i tiden var det mange e-poster som ble sendt til tusenvis av mennesker med PowerPoint-presentasjoner eller morsomme bilder som ble delt i kjeder. I dag er heldigvis denne praksisen ute av bruk (på den annen side har Facebook blitt farligere).

Som forklart i en annen artikkel, er det veldig viktig å lære hvordan gjenkjenne e-poster med virus.

5) Bruk en VPN på offentlig og gratis Wi-Fi

Når vi sjekker e-post fra datamaskinen på et gratis Wi-Fi-nettverk (for eksempel på et hotell, på en restaurant, i et kjøpesenter eller i en offentlig park) kan noen spionere på forbindelsen vår, stjele pakker under transport fra PC-en vår og stjele passordene våre på en enkel måte.

Faktisk er det programmer som heter nettverkssniffer som kan brukes av hackere til å avskjære datatrafikk.

For å unngå denne faren kan det være svært nyttig koble til det offentlige nettverket kun med en aktiv VPN: på denne måten vil vår innkommende og utgående trafikk være kryptert og ingen hackere vil kunne gjenopprette personlig informasjon, kontoer og passord for å få tilgang til e-post eller tjenester.

Vi kan lese guidene våre om de beste VPN-tjenestene du kan bruke beste sikre gratis VPN-er og kl beste premium VPN-er.

6) Aktiver tofaktorautentisering og bruk aliaser

De to mest nyttige funksjonene for å beskytte e-postinnboksen og e-posten erto-faktor autentisering og bruk av.

Med tofaktorautentisering må vi angi en andre autentiseringskode i tillegg til brukernavn og passord: denne koden kan fås via SMS (raskeste metoden) eller med enautentiseringsapp (som genererer tidsbestemte koder eller OTP-koder).

Med e-postaliaser kan vi få noen fiktive e-postadresser som kan knyttes til vår e-postadresse: hver gang vi oppgir et alias, skjuler vi effektivt vår virkelige e-postadresse, og i tilfelle problemer sletter vi bare aliasene for å unngå å finne oss selv med ubrukelige nyhetsbrev, spam-meldinger og uønskede meldinger.

Konklusjoner

Å beskytte innboksen din er alt i alt veldig enkelt: bare følg instruksjonene som er gitt til punkt og prikke for å få en trygg, effektiv innboks med svært lite spam (noe som fortsatt er veldig vanskelig å oppnå, spesielt hvis vi har meldt oss på mange tjenester de siste årene).

Hvis postkassen din er kompromittert eller tapt, følg veiledningen for å gjenopprette e-postkontoen din pålogging og passord.

Hvis du tror du har alt i orden, kan du også sjekke om vi er beskyttet med sikkerhetssjekklisten.

Index
  1. 1) Bruk separate e-postkontoer
  2. 2) Lag et annet og vanskelig passord
  3. 3) Unngå phishing-e-poster
  4. 4) Vi åpner ikke uønskede vedlegg
  5. 5) Bruk en VPN på offentlig og gratis Wi-Fi
  6. 6) Aktiver tofaktorautentisering og bruk aliaser
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up