Beste triks for Task Manager i Windows 11 og 10

10 hovedfunksjoner, triks og verktøy i Task Manager for Windows 11 og Windows 10

De Windows Oppgavebehandling representerer førstehjelpsverktøyet for å løse problemer. Hvis PC-en krasjer eller hvis datamaskinen går tregter det første du må gjøre å åpne oppgavebehandlingen og sjekke om det er en prosess eller et program som tar opp for mye CPU eller for mye minne.

I Windows 10 og Windows 11 er oppgavebehandlingen også kjent som Aktivitetsledelse og fra den kan vi bruke flere triks for å forbedre administrasjonen av apper og prosesser, i tillegg til å kunne kjenne ytelsen til PC-en, gjenopprette applikasjonshistorikk, kontrollere oppstartsapper og se brukere, tjenester og systemdetaljer.

LES OGSÅ: Hvor mange ting gjør oppgavebehandlingen på Windows-PCer

1) Åpne Oppgavebehandling raskt

For å raskt åpne oppgavebehandlingen bare trykk på tastene samtidig Ctrl + Shift + Esc på tastaturet.

Andre metoder for å åpne oppgavebehandlingen innebærer å høyreklikke på Start-menyen (slik at du kan åpne menyen Aktivitetsledelse) eller, men bare på Windows 10, høyreklikk på oppgavelinjen.

2) Sjekk PC-ytelsen

På den nye Task Manager kan vi hente verdifull informasjon om forbruk av CPU, RAM, Disk og nettverkstilkobling ved å starte Task Manager (som vist i forrige kapittel), klikke på ikonet med de tre linjene øverst til venstre og velge Menyen Opptreden.

På Windows 10 er Ytelse-menyen tilgjengelig som en egen fane, tilgjengelig hvis vi trykker på Flere detaljer i det reduserte styringssystemet som vises første gang du starter Oppgavebehandling.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan sjekke systemressurser på Windows-PC i sanntid.

3) Sjekk søknadshistorikken din

Fra Aktivitetsadministrasjon kan vi få tilgang til menyen eller ringefanen Søknadshistorikkvirkelig utmerket for å finne ut de siste applikasjonene som er åpnet på PC-en, hvor lenge CPU-en har vært brukt, hvor mye data den har lastet ned fra nettverket og hvor mange varsler den har sendt.

Fra denne menyen kan vi også bruke kolonnenavnene (CPU-tid, Nett Og Varsler) for å endre arrangementet av oppføringene, slik at de umiddelbart viser de som har vært aktive lengst eller som har brukt nettverket eller varslingsområdet mest.

4) Sjekk oppstartsapper

Blant de mest nyttige menyene til Task Manager finner vi Oppstartsapp (på Windows 11) eller Start (på Windows 10), kan vise alle apper som er satt til å starte sammen med Windows. For hvert program eller prosess er det en bryter og det er også mulig å finne ut hvor mange ressurser det tar ved oppstart (med High impact-elementet vil vi ha å gjøre med en spesielt tung app som vi også kan deaktivere).

Vi kan lese artikkelen vår om det Slik deaktiverer du automatisk programoppstart i Windows.

5) Rask aktivitetssøk

På den nye Windows 11 Task Manager er det en søkelinje øverst i vinduet: den lar deg Søk raskt etter apper eller prosesser for å lukkeganske enkelt ved å skrive inn prosessnavnet, prosessutgiveren eller PID-koden (unikt for hver systemprosess).

Ved å lukke prosessene funnet med hurtigsøkelinjen inviterer vi deg til å lese vår dybdeanalyse om hvordan lukke ubrukelige aktive Windows-prosesser.

6) Administrer prosessprioriteringer

Windows behandler prioriteringer for definere viktigheten av en prosess sammenlignet med en annen. En høyprioritert prosess blir den første som bruker CPUen når den trenger den, mens en lavprioritet prosess må vente på sin tur, med prosentandelen av CPU som forblir tilgjengelig.

For å fortsette, trykk ganske enkelt på menyen Prosesser I Oppgavebehandling, høyreklikk på en prosess og angi en prioritet. For raskt å finne prosessen knyttet til et åpent program, høyreklikk på applikasjonen i fanen applikasjoner i Oppgavebehandling og velg Gå til rettssak.

Å leke med prioriteringer har vi sett i andre artikler noen programmer og verktøy for Få fart på kjøringen av høyprioriterte programmer på Windows.

7) Se hvilken tjeneste en prosess er koblet til (og omvendt)

I Task Manager på Windows, hvis vi høyreklikker på en prosess, kan vi bruke "Gå til Tjenester"For finner tjenesten knyttet til prosessen tung, blokkert eller tar opp for mange ressurser akkurat i det øyeblikket.

Dette er spesielt nyttig for å se hva som ligger bak hver enkelt prosess"svchost.exe" og se hvilken tjeneste som opptar mest CPU. Vi kan også gjøre motsatt vei: ta oss til fanen Tjenesterbare høyreklikk på en tjeneste og trykk på elementet Gå til rettssak.

For å finne ut mer kan du lese artikkelen Hva er svchost.exe og hvordan finner du tjenesten som bruker 99% av CPU.

8) Windows effektivitetsmodus

På Windows 11 kan vi bruke Aktivitetsledelse for å aktivere modusen Effektivitetsmodus for en bestemt kategori apper; applikasjonene som vi aktiverer dette elementet på, vil redusere RAM- og CPU-forbruket når de er minimert eller i systemstatusfeltet (nederst til høyre), for å reservere ressurser til andre apper i forgrunnen.

Effektivitetsmodus er også tilgjengelig for Microsoft Edge, som vist i vår guide nyttige funksjoner i Microsoft Edge som ikke finnes i Google Chrome.

9) Mål nettverkshastigheten

Tar oss til fanen eller menyen Opptreden vi kan ta oss opp Wifi eller opp Ethernet (avhengig av tilkoblingen din) og utfør en rask hastighetstest ved å laste ned en veldig stor fil fra Internett.

For å oppnå maksimal nedlastingshastighet, åpne nettleseren, start nedlastingen av en tilstrekkelig stor fil (for eksempel Ubuntu ISO) og åpne menyen under nedlastingen Ytelse -> Wi-Fi eller Ytelse -> Ethernet fra Task Manager og sjekk verdiene som er rapportert inn Resepsjon.

Vi kan lese guidene våre om nettverkshastigheter beste pålitelige hastighetstester kom igjen hvordan utføre internetthastighetstester for Windows 10 og 11 (last opp og last ned).

10) Tilpass Task Manager

På Task Manager på Windows 11 kan vi også endre utseendet til lederen selv (ved å bruke for eksempel det mørke temaet), endre oppdateringshastigheten i sanntid, endre startsiden som vises og velg om du alltid vil holde oppgavebehandlingen i forgrunnen eller skjule den når den er minimert.

Alle disse innstillingene er tilgjengelige, la oss begynne Oppgavebehandling på Windows 11 og trykk på tannhjulikonet nederst til venstre.

Konklusjoner

Oppgavebehandling på Windows har gjennomgått store endringer i løpet av årene, bli en effektiv oppgavebehandler, full av funksjoner og enkel å bruke uavhengig av ferdighetsnivået til PC-brukeren (som enkelt kan lære de grunnleggende funksjonene og de mest kjente triksene ved å lese denne enkle guiden).

Det er vanskelig å forestille seg å kunne erstatte den, men hvis du ikke er fornøyd med standard Task Manager, kan du alltid installere en programmer for å administrere prosesser og aktiviteter på Windows på en forbedret måte.

Index
 1. 1) Åpne Oppgavebehandling raskt
 2. 2) Sjekk PC-ytelsen
 3. 3) Sjekk søknadshistorikken din
 4. 4) Sjekk oppstartsapper
 5. 5) Rask aktivitetssøk
 6. 6) Administrer prosessprioriteringer
 7. 7) Se hvilken tjeneste en prosess er koblet til (og omvendt)
 8. 8) Windows effektivitetsmodus
 9. 9) Mål nettverkshastigheten
 10. 10) Tilpass Task Manager
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up