Skjermen slår seg ikke av under samtaler: hvordan fikser

Forblir skjermen på Android-telefonen på under samtaler? La oss se hva vi kan gjøre for å løse dette irriterende problemet.

Et av de mest irriterende problemene når vi ringer på Android, gjelder absolutt skjermen: å plassere telefonen mot øret skjermen er ikke slått avforårsaker guder tilfeldige berøringer på ringefunksjoner (slå av mikrofonen, lukke samtalen, vente eller viderekoble samtalen) og dermed hindre korrekt kommunikasjon med vår samtalepartner.

Dette problemet Det er vanlig på mange Android-telefoner, selv high-end; i den følgende guiden vil vi vise deg alle triksene til profesjonelle for slå av skjermen under samtaler rekalibrere nærhetssensoren og utføre noen enkle tester.

1) Sjekk funksjonen av nærhetssensoren

Den første testen vi kan utføre innebærer å kontrollere at nærhetssensoren fungerer korrekt fra den hemmelige testmenyen som finnes på alle Android-smarttelefoner.

For å fortsette åpner vi appen Innstillingerla oss trykke på Telefon info eller lignende og trykk på knappen gjentatte ganger Kjerne til den hemmelige menyen åpnes (CIT); inne i den hemmelige menyen vi trykker på Nærhetssensor og vi prøver å bringe hånden vår nærmere delen av den øvre ørepluggen, som for å simulere øret under en samtale.

Hvis den numeriske verdien faller fra 5,0 til 0,0 når du tar hånden nærmere, er nærhetssensoren optisk og fungerer derfor bra; hvis den i stedet forblir 5.0 selv når vi tar hånden nærmere, har vi et problem med nærhetssensoren eller vi har en ultrasonisk nærhetssensorsom bare fungerer under samtaler (og har rykte på seg for å være svært unøyaktig).

2) Start nærhetssensoren på nytt

Etter å ha gjort den enkle testen i forrige kapittel, er det på tide å starte Løs problemet med at skjermen ikke slår seg av under samtaler. Den første metoden innebærer å slå av sensoren helt og prøve å ringe uten den, og deretter slå den på igjen senere.

For å fortsette låser vi opp Utvikleralternativer på Androidåpner vi den nye menyen, trykk på Utviklerfliser for raske innstillinger og vi aktiverer stemmen Deaktiver sensorer.

Før samtalen åpner vi Android hurtigmenyen og trykker videre Deaktiver sensorer for å deaktivere nærhetssensoren; så snart vi starter samtalen, la oss umiddelbart gå til hurtigmenyen og slå den av Deaktiver sensorerfor å starte nærhetssensoren på nytt.

Dessverre dette alternativet Den er ikke tilgjengelig på alle Android-modeller: i dette tilfellet kan vi prøve å løse det med en enkel gratis app designet for dette formålet.

3) Tilbakestill nærhetssensoren

For å briljant løse ethvert problem med nærhetssensoren og slå av skjermen på riktig måte under samtaler kan vi stole på en app som Nærhetssensor tilbakestilling/fikstilgjengelig gratis.

Denne appen lar deg kalibrere nærhetssensoren i henhold til våre behov, og fremskynder aktiveringen når vi tar telefonen mot øret for å ringe eller svare på et anrop. For å fortsette, åpne appen og trykk på knappen Fiks detblokkerer vi nærhetssensoren (ved å bringe smarttelefonen til øret) og trykker deretter på Etter deg (uten å ta telefonen fra øret) så snart vi ser det grønne signalet.

La oss nå fjerne telefonen fra øret og bekrefte så snart signalet blir grønt igjen. Nå er alt vi trenger å gjøre å aktivere denne hendige appen til å kjøre i bakgrunnen en nærhetssensor som fungerer korrekt under alle typer samtaleruten frykt for å måtte trykke på tilfeldige taster.

4) Andre nyttige triks

Hvis telefonen fortsatt har problemer under samtaler, kan vi prøve ett av følgende triks for å prøve å løse:

  • Bruk en annen oppringer: en annen oppringer enn den grunnleggende kan tilby mindre overflate og taster som kan trykkes ved et uhell under samtaler, slik som de som vises i veiledningen til beste dialer-apper for Android.
  • Start telefonen på nytt: vi starter telefonen på nytt minst en gang i uken for å gjenopprette korrekt funksjon av nærhetssensorene.
  • Bruk Bluetooth-hodetelefoner: hvis problemet ikke kan løses på grunn av maskinvareskade på nærhetssensoren, kan vi vurdere å kjøpe praktiske Pocket Bluetooth-hodetelefonerfor å bruke under samtaler.
  • Tilbakestill telefonen: som et siste forsøk kan vi også prøve å gjenopprette telefonen til de opprinnelige innstillingene, som vist i veiledningen om hvordan formater Android og tilbakestill telefonen, slett alt.

La oss følge alle rådene før vi tar det uunngåelige valget, dvs endre telefonen til en helt ny uten problemer med nærhetssensoren.

Konklusjoner

På grunn av en upresis eller defekt nærhetssensor har mange moderne Android-telefoner (inkludert mange Xiaomi og OnePlus) problemer under samtaler, og presenterer en skjerm som ikke slår seg av både når vi mottar anrop og når vi ringer dem selv.

Heldigvis kan vi det Bruk noen enkle triks for å fikse problemer med nærhetssensorer av nesten alle telefoner på markedet og håndtere samtaler nøyaktig, uten feil på grunn av ufrivillig berøring av kinnet eller øret.

Fortsatt om temaet samtaler kan vi lese artiklene våre om hvordan fikse en telefon som ikke fungerer kom igjen hvordan øke samtalevolumet på smarttelefonen.

Index
  1. 1) Sjekk funksjonen av nærhetssensoren
  2. 2) Start nærhetssensoren på nytt
  3. 3) Tilbakestill nærhetssensoren
  4. 4) Andre nyttige triks
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up