Gjenopprett app- og nettstedspassord

Hvordan gjenopprette og finne ukrypterte passord som er lagret og lagret på datamaskinen eller telefonen din for apper og nettsteder

Nettsteder og programmer som kobler til internett krever kontoer for å fungere; Dessverre har de aller fleste ikke en passordstrategi og gjør ofte farlige feil for kontosikkerheten som for eksempel å bruke samme passord til alt eller bruke enkle ord.

Men hvis du glemmer et passord og ikke klarer å gjenopprette det gjennom e-postgjenopprettingsprosedyrene, kan du prøve å bruke et verktøy som analyserer passordbehandlerne på PC-en din, for å kunne sjekke om passordet er lagret på en av disse lederne og gjenopprette den.

I den følgende guiden vil vi vise deg beste tips og triks for å gjenopprette lagrede passordslik at vi alltid kan få tilgang til nettsteder der vi helt har glemt passordet, uten å måtte stole på integrerte gjenopprettingssystemer (ofte ubrukelig, spesielt hvis vi hadde brukt en midlertidig e-post).

LES OGSÅ -> Hvordan generere sterke, huskelige passord for alle nettsteder

1) Gjenopprett passord fra Google Chrome

Hvis vi bruker Google Chrome som en nettleser for å navigere på nettstedene kan vi prøve å gjenopprette den tapte tilgangsinformasjonen ved å åpne nettleseren, trykke på de tre prikkene øverst til høyre, klikke på Innstillinger og til slutt ta oss til menyen Autofyll -> Passordbehandlinghvor du kan finne all legitimasjon som er lagret under seksjonen Lagrede passord.

Den samme menyen kan nås ved å trykke på adressefeltet øverst og skrive chrome://settings/passwords; hvis nettleseren er synkronisert med Google-kontoen, kan vi gjenopprette det lagrede passordet ved å åpne nettsiden Passordbehandling.

Passord kan også gjenopprettes fra Google Chrome-mobilappen, og tar oss til menyen Innstillinger -> Passordbehandling; hvis vi i stedet ønsket å gjenopprette en av appene som er synkronisert med Google-kontoen, åpner du bare appen Innstillinger på telefonen, trykk på Googletrykk på menyen Autofyll og til slutt opp Google Autofyllpass på å bruke kontoen der passordene allerede var synkronisert.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan lagre legitimasjon på Google-konto kom igjen hvordan du bruker Chrome Password Generator.

2) Gjenopprett passord fra Microsoft Edge

På Windows 11 og Windows 10 finner vi Microsoft Edge-nettleseren installert på systemet. Edge er en flott nettleser som ligner på Chrome, men det bruk Microsoft-kontoen din (eventuelt aktivert på PC-en) for å synkronisere lagrede passord.

Hvis vi brukte Edge for å få tilgang til nettstedet som vi ikke husker passordet til, kan vi prøve å gjenopprette det ved å åpne Start-menyen, søke og starte Microsoft Edgeved å klikke på de tre prikkene øverst til høyre, åpne menyen Innstillinger og tar oss med på reisen Profiler -> Passord, hvor vi finner alle de lagrede legitimasjonene; alternativt kan vi alltid trykke på adressefeltet og skrive edge://settings/passwords for å umiddelbart åpne den spesifikke menyen.

Passord kan effektivt synkroniseres ved hjelp av en Microsoft-konto, slik at du kan bruke dem på Microsoft Edge mobilnettlesertilgjengelig for Android og for iPhone.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan synkronisere overalt Microsoft Edge og på de beste funksjonene til Microsoft Edge.

3) Gjenopprett passord med PasswdFinder

Det første eksterne programmet som vi anbefaler at du prøver å gjenopprette passord for apper og nettsteder som er lagret på PC-en din, er PasswdFinderTilgjengelig fra offisiell side.

PasswdFinder er et veldig gyldig program som på noen få sekunder lar deg se tydelig passordene som er lagret i programmer og nettlesere. PasswdFinder må lastes ned og installeres på din Windows-PC og deretter kjøre for å skanne datamaskinen. Fra hovedvinduet kan du trykke på den hammerformede knappen for så å se listen over støttede programmer, som PasswdFinder vil forsøke å gjenopprette passord fra; i listen er det åpenbart de mest kjente nettleserne, men også e-postklienter.

Den beste delen er den som er relatert til å søke etter passord i Firefox fordi du dermed kan gjenopprette Facebook-påloggingspassordet, hvis det hadde blitt lagret. Noen passord kan fortsatt være ugjenopprettelige og forbli skjulte, så hvis det ikke fungerer, må andre løsninger finnes. Påloggingene og passordene som ble funnet kan skrives ut eller lagres i en html-fil.

4) Gjenopprett passord med Nirsoft

De beste verktøyene for å gjenopprette ethvert lagret passord på Windows PC tilbys av Nirsoft nettsted, som faktisk gir en rekke verktøy for å prøve å gjenopprette passord for apper og nettsteder som er lagret på PC-en din. Nedenfor vil vi se de mest egnede for å gjenopprette passord fra de vanligste programmene:

 • ChromePass: med dette verktøyet kan vi gjenopprette passord og påloggingsdata som er lagret på en hvilken som helst profil som finnes i Google Chrome-nettleseren (ikke synkronisert med en Google-konto). Hvis profilen er synkronisert med en Google-konto, vil passordene være kryptert og vil ikke være tilgjengelige med verktøyet.
 • PasswordFox: identisk verktøy som det som er sett tidligere, men designet for å vise passordene som er lagret i Mozilla Firefox. Også i dette tilfellet vil vi bare kunne se passordene til kontoer som ikke er synkronisert med Mozilla Sync-kontoen.
 • WebBrowserPassView: Dette verktøyet er utviklet for å vise passord fra alle nettlesere på PC-en din, inkludert Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge og Opera-nettleseren.
 • Beskyttet lagringspassvisning: ved å fokusere på dette verktøyet vil vi kunne se passordene som er lagret i Windows Protected Storage, passorddatabasen integrert i Windows. På Windows 10 er denne databasen bare tilgjengelig hvis vi bruker en lokal konto; med en aktiv Microsoft-konto blir passordene dine kryptert.
 • Mail PassView: dette verktøyet tilbyr muligheten til å vise passord lagret på Windows Live Mail, Windows Mail, Outlook Express, Microsoft Outlook 2000, Microsoft Outlook 2002/2003, IncrediMail, Eudora og Mozilla Thunderbird e-postklienter i klartekst. Hvis vi også har tilknyttet nett-e-postkontoer (som Gmail) i en av klientene nevnt ovenfor, vil passordet for disse kontoene være tilgjengelig i klartekst.
 • EncryptedRegView: dette er sannsynligvis det kraftigste verktøyet blant de som er nevnt, gitt at det lar deg gjenopprette passord og brukerlisenser som er lagret i Windows-registeret, og dekrypterer også informasjonen (bevoktet med et svært svakt krypteringsnivå). Hvis de tidligere metodene ikke har fungert, kan det være siste utvei for å gjenopprette passordene til apper og nettsteder som er lagret på PC-en, men dataene må fortsatt tolkes.

Med disse verktøyene bør du kunne gjenopprette passord eller påloggingsinformasjon som er lagret på datamaskinen din.

5) Bruk en dedikert passordbehandling

Gjenopprettingsverktøyene vist ovenfor lykkes ikke alltid etter hensikten; Uansett resultatet av søket anbefaler vi å bruke en online passordbehandling (også kalt Passordbehandling) for å lagre alle passordene dine på ett sted, slik at du bare trenger å huske ett passord (dvs. hovedpassordet, som faktisk låser opp passordbehandleren).

Den beste passordbehandleren vi kan bruke til å lagre alle passordene til nettstedene og appene vi bruker, er Bitwarden, som kan integreres i alle moderne nettlesere, på telefoner/nettbrett med Android eller iOS, på PC-er med Windows og på Mac-systemer; for å prøve det, last ned den riktige appen eller utvidelsen fra offisiell side.

Bruker Bitwarden som passordbehandler vi vil ha en online synkronisert database hvor huske alle passordfor ikke å måtte bruke et av gjenopprettingsverktøyene vist ovenfor, gitt at passordene (selv de som er opprettet raskt og med midlertidige e-poster) alltid vil være tilgjengelige, og må alltid huske bare ett passord (det viktigste for å få tilgang til Bitwarden) .

Tjenesten støtter også tofaktorautentiseringtilgang via fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning på smarttelefoner og nettbrett og tilbyr en effektiv automatisk fullføringstjeneste, som effektivt fyller ut tilgangsfeltene for lagrede nettsteder på egen hånd.

For å finne andre passordbehandlere som er egnet for dette formålet, kan vi lese vår guide til beste apper for å administrere passord på Android og iPhone.

Konklusjoner

Å gjenopprette passord er alltid en veldig risikabel operasjongitt at verktøyene vi har rapportert ikke alltid vil lykkes i sitt formål, også på grunn av de større sikkerhetssystemene som tilbys av moderne nettlesere og operativsystemer, som krypter alltid passorddatabaser knyttet til nettkontoer.

Ordtaket "forebygging er bedre enn kur" gjelder også i dette tilfellet: for å unngå et slikt scenario bruker vi passordbehandlere integrert i nettlesere (beskytte PC-kontoen vår med et sterkt passord for å unngå uautorisert tilgang), eller vi laster ned og bruker en passordbehandler som Bitwarden.

Hvis vi i stedet ønsker å gjenopprette Wi-Fi-passordene som er lagret på PC-en, kan vi også lese guiden vår på programmer for å gjenopprette nettverks- og internettpassord og wifi-ruterpassord.

Index
 1. 1) Gjenopprett passord fra Google Chrome
 2. 2) Gjenopprett passord fra Microsoft Edge
 3. 3) Gjenopprett passord med PasswdFinder
 4. 4) Gjenopprett passord med Nirsoft
 5. 5) Bruk en dedikert passordbehandling
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up