Blokker automatiske Windows Update-oppdateringer

Hvordan stoppe eller blokkere automatiske oppdateringer av Windows 10 og Windows 11 og hvordan deaktivere Windows Update

Windows Update har endret seg i de nyeste versjonene av Windows: oppdateringssystemet er i stand til automatisk last ned og installer sikkerhetsoppdateringer nødvendig for å forhindre spredning av skadelig programvare og forhindre angrep fra hackere.

På Windows 10 og Windows 11 er oppdateringer alltid automatiskeikke bare sikkerhetsoppdateringene, men også funksjonsoppdateringene (de nye versjonene som kommer ut hvert år i april og oktober) og også enhetsdriverne.

Men hva om vi jobber med et viktig prosjekt og vi kan ikke risikere at en Windows-oppdatering blokkerer alt? Hvis vi skriver eller foretar en videosamtale, kan vi ikke risikere å se PC-en starte på nytt for å få den siste oppdateringen!

I denne guiden vil vi vise deg hvordan du deaktiverer og suspenderer automatiske oppdateringer eller forsinker dem og hvordan du avinstallerer problematiske oppdateringer og ruller tilbake til forrige versjon, slik at du alltid kan holde deg oppdatert.

LES OGSÅ -> Få fart på Windows-oppdateringer

1) Sett oppdateringer på pause

Hvis vi ikke ønsker å motta oppdateringer i en viss periode kan vi midlertidig suspendere dem; dette vil tillate deg å få noen uker, men før eller siden må vi gjøre dem (systemet tillater bare én suspensjon for hvert forsøk, og blokkerer effektivt kontinuerlig suspensjon).

For å dra nytte av denne muligheten åpner vi Start-menyen, søk Windows Update-innstillinger (eller Se etter oppdateringer) og når Windows Update-skjermen åpnes, setter vi en suspensjonsperiode på oppføringen Sett oppdateringer på pause (i Windows 11) eller trykk på Sett oppdateringer på pause i 7 dager (på Windows 10).

https://www.teknisketriks.com/2015/08/windows-update-in-windows-10-bloccare-o.html

2) Angi en aktivitetsperiode

Hvis vi ofte jobber på datamaskinen, kan det være en god idé Sett Windows til å bruke oppdateringer utenfor jobbenslik at du kan oppdatere deg selv når vi ikke er foran PC-en eller når vi er på pause.

For å angi en aktivitetsperiode på Windows 11 åpner vi Start-menyen, skriv Windows Update-innstillingertrykker vi på Avanserte alternativer og utvider Aktivitetstimer, og setter elementet til Manuelt og velge tid for aktiviteten.

På Windows 10, la oss ta oss selv, kan vi sette denne modusen ved å ta oss langs stien Innstillinger -> Oppdatering og sikkerhet og umiddelbart trykke på elementet Endre åpningstider.

Et godt triks er å angi kun 4 timers aktivitet (fra kl. 09.00 til kl. 13.00) og gjøre det oppdater Windows i lunsjpausenfor ikke å bli forstyrret i morgenarbeidstiden og fortsatt ha Windows alltid oppdatert så snart du kommer tilbake fra lunsjpausen.

3) Blokker oppdateringer med målt tilkobling

Et annet gyldig triks for å blokkere installasjonen av automatiske oppdateringer i Windows 10 og 11 innebærer å aktivere målt tilkobling når du er tilkoblet via Wi-Fi.

For å bruke dette trikset på Windows, er alt vi trenger å gjøre å åpne Start-menyen og se etter Wi-Fi-innstillinger, slik at vi kan klikke på Wi-Fi-nettverket vi er koblet til («Nettverksnavn»-egenskap) og trykk på knappen ved siden av elementet Forbruksforbindelse.

Hvis vi bruker Windows 10, må vi trykke videre Administrer kjente nettverktrykk deretter på egenskapene til det tilkoblede Wi-Fi-nettverket og angi det som Forbruksforbindelse.

Ved å bruke dette trikset forteller du Windows at tilkoblingen som er i bruk ikke er flat eller ubegrenset, slik at du ikke bruker nettverksbåndbredde ved å laste ned oppdateringer automatisk. Rådet er å ignorere disse advarslene i en uke, og deretter velge en dag for å gjøre alle oppdateringer.

4) Blokker oppdateringer via appen

Hvis vi ikke tåler Windows-oppdateringer og vi ønsker å få et usikkert og dårlig oppdatert system vi kan også deaktivere dem helt ved å bruke et gratis program som f.eks Windows Update Blocker.

Å bruke dette programmet er veldig enkelt: la oss starte det, gi de nødvendige tillatelsene til å handle på systemet, sjekk oppføringen Deaktiver oppdateringer og trykk ned på Søke om for å deaktivere ethvert oppdateringssystem som finnes i Windows.

Med samme program kan vi også gjenopprette Windows-oppdateringer; det er derfor verdt å ha det alltid for hånden, for å deaktivere oppdateringer når det er nødvendig og reaktivere dem senere.

5) Blokker automatisk driverinstallasjon

Angående automatisk driverinstallasjon fra Microsofts side er det imidlertid fortsatt et alternativ nedgravd i kontrollpanelet som lar deg forhindre automatisk nedlasting av nye driverversjoner.

Vi kan åpne dette alternativet på Windows 11 ved å gå til menyen Innstillingeråpne fanen Systemved å trykke opp Avanserte systeminnstillingeråpne fanen Maskinvare og til slutt klikke på knappen Innstillinger for enhetsinstallasjon.
På skjermen som åpnes, velg Nei og start datamaskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft.

På Windows 10 kan vi finne den samme oppføringen Kontrollpanel > System og sikkerhet > System > Avanserte systeminnstillinger. Fra dette øyeblikket vil systemoppdateringer ikke lenger gjelde driverne, som ikke lenger vil bli berørt (for å beholde de som definitivt fungerte til da).

Vi snakket også om dette trikset i veiledningen om hvordan deaktiver driveroppdateringerfor alltid å ta i betraktning når vi finner en driver som ikke fungerer på grunn av Windows Update.

6) Optimaliser hastigheten på oppdateringer

Gå tilbake til de avanserte Windows Update-alternativene (allerede sett i de forrige kapitlene) kan vi åpne menyen Leveringsoptimalisering for å optimalisere måten datamaskinen vår mottar nye oppdateringer på.

Herfra oppdager vi det Microsoft bruker datamaskinen vår til å oppdatere andre også og omvendt kan den laste ned oppdateringer fra andre Windows 10 på det lokale nettverket (hvis allerede oppdatert).

I utgangspunktet oppdaterer Microsoft Windows-PCer over hele verden med et dataoverføringssystem som ligner på Bit Torrent, i Peer to peermed hver datamaskin som deler oppdateringer med de andre.

I denne delen av alternativer kan du velge, om du mener at dette er et personvernproblem eller hvis du ikke vil dele nettverksbåndbredde, å deaktivere oppdateringer fra flere steder eller ikke å sende oppdateringer til PC-er på internett, men bare i lokale Nettverk.

Hvis du for eksempel har mer enn én Windows-PC hjemme, lastes den samme oppdateringen bare ned én gang av én og deles deretter med de andre. Som standard, Windows tillater peer-to-peer-nedlasting over Internett; Hvis du tror dette er et personvernproblem, eller hvis du ikke vil dele nettverksbåndbredde, kan du deaktivere dette alternativet ved å bare velge Enheter i det lokale nettverket.

Denne funksjonen lar deg begrense nedlastingsbåndbredden for å laste ned oppdateringer, for ikke å mette hele båndbredden for en enkelt oppdatering. Det kan være svært nyttig hvis vi fortsatt er koblet til ADSL-nettet eller om vi har mer enn 3 PC-er koblet til det fiberoptiske modemet.

Konklusjoner

For sikkerheten til datamaskinene våre deaktiverer vi aldri Windows Update: Hvem ville drømme om å ikke oppgradere en moderne telefon eller nettbrett? Datamaskiner trenger også konstante oppdateringer, det er opp til oss å velge det beste tidspunktet for å installere dem.

Vårt råd er å alltid installere Windows-oppdateringerspesielt sikkerhetsoppdateringer, når de er tilgjengelige: sikkerheten til våre personlige data står på spill, alltid utsatt for virus og trusler på nettet (ett klikk er nok til å ødelegge datamaskinen vår og miste viktige data).

La oss få mest mulig ut av aktivitetstimene vårevi dedikerer en hviledag kun til oppdateringer, eller vi setter automatisk omstart utenom arbeidstiden, kanskje ved å bruke lunsjpausen til å få gjort alle nødvendige oppdateringer.

For å avslutte diskusjonen om Windows Update er det også verdt å merke seg at funksjonen er vant til tilbakestill PC-en og tilbakestill systemet for å slette alt og starte fra bunnen av (alternativet finnes i menyen Innstillinger -> Tilbakestill), Windows 10 vil beholde oppdateringer som allerede er installert. Dette lar deg holde PC-en oppdatert selv om den returneres til sin opprinnelige fabrikktilstand.

Index
  1. 1) Sett oppdateringer på pause
  2. 2) Angi en aktivitetsperiode
  3. 3) Blokker oppdateringer med målt tilkobling
  4. 4) Blokker oppdateringer via appen
  5. 5) Blokker automatisk driverinstallasjon
  6. 6) Optimaliser hastigheten på oppdateringer
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up