Gjenkjenne villedende nettsteder med nettsvindel og unngå svindel

Mest villedende måter å lure folk på internett og typer nettsteder du må være forsiktig med

Ikke alle mennesker kan umiddelbart gjenkjenne når de besøker et sted svindelsidegitt at skaperne av disse svindelene utarbeider triks for å påvirke folk, lage falske eller villedende reklame, dikte saker og falske historier for å få folk til å jage penger.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan gjenkjenne en svindelside umiddelbart, og unngår dermed de fleste svindel. Noen ganger er det tilstrekkelig å gjenkjenne vanlige mønstre som brukes i all svindel, i noen tilfeller må vi nødvendigvis ta i bruk et effektivt og trygt sikkerhetssystem, som integrerer sikkerheten som allerede er til stede i enhetene våre.

LES OGSÅ -> Hvordan rapportere datasvindel til politiet

1) Produktvurderingssider, restauranter, hoteller osv.

Det første du må lære når du surfer på internett er gjenkjenne falske anmeldelser av produkter, hoteller, tjenester, restauranter og alt du kan kjøpe eller bestille online.

Netthandel er fantastisk fordi du kan lese, i sanntid, hver mening om et produkt eller dets leverandør for å bestemme om du vil bruke penger eller ikke. Selv om det er sant at de fleste legger igjen ærlige tilbakemeldinger og kommentarer, er det også sant det det er forfalskede anmeldelser, utgitt av leverandørene selv eller av deres medskyldige (hvis de er godt organisert, kan de generere opptil 1000 falske positive anmeldelser på noen få sekunder).

De er generelt lette å kjenne igjen fordi de er overdrevent gode, entusiastiske, oppblåste og positive uten forbehold. På nettsteder som Tripadvisor eller Amazon, men også på enkelte blogger, falske anmeldelser er gjenkjennelige fordi:

 • Den første personen er vant til overdreven nivåer;
 • De er fulle av entusiastiske positive adjektiver;
 • I en serie kommentarer er de alle skrevet på kort tid;
 • De snakker ikke om egenskapene til selve produktet;
 • Produktnavnet gjentas flere ganger.

Å ignorere de altfor positive anmeldelsene som ikke sier noe om produktet, er allerede en utmerket måte å orientere deg i nettkjøp. For å bekjempe falske anmeldelser, er det noen nettsteder som lar deg enkelt gjenkjenne om en bruker er ekte eller falsk:

 • Verifiserte anmeldelser: På noen nettsteder blir brukere som legger igjen anmeldelser ofte bekreftede og pålitelige. For eksempel sporer Amazon hvem som faktisk har kjøpt en vare fra nettbutikken.
 • Facebook-kontoer: på noen nettsteder må de som ønsker å legge igjen en kommentar sette ansiktet mot den og registrere seg med en tilgjengelig og verifisert Facebook-konto.

Da blir det lett oppdage falske profiler eller annonser med for mange positive anmeldelser. For generiske nettsteder hvor du kan kjøpe noe eller betale for en tjeneste, er det alltid verdt en titt TrustPilotsom aksepterer alle typer anmeldelser (selv negative) og hvor seriøse selskaper med et upåklagelig rykte svarer på kunder og negative anmeldelser uten filtre.

2) Nettsteder med hus- og hotellutleie

Nettsteder som Airbnb eller Booking.com lar deg enkelt finne hus til leie og hoteller. Vi kan også finne falske anmeldelser på disse sidene: Å gi penger til noen som du vet lite eller ingenting om er absolutt å unngå, det er bedre å umiddelbart orientere deg mot hotelleiere og gjestehus som bryr seg om ryktet deres.

På nettsteder der det ikke er et gjennomgangssystem det er alltid bedre å ikke betale på forhåndsjekk alle anmeldelsene på Booking eller Airbnb og sjekk også påliteligheten til virksomhetene som er registrert online på nettsteder som TrustPilot.

For mer informasjon kan vi lese våre guider på app for å finne hoteller, B&B og vandrerhjem og på beste nettstedene for å bestille hotell til den laveste prisen.

3) Nettsteder for gratis nedlasting av programmer

Når du laster ned et gratis program på internett, du må alltid være veldig forsiktig med siden du velger for nedlasting: i noen tilfeller er nedlastingene falske, og nettstedet råder oss til å laste ned nedlasteren eller tilby en falsk versjon av programmet eller full av reklame (spesielt i den innledende installasjonsfasen).

Noe av mest populære nettsteder for nedlasting av programvareofte er det ingen direkte lenke for å laste ned programmet, og de presser den besøkende til å laste det ned ved hjelp av deres proprietære nedlaster.

Heldigvis kan vi unngå de aller fleste problemer ved å bruke Microsoft Storeintegrert i Windows 11 og Windows 10, for Last ned sikre versjoner av de viktigste gratisprogrammene. Alternativt stoler vi kun på de offisielle sidene til den respektive programvaren, eller hvis vi virkelig ønsker å bruke et nedlastingsnettsted, bruker vi bare pålitelige nedlastingssider som f.eks. FileHippo, FileHorse Og MajorGeeks.

I tilfelle problemer med Microsoft-butikken kan vi lese vår guide på hvordan gjenopprette Microsoft Store på Windows 11.

4) Streaming video nettsteder

Ulovlige strømmesider inkluderer tonnevis med reklameekte svindel for å få oss til å klikke på samme side tusen ganger, åpne nye sider fulle av reklame som er umulig å fjerne og skjulte lenker for å laste ned videospillere som er ubrukelige eller i stand til å stjele brukernes personlige data.

Disse sidene varer ikke lenge (siden de bryter opphavsretten) og skaperne deres prøver bare å tjene raske penger, uten å tenke på hva som kan skje hvis vi åpner videoene eller sidene på telefonen eller PC-en vår.

Vi unngår nøye ulovlige piratsider på nettet, og hvis vi virkelig ønsker å se filmer og videoer gratis, leser vi forslagene i våre guider på gratis strømmesider med prøveperiode og på app for å se gratis og streaming av filmer.

5) Svindel på Facebook

Facebook besøkes av mange mennesker og det er derfor normalt at det brukes av svindlere for å lure mindre oppmerksomme brukere; faktisk er det mange lokale eller regionale grupper der folk selger alt, en Prisene er noen ganger for mistenkelige til å være sanne.

Rådet er å ikke gi penger via PostePay-påfylling eller andre former for pengeoverføring, men hvis vi virkelig er interessert, La oss organisere et livemøteslik at du kan se varen eller produktet personlig og vurdere om du vil bruke pengene.

For umiddelbart å gjenkjenne profilene til personer som ikke eksisterer, opprettet kun for svindel, kan vi bruke rådene i veiledningen ovenfor hvordan gjenkjenne falske profiler på Facebook.

6) Nettbutikker

Shoppingsider for å kjøpe produkter på internett blomstrer i dag. Det er store butikker som eBay og Amazon, men også mange andre nettbutikker som Zalando, Dalani og andre som også annonserer på TV.

Hvis du ser etter et teknologisk produkt, en kjole eller en annen gjenstand på internett, før du kjøper, Det er viktig å sjekke om siden har et godt rykte eller er en svindel. Faktisk er det mange tilfeller av shoppingsider som tar penger uten å sende noe, usporbare eller med falske lokasjoner.

I en annen artikkel skal vi se hvordan sjekk omdømmet til nettstedene for å kjøpe online uten risiko.

7) E-postsvindel

Nettsvindlere er alltid aktive i å finne nye måter å lure brukere til å bruke penger. Den eneste måten å unngå å falle for en svindel er å gjenkjenne tegnene som identifiserer dem.

Noen anbefalinger er: aldri avslør passordet ditt via melding, ikke kjøp noe fra en uønsket e-post, ikke klikk på lenker i e-poster fra banken dinignorere meldinger som forteller deg å installere nye programmer, og så videre.

Se også bort fra e-poster med gratis prøvetilbud av produkter og varer (som da er nesten umulig å returnere eller melde seg ut av den betalte tjenesten etter andre sending), låneforespørsler og premiegevinster.

Beskytt nettleseren din mot virus og skadelig programvare phishing-forsøk bør gi et effektivt forsvarsverktøy mot svindel, som også sett i generell veiledning for blokkering av søppelpost og hvordan hvordan gjenkjenne e-post med virus.

8) Ignorer stillingsannonser som er for gode

De som er arbeidsledige og ser etter arbeid, kan bli offer for arbeid hjemmefra og jobbsvindel på nett med løfter om høy inntjening.

Hyggelig, avslappende og høytlønnet arbeid finnes ikke og, hvis den eksisterer, kan den ikke skaffes med en enkel annonse på Internett, men må søkes etter eller utvikles over tid, kanskje ved å starte se etter arbeid på LinkedIn Og ta vare på en CV på en profesjonell måte.

Om samme tema kan vi lese veiledningen til alternativer til LinkedIn for å finne en jobb på nettet.

9) Datingsider

De fleste datingsider annonserer seg selv med bilder av vakre jenter og gutter. Mange av "nettdating"-sidene ønsker bare å dra nytte av sårbare mennesker, og ofte de er fulle av falske profiler.

Husk derfor at profilbilder ikke betyr noe og kan være falske, at du aldri skal betale noen for å møte dem, at du ikke skal oppgi navnet ditt på nettsteder og chatter som ikke har et godt rykte og fremfor alt i tilfelle ved første møte, gjør det på et trygt og overfylt sted.

Hvis vi ønsker å se etter seriøse mennesker på nettet kan vi lese våre guider til beste gratis dating-apper for å møte hvem vi liker i nærheten av osssammen med rådene i veiledningen ovenfor hvordan beskytte personvernet ditt på online datingsider.

Konklusjoner

Internett er fullt av svindel og svindel er alltid rundt hjørnet: selv en enkel e-post kan bli en trussel mot identiteten vår, lommeboken vår og personopplysningene våre. Det er derfor bedre å følge alle rådene i veiledningen og gjenkjenne svindelsider eller "oppblåste" anmeldelser på egen hånd, og velge å kjøpe kun fra trygge nettsteder.

I andre artikler har vi sett hvordan unngå identitetstyveri og å få passordene dine stjålet og hvordan lage en Jeg sjekker omdømmet på nettet for å finne ut hvem og hvordan som søker etter meg på internett.

Index
 1. 1) Produktvurderingssider, restauranter, hoteller osv.
 2. 2) Nettsteder med hus- og hotellutleie
 3. 3) Nettsteder for gratis nedlasting av programmer
 4. 4) Streaming video nettsteder
 5. 5) Svindel på Facebook
 6. 6) Nettbutikker
 7. 7) E-postsvindel
 8. 8) Ignorer stillingsannonser som er for gode
 9. 9) Datingsider
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up