Ha en sikkerhetskopiforbindelse klar hvis internett går ned

For å unngå avbrudd kan du ha en sikkerhetskopi av Internett-tilkobling klar til å aktiveres når fasttelefonen går ned

Når den fasttelefonbaserte Internett-tilkoblingen (ADSL, FTTC eller FTTH) svikter, risikerer vi å bli stående uten dekning selv i flere timer, ute av stand til å bla gjennom favorittsidene våre, se strømmesider eller starte nettsteder for å fungere eksternt.

I disse tilfellene blir det uunnværlig opprette en sikkerhetskopi Internett-tilkoblinghelt adskilt fra fasttelefonforbindelsen og alltid tilgjengelig i tilfelle plutselige sikkerhetskopier fra vår hovedtelefonoperatør.

I den følgende guiden vil vi vise deg alle metodene for opprette en sikkerhetskopi Internett-tilkobling, for å startes automatisk eller manuelt ved problemer med fasttelefonen. Noen metoder kan brukes uten ekstra kostnader, mens for vi må alltid være koblet til Internett vi må nødvendigvis kjøpe nye modemer og rutere.

1) Bruk telefonens Wi-Fi-hotspot

Den enkleste måten å opprette en sikkerhetskopiforbindelse på er å bruke telefonen som et nødmodem på Internett, takket være Wi-Fi-hotspot-funksjonalitet (integrert i både Android og iPhones) som er i stand til å utnytte mobildatanettverket for også å gi tilkobling til innenlandske enheter.

For å starte hotspot på Android-telefoner åpner vi appen Innstillingertrykker vi på menyen Personlig hotspotaktiverer vi stemmen Personlig hotspot og vi sjekker navnet på Wi-Fi-nettverket og det tildelte passordet, slik at vi kan bruke det på PC-en vår til å navigere med den målte tilkoblingen.

På iPhone er prosedyren veldig lik: for å aktivere hotspot trykker vi på appen Innstillingervelger vi menyen Mobiltelefonaktiverer vi stemmen Mobildata (hvis deaktivert), trykk på Personlig hotspot og vi aktiverer stemmen Gi andre tilgang.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan aktivere hotspot på Android Og hvordan bruke hotspot på iPhone.

Hvis vi i stedet ønsket å bruke en gammel telefon som nødmodem, kan vi lese vår ai-artikkel forskjellige måter å bruke gammel android mobiltelefon.

2) Konfigurer et Wi-Fi-modem med SIM inkludert

En annen veldig effektiv metode for å opprette en sikkerhetskopi av Internett-tilkobling innebærer å bruke en modem utstyrt med data-SIM-støtte: med dette modemet vil vi være i stand til å surfe på Internett med fastnettet og, i tilfelle blackout på sistnevnte, gå over til å surfe via data-SIM på en helt automatisk måte.

Det beste modemet vi kan bruke til formålet erAVM FRITZ!Box 6890 LTE Edition Internationalsom kan kobles til telefonkontakten, men som også støtter LTE-tilkoblinger, kan bruke den faste forbindelsen når det er primær Internett og umiddelbart bytte til LTE når fastlinjen går ned.

Andre modemer med SIM inkludert som vi kan vurdere erAVM FRITZ!Box 6850 LTE Edition InternationalThe TCL LinkHub - HH515V hjemmestasjonsruter 5G og de billigere modellene som Tenda 4G07 4G LTE-ruter med SIM og TP-Link AC750 Dual Band 4G LTE-ruter.

3) Sett opp en LTE-lommeruter

I tillegg til modemene vist ovenfor kan vi også bruke LTE-lommeruterefor å bli kastet ut og koblet til bare når Internett på fasttelefonen fungerer og ikke vil vite om det fungerer.

En god LTE-lommeruter å bruke til dette formålet er HUAWEI E5576-320 Mobil Wi-Fi 3s 4G LTE CAT4utstyrt med internt batteri, støtte for 4 LTE-nettverk, selvkonfigurerende system og Wi-Fi opptil 150 Mbps.

Andre gyldige lommerutemodeller er Tenda 4G185 V3.0 bærbar mobil hotspot-ruter og den mektigste TP-Link M7650 bærbar mobil hotspot-ruter, AC1200 Mbps Dual-Band Wi-Fi.

Om samme tema kan vi lese vår guide til beste 4G LTE bærbare rutere, selv for reiser.

4) Bruk en bærbar PC som et tilgangspunkt

Også vår bærbare datamaskin kan bli et nødmodem om nødvendigved å koble til en USB-pinne med et data-SIM og dele forbindelsen med datamaskinens Wi-Fi-kort.

La oss først få en USB-pinne med SIM-sporla oss velge en Data-SIM med praktisk og fullt Gigabyte-tilbudkobler vi USB-pinnen til den bærbare datamaskinen, og så snart operativsystemet oppdager det nye modemet, bruker vi en applikasjon som HostedNetworkStartersom vist i vår guide på hvordan lage et WiFi-hotspot på en Windows-PC.

Vi vil dermed kunne surfe på Internett ved hjelp av USB-pinnen og samtidig koble til andre enheter som befinner seg i samme rom som den bærbare datamaskinen, slik at vi alltid har tilgang til Internett.

Konklusjoner

Vi er nå så avhengige av Internett at vi ikke lenger kan være uten internettforbindelse i mer enn 10 minutter! For å kompensere for eventuelle midlertidige strømbrudd på fasttelefonen vi kan "utstyre oss" for å få en nødtilkobling til Internettsom kan aktiveres automatisk så snart hovedinternettet svikter eller kan aktiveres manuelt ved å koble til et LTE-modem, starte hotspot på telefonen eller bærbar PC eller dele den aktive Internett-tilkoblingen på PC-en.

Om samme emne kan vi lese våre guider om hvordan få internettforbindelse hvis strømmen går kom igjen hva du skal gjøre før du ringer etter støtte på grunn av manglende internett.

Index
  1. 1) Bruk telefonens Wi-Fi-hotspot
  2. 2) Konfigurer et Wi-Fi-modem med SIM inkludert
  3. 3) Sett opp en LTE-lommeruter
  4. 4) Bruk en bærbar PC som et tilgangspunkt
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up