Hvis datamaskinen din hakker mens jeg spiller eller jobber, hvordan fikser du det

Hakker eller fryser datamaskinen din helt i begynnelsen? La oss sammen finne ut hva årsakene til stamming på Windows er.

Selv med de kraftigste PC-ene som finnes kan vi komme over en desidert irriterende og frustrerende feil: under et spill eller under en aktivitet PC-en vår hakkerbeveger musen seg sakte eller ser ut til å motta kommandoene våre først etter lang tid.

Du bruker ikke tusenvis av euro på spill-PC-er for å se et spill stamme eller senke farten ut av det blå! I den følgende guiden har vi samlet alle årsaker og løsninger for stamming problemerden tekniske termen som indikerer den rykende fremdriften til et spesielt krevende spill eller program.

1) Belastning og hastighet på CPU og RAM

For å forstå opprinnelsen til nedgangen kan det være en god idé å starte programmet umiddelbart HvorforSåSlowsom er i stand til visuelt å vise belastningen til hovedkomponentene til PC-en (CPU og RAM), og viser også reaksjonshastigheten til apper, hastigheten til systemkjernen og minne- og prosessorbelastningen.

Hvis vi legger merke til at en av stolpene er nær rød, gjelder problemet hovedsakelig maskinvaren, spesielt hvis vi oppdager problemer med elementene som er angitt som "Load"; i dette tilfellet bør en omstart løse problemet, ellers må vi nødvendigvis evaluere CPU- og RAM-ytelse.

Hvis det er problemet som genererer problemene prosessortemperatur det er best å gripe inn umiddelbart for å redusere det, for å unngå skade og få PC-en tilbake til hastighet.

På denne appen kan vi også lese guiden vår om hvordan du finner ut hva som bremser PC-en din.

2) Last og hastighet på skjermkortet

Hvis problemene dukker opp igjen under spillene, må vi også overvåke belastning og hastighet på det dedikerte skjermkortet: hvis den blir belastet, vil datamaskinen begynne å snuble uansett hva vi gjør (selv bare å flytte rundt i Windows-grensesnittet kan bli et problem).

Windows 11 og Windows 10 lar deg umiddelbart overvåke GPU-belastningen ved å trykke på snarveien VINN+G: dette åpnes Xbox Game Barhvor du kan finne ut GPU-belastningen og FPS generert akkurat i det øyeblikket.

Hvis belastningen er for høy, er det verdt å sjekke om andre programmer er aktive som kan forstyrre grafikkortet; hvis problemet er temperaturen kan det være nyttig forbedre ventilasjonen av PC-dekseletinstallere nye vifter og rense dekselet fra støv.

Som et alternativ til Windows overvåkingssystem kan vi også bruke MSI etterbrenner, en full skjermkortskjerm med overklokkingsstøtte. På dette programmet kan vi lese guiden vår om hvordan øke grafikkortet ditt med Afterburner.

3) Last og hastighet på hovedminnet

Med spredningen av SSD og M.2 har hastigheten på hovedminnet vokst til det punktet at vi neppe vil være i stand til å mette alle ressursene på hoveddisken.

Men hvis vi legger merke til nedganger og hakking og de andre komponentene er normale, er det verdt å sjekke ytelsen til hoved Windows-disken ved å trykke på CTRL+SHIFT+ESCved å trykke på menyen Opptreden og marker grafen Plate 0.

Oppetiden og gjennomsnittlig responstid vil vise deg responsen til hovedminnet; hvis vi oppdager problemer med disken lukker vi alle åpne programmer og La oss sjekke hvilke programmer som starter automatiskfjerne de som er ubrukelige eller som vi ikke trenger å leke eller jobbe med.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hva du skal gjøre hvis Windows bruker for mye disk og PC-en din bremser ned.

4) Defekte eller utdaterte drivere

En defekt eller utdatert driver kan forårsake hakking og forsinkelser med enhver aktivitet utført av PC-en; når det gjelder spill Det er skjermkortdriveren som forårsaker problemenemen vi må ikke undervurdere driverne til USB-enheter (mus og tastatur).

For å umiddelbart oppdatere alle driverne kan vi bruke en praktisk app som Driverforsterkeresom inkluderer en database for millioner av enheter og har en spesiell modus som Oppdater alt du trenger for spilletslik at du ikke trenger å laste ned tusen separate ting.

For defekte drivere kan vi avinstallere den nyeste driveren og bruke den forrige, som allerede sett i vår artikkel om hvordan fjerne og avinstallere drivere.

For videodriveren anbefaler vi å lese våre guider på hvordan du avinstallerer NVIDIA, AMD og Intel skjermkortdrivere fullstendig kom igjen Hvordan raskt gjenopprette driveren for skjermkortet.

5) Windows og spillinnstillinger

En av innstillingene som kan få PC-en til å snuble mens du spiller eller kjører en jobbapplikasjon, er Windows-bildefremvisning: denne funksjonen lar deg automatisk endre bakgrunnen til datamaskinen din, men kan ta opp grafiske ressurser, og redusere kjøringen av applikasjonen under bakgrunnsendringen.

For å deaktivere den, trykk VINN+I på tastaturet, la oss gå til menyen Tilpasningåpner vi menyen Bakgrunn og vi velger Bilde eller Ensfargetfor å bruke et enkelt bilde eller en enkelt fargebakgrunn.

I tillegg til Windows-innstillinger kan PC-en tregere på grunn av å presse for mye innstillinger for spillgrafikk eller av Skjermkort: hvis kortet vårt allerede er 2 år gammelt, er det bedre å spille med innstillingene på Høy eller Gjennomsnitt og velg en lavere oppløsning, spesielt for spill som nettopp har blitt sluppet på markedet.

Når du er i tvil, er det bedre å alltid foretrekke flyt fremfor maksimal grafisk kvalitet, som også sett i vår guide ovenfor hvordan endre bildefrekvensen til spill på Windows.

Konklusjoner

En PC som stammer under spilling eller under behandling av et arbeidsprogram er slett ikke hyggelig, spesielt hvis datamaskinen har alle oppdaterte komponenter.

Det kan skje selv med de beste, men vi bør ikke være motløse, gitt det i de fleste tilfeller skyldes problemet overlapping av to programmer som er for storefor høye grafikkinnstillinger eller problemer med noen av maskinvarekomponentene på PC-en.

Hvis problemet vedvarer, anbefaler vi at du utfører en full virusskanning kom igjen hvordan forhindre antivirus fra å bremse PC-en din under skanning.

Index
  1. 1) Belastning og hastighet på CPU og RAM
  2. 2) Last og hastighet på skjermkortet
  3. 3) Last og hastighet på hovedminnet
  4. 4) Defekte eller utdaterte drivere
  5. 5) Windows og spillinnstillinger
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up