Telefonen fortsetter å starte på nytt: hvordan fikser

Fortsetter telefonen å starte på nytt uten grunn? La oss sammen finne ut årsakene og hvordan vi kan fikse det.

En telefon som alltid starter på nytt uten grunn er en kilde til bekymring for enhver bruker siden den, i tillegg til å være ubrukelig under konstant omstart, kommer nærmere og nærmere kostnadene ved å reparere den eller erstatte den med en ny telefon som ikke fryser . Før vi bruker penger, kan vi imidlertid prøve å løse problemet med noen enkle triks for å bruke hjemme, uten å måtte kontakte en eksperttekniker.

Vi vil vise deg i detalj i de følgende kapitlene hva som får telefonen til å fortsette å starte på nytt og hva kan vi gjøre for gjenopprette en telefon som fortsetter å starte på nyttslik at vi kan gjenoppta meldinger eller se på sosiale nettverk som vi gjorde før.

Problemene kan ramme både Android-telefoner og (sjeldnere) iPhones: triksene vi vil anbefale kan brukes på alle typer telefoner uavhengig av operativsystem.

Av/på-tastlås

Det vanligste problemet med at telefonen stadig starter på nytt er den fastlåste strømknappen: i dette scenariet sitter av/på-tasten (eller av/på-tasten) fast og er alltid trykket på logikktavlenivå, selv om tasten ikke ser ut til å være blokkert (dvs. det er mulig å føle bevegelsen til tasten når den trykkes).

For å løse dette problemet kan vi prøve å trykk og hold nede tasten i 10 sekunderog trykk deretter på den gjentatte ganger minst 10 ganger: hvis nøkkelen sitter litt fast skal det være mulig å låse den opp.

Hvis nøkkelen sitter hardt fast, er det eneste desperate forsøket vi kan gjøre å plassere strømtasten "opp ned" (dvs. vendt mot gulvet), trykke på tasten minst 10 ganger på rad, og hvis problemet vedvarer, prøv å blåse inn i detogså ved hjelp av en boks med trykkluft (veldig sparsomt, ellers flyr nøkkelen bokstavelig talt av). Hvis ingen av rettelsene ovenfor fungerte, er skaden på logikkkortnivå og kan bare fikses ved å ta telefonen til et servicesenter.

Batteri eller CPU overopphetet

Hvis telefonen starter på nytt sjelden, men ser ut til å skje tilfeldig, kan problemet være forårsaket av en for høy batteri- eller prosessortemperatur (CPU).spesielt i sommerperioden.

I dette tilfellet er det ganske enkelt å løse problemet: fjern dekselet eller annen gummibeskyttelse rundt telefonen, slå den av i minst 5 minutter og prøv å slå den på igjen. Med litt flaks dukker ikke omstarten opp lenger, spesielt hvis vi unngår å sette telefonen i solen midt på sommeren.

Om samme emne kan vi lese artikkelen vår Hvis telefonen din blir varm, hvordan kjøler du ned smarttelefonen (Android og iPhone).

Feil ved installasjon av en oppdatering

En annen årsak til konstant omstart av telefonen er feil oppdateringer: hvis en telefonoppdatering ikke er riktig installert telefonen vil gå i bootloop og den vil fortsette å starte på nytt.

Å løse dette problemet er ikke lett i det hele tatt, men vi kan fortsatt prøve noe før vi tar det for å få hjelp. Først starter vi telefonen på nytt gjenopprettingsmodus (Android) eller kl DFU-modus (iPhone), så la oss følge de dedikerte prosedyrene på de to dedikerte veiledningene for å formatere enheten og gjenopprette operativsystemet til standardinnstillingene.

Hvis ikke engang disse to metodene løser problemet, er det ingenting å gjøre enn å ta telefonen til hjelp.

Enhetsladingsfeil

Er telefonen vår virkelig ladet? Selv om vi lot den lade hele natten, betyr det ikke at den har ladet ordentlig, og dermed blir vi igjen en telefon som starter på nytt kontinuerlig på grunn av mangel på akkumulert energi.

Dette problemet er også ganske enkelt å løse: vi slår av telefonen definitivt, kontrollerer at laderen er riktig plugget inn i stikkontakten og prøver å lade opp med telefonen av. Hvis telefonen ikke lades opp, la oss umiddelbart kjøpe en god rask USB-lader og riktig kabel basert på hvilken type telefon som brukes:

Med denne ultraraske laderen og en av USB-kablene på listen, bør vi løse ethvert ladeproblem på enhver moderne telefon.

Skadet microSD

En annen uventet årsak til kontinuerlig omstart av Android-telefoner er microSD-kortet. Hvis minnekortet er skadet og på den vi hadde lagret systemfiler med utvidelsesprosedyrenved skade på kortet telefonen vil gå i bootloop.

For å løse dette problemet, slå av telefonen helt, fjern microSD-en fra det aktuelle sporet, prøv å starte telefonen på nytt, og hvis den fortsetter å starte på nytt eller viser ingen tegn til liv, få tilgang til telefonens gjenoppretting og prøv å gjenopprette systemet til fabrikkinnstillingene.

Med gjenopprettingen skal telefonen være fullt funksjonell igjen uten å starte på nytt; den skadede microSD-en kan ikke lenger brukes på den telefonen og bør erstattes med en større og raskere minnekort.

Konklusjoner

En telefon som stadig starter på nytt kan få alle til å få panikk, men heldigvis er vi her for alltid å vise deg veien til å fikse ethvert problem! Hvis telefonen vår får et raserianfall vi finner ut årsaken til problemet selv og prøver å fikse det som vist i de forrige kapitlene i veiledningen, for å unngå å måtte kjøpe en ny telefon eller betale for dyr ettersalgshjelp.

Hvis telefonen er mindre enn to år gammel, kan vi også vurdere å erstatte den under garantien, som vist i våre guider på Amazons retningslinjer for garanti og refusjon.

Index
  1. Av/på-tastlås
  2. Batteri eller CPU overopphetet
  3. Feil ved installasjon av en oppdatering
  4. Enhetsladingsfeil
  5. Skadet microSD
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up