Hvordan importere data fra en PDF til Excel

Har vi mottatt rådata i PDF-format og ønsker å integrere det i et Excel-ark? La oss se hvordan du gjør det.

De som ofte jobber med Excel-data vet hvor viktig det er å gjenopprette så mye rådata som mulig, slik at det kan behandles i regnearket ved å generere en tabell eller graf. Men rådata deles ikke alltid i XLS-format eller i andre formater som er kompatible med Excel: under arbeid er det også mulig å motta rådata i PDF-format, mye brukt i dokumentdeling, men som byr på noen vanskeligheter ved direkte datakopiering (risikoen feilen er svært høy).

Men hvem brukerMicrosoft 365-abonnement kan bruke en intern funksjon i programmet for enkelt å importere rådata fra en PDF, for å fremskynde prosessen så mye som mulig for ikke å gjøre feil diktert av en feil kopi av dataene.

Vi viser deg i den følgende guiden hvordan importere data fra pdf til excel nettopp ved å bruke den integrerte funksjonen i Excel i abonnementsversjonen. De som ikke har abonnementsversjonen av programmet vil kunne bruke et av de foreslåtte alternativene, for ikke nødvendigvis å måtte punge ut med penger for det aktuelle abonnementet.

Importer data fra PDF til Excel

Microsoft 365-abonnenter kan importere data fra hvilken som helst PDF ved å åpne Start-menyen, søke etter Excel-programmet, åpne et nytt XLS-dokument (eller et eksisterende dokument), klikke på toppmenyen Datautvide menyen Hent data og trykker opp Fra fil -> Fra PDF.

Et administrasjonsvindu åpnes der du kan velge PDF-filen som inneholder rådataene som skal importeres til regnearket. Etter å ha valgt filen, bekreft på Importer og på neste skjermbilde velger du hvilken rådatatabell du vil bruke, og undersøker alle arkene i PDF-en (som vil bli "pakket ut" for å lette lasteprosessen).

Etter å ha identifisert siden og den riktige datatabellen, trykk ned på Laste og sortere dataene i regnearket, som om vi hadde nye data å behandle. Hvis vi ønsker å ha mer kontroll over innhentingen av rådata, er det bare å utvide knappen Laste på siste skjerm, trykk på Last opp som og velg hvordan dataene på arket skal vises (som en tabell, som en pivottabell eller som en enkel lenke til dataene).

Alternativt kan vi også transformere rådataene i Excel ved å trykke på knappen Transformer data: på denne måten vil dataene vises i et dedikert Excel-skjermbilde, slik at de kan endre plassering, lage ønsket tabell eller bare generere en graf av de innhentede dataene og først deretter legge dem til dokumentet.

Alternativer for å importere data fra PDF til Excel

Hvis vi ikke har et Microsoft 365-abonnement, men fortsatt ønsker å importere rådata fra en PDF, kan vi bruke online PDF-konverteringssiderfor å konvertere PDF-en til en Excel-fil og deretter slå sammen dataene (som finnes i det nye regnearket) til dokumentet vi jobber med.

Det første nettstedet vi kan bruke til formålet er liten pdfet av referansepunktene for denne typen konverteringer.

Med denne siden kan vi konvertere PDF-dokumenter til Excel-regneark ved å trykke på knappen Velg filer, velge PDF-filen som skal konverteres og bekrefte konverteringsoperasjonen. På slutten av arbeidet vil nettstedet starte den automatiske nedlastingen av den konverterte Excel-filen, slik at du kan åpne den i hovedregnearket eller kopiere rådataene direkte til Excel.

Et annet nettsted som vi kan bruke til å importere data fra PDF til Excel er Online2PDFsom tilbyr et svært presist og profesjonelt konverteringssystem.

Etter å ha åpnet siden trykker vi på knappen Velg filerbruk filbehandleren til å markere PDF-dokumentet der rådataene finnes, bekreft valget i vinduet, trykk på fanen utmerkesjekker vi hvilken type datainnsamling vi vil bruke, så trykker vi på tasten Konvertere. Etter konverteringen vil siden tillate deg å laste ned den nye Excel-filen, bruke som grunnlag for et nytt dokument eller importere data med en enkel kopi og lim inn.

Hvis vi derimot ser etter et offline-program for konvertering av PDF-filer til Excel, er det bedre å fokusere på PDF24Creatoren komplett pakke for administrasjon og konvertering av PDF-filer selv uten Internett-tilkobling.

For å bruke dette programmet åpner vi Start-menyen, se etter programmet PDF24trykker vi på elementet Konverter PDF til andre filerklikk på Velg filervelg PDF-filen som skal konverteres, utvide rullegardinmenyen nederst Formatvelg Excel-elementet og trykk til slutt på Konvertere. Programmet vil spørre oss i hvilken mappe vi skal lagre den nye konverterte filen, slik at vi kan bruke den på regnearket vi jobber med.

Konklusjoner

Selv om det ikke er en prosedyre som brukes hver dag, er det tilrådelig å lære hvordan du importerer rådataene i en PDF og integrerer dem i et Excel-dokument, for å kunne fremskynde innhentingen av en enorm mengde data ganske enkelt ved å åpne PDF-en og formatere dataene i ønsket format. Hvis vi ikke har et Microsoft 365-abonnement, kan vi alltid bruke online konverteringssider eller det hendige PDF24-verktøyet, som inneholder så mange nyttige verktøy for å jobbe med PDF-filer.

Andre metoder for å innhente rådata kan sees i våre ai-guider OCR-programmer for å konvertere papirark og PDF-filer til redigerbar tekst og om hvordan trekke ut bilder fra Word-, Excel- eller Powerpoint-filer.

Index
  1. Importer data fra PDF til Excel
  2. Alternativer for å importere data fra PDF til Excel
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up