Hvis telefonen din blir varm, hvordan kjøler du ned smarttelefonen (Android og iPhone)

Index
 1. Oppdag opprinnelsen til varmen
 2. Hovedårsaker til overoppheting
 3. Slik forhindrer du at telefonen din blir veldig varm
 4. Telefonen er for varm: hva kan jeg gjøre?
 5. App for å kjøle ned Android-telefon
  1. Konklusjoner

Hvordan unngå overoppheting av Android- og iPhone-smarttelefoner og hvordan kjøle ned mobilen når telefonen blir for varm

I noen ekstreme situasjoner til og med en moderne telefonen blir varm, til den er varm (kan ikke berøre baksiden eller skjermen). Dette kan skje av flere grunner: fordi noen apper bruker prosessoren massivt eller fordi vi er ofre for en intern funksjonsfeil.

Å la telefonen ligge i solen på en spesielt varm dag bør heller ikke undervurderes: selv en eksponering på bare 4 minutter er nok til å forvandle telefonen til et stykke metall eller rødglødende plast!

Selv om telefonen i noen situasjoner uunngåelig varmes opp (når vi bruker tunge spill eller apper), vil vi i den følgende guiden vise deg hva du skal gjøre for å Ikke la telefonen bli varm nok til å forårsake blokkering eller skade på interne komponenter.

LES OGSÅ -> Hvordan måle telefontemperatur på Android og iPhone

Oppdag opprinnelsen til varmen

Først av alt må du finne ut hvor varmen i telefonen kommer fradvs. hvilken del spesielt er overopphetet: i de fleste tilfeller er det bakdelen som overoppheteshvor batteriet og prosessoren er plassert.

I dette tilfellet er det derfor ikke hele telefonen som er varm, men bare den delen som huser batteriet og/eller CPU: de har sannsynligvis et problem, vi har akkurat ferdig med å bruke hurtiglading (eller superrask lading) eller vi har spilt en spesielt tung kamp. Hvis derimot den varme delen er den nederste, nederst, kan det være et problem med laderen, som kanskje ikke er kompatibel eller er skadet.

Under telefonsamtaler kan høyttaleren som varmer øret bli veldig varm (irriterende), irritasjon og til og med bekymring for å bli brent.

Hovedårsaker til overoppheting

De mest sannsynlige årsakene til overoppheting av en Android-mobiltelefon (Samsung, Huawei eller andre) og iPhone er:

 • Prosessoren er under belastningen av et tungt arbeid som kan være et 3D-spill eller en app for videoredigering eller grafikkmanipulering. I mobiltelefoner er det ingen vifter inne for å avkjøle prosessoren, og aluminiumsskallet klarer ikke å drive ut all varmen som genereres.
 • Telefonen er i et oppvarmet miljø, for eksempel i solen eller i en varm bil om sommeren. Ved overdreven varme kan smarttelefonen også bli skadet.
 • et batteri er i ferd med å gi opp og gå tom for levetid. Et batteri som er i ferd med å svikte kan avgi mye varme, selv om både iPhone og Android-smarttelefoner vil slå seg av av seg selv i disse tilfellene, og forhindre farlige situasjoner.
 • Vi utnyttet telefonens hurtiglading midt på sommeren, og genererte dermed mye varme.
 • Vi ringte spesielt lenge i solen eller i nærheten av en radiator.
 • Bruk av svært smale deksler, som hindrer telefonkroppen i å kjøle seg ned.
 • Tilstedeværelse av virus eller apper som alltid er aktive i bakgrunnen (konstant CPU-bruk selv når skjermen er av).
 • Fortsatt visning av en film i streaming eller lagret i det lokale minnet.

Fra disse årsakene kan vi utlede mange scenarier som fører til overoppheting. For eksempel kan kontinuerlig og langvarig bruk av kameraet med de høyeste oppløsningsinnstillingene på en varm dag eller i direkte sollys føre til overdreven varme selv som resulterer i en advarsel om høy temperatur.

Et annet vanlig tilfelle er en installert virusapp som forblir i bakgrunnen og bruker internettdatanettverket til kontinuerlig å utveksle data med omverdenen, noe som forårsaker konstant varme. Det kan også være at du bruker feil etui, som holder på varmen og hindrer avkjøling ved å holde telefonen for lukket.

Slik forhindrer du at telefonen din blir veldig varm

Generelt, for å unngå overoppheting på alle telefoner (både Android og iPhone), er anbefalingene som følger:

 • Vi lader alltid smarttelefonen med den medfølgende laderen og USB-kabelen, uten å la den stå på lading for lenge etter at den har nådd 100 % (vi kobler den fra innen en time etter endt lading). I denne forbindelse kan du lese veiledningen på hvor ofte du skal lade mobil/bærbar batteri for å forlenge batterilevetiden.
 • Vi lar ikke telefonen ligge i solen, i bilen eller på steder der temperaturen kan overstige 40 grader (svært nær grensepunktet til telefonen, som plutselig kan slå seg av for å unngå eksplosjon eller brann).
 • Bruk et deksel eller etui som ikke holder for mye på varmen, så det er ikke billig.
 • Når vi bruker tunge apper (som spill) eller ser på streaming av video, er det lurt å stoppe og la telefonen kjøle seg ned når den er overopphetet (omtrent hver time med visning eller spilling).
 • Sjekk kamerainnstillingene og senk kvaliteten på videoopptak og bilder.
 • Sjekk aktive apper og spesielt batteritømmende apper, sjekk også hvor mye CPU og hvor mye nettverkstrafikk de genererer. I denne forbindelse kan vi lese artikkelen om hvordan administrere aktive apper i Android.
 • Sjekk om batteriet fungerer bra, som vist i veiledningene sjekk batteritilstanden på iPhone og hvordan du bruker app for testing og verifisering av maskinvare på Android-smarttelefoner.

Ved å gjøre dette vil telefonen aldri bli for varm, med mindre vi lar den ligge i solen eller vi betaler for denne varmen på grunn av en virusinfeksjon.

Telefonen er for varm: hva kan jeg gjøre?

I tilfeller hvor telefonen føles for varm vi kan gripe inn umiddelbart for å avkjøle den ved å bruke følgende råd:

 • Vi slår av telefonen.
 • Vi fjerner etui og deksel; vi lar telefonen være avslått i minst 10 minutter.
 • Hvis den fortsetter å varmes opp når den starter på nytt (selv i skyggen), lukker du alle apper og deaktiverer appoppdateringer og bakgrunnssynkronisering.
 • Vi slår på energisparemodus og reduserer lysstyrken til et minimum.
 • Vi slår av posisjonstjenester og GPS.
 • Slå av nettverket og Bluetooth

Bare ved å følge disse anbefalingene kan vi redusere risikoen for overoppheting og lagre de interne komponentene i telefonen.

App for å kjøle ned Android-telefon

For Android-smarttelefoner finnes noen applikasjoner i Google Play-butikken som lover å holde telefonens temperatur alltid lav og unngå overoppheting. Generelt er effektiviteten ganske begrenset, men de som vil prøve dem kan laste ned følgende apper:

 • CPU Cooler Master - Telefonkjøler, som sjekker temperaturen på CPU-en og lukker apper som varmer den opp for mye når den overskrider et visst varmenivå. Som et verktøy kan det være praktisk fordi det viser oss hvilke applikasjoner som bruker CPUen mest og ikke er noe mer enn en oppgavebehandlingsapp for Android
 • CPU-kjøler er en app som optimerer systemet ditt automatisk for å holde det kjølig.
 • Enhets hovedkjøleren app designet for å holde temperaturen under kontroll og slå av alt overflødig når en kritisk temperaturverdi overskrides.

For å lære mer kan vi også lese guiden vår på appen Ampere, utmerket for å sjekke ladesyklusen og følgelig temperaturen på batteriet.

Konklusjoner

En varm eller gjennomsnittlig varm telefon er aldri en god følelse, men denne varmen er nødvendig når du opererer i visse miljøer eller situasjoner som CPUer og batterier som finnes i moderne telefoner de har svært liten plass til å effektivt kunne spre varme.

Problemer oppstår når telefonen blir så varm at den ikke kan tas opp, ofte i en sikkerhetssperre: i disse tilfellene anbefaler vi at du umiddelbart følger rådene ovenfor for å unngå eksplosjoner, skader eller branner forårsaket av maskinvareskade.

Om samme tema kan vi lese våre guider om eksplosjons- eller brannfare ved en moderne telefon eller hvordan fikse hvis Android-telefonen fortsetter å starte på nytt når det er varmt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up