Hvordan gjenbruke et gammelt modem eller ruter

Har du et gammelt, ubrukt modem eller ruter? La oss bruke den til å øke Wi-Fi-dekningen eller som en nettverkssvitsj.

Når vi plasserer et nytt modem hjemme, begrenser mange seg til å plassere det gamle modemet på loftet for å lage støv, kun brukes i nødstilfeller, for å gi i gave eller å kaste i søpla så fort som mulig. Det gamle modemet kan være utdatert, men det kan fortsatt være nyttig som en Wi-Fi-repeater, som en personvernruter (ved å konfigurere en dedikert VPN-tilgang) eller som en portmultiplikator på det nye modemet (hvis vi har mange enheter koblet til via Ethernet kabel).

I stedet for å kaste det gamle modemet i søpla, følg nøye rådene i den følgende guiden, hvor vi finner alle beste metodene for å gjenbruke et gammelt modem eller ruter intelligent, og dermed redusere avfall og unngå å forurense miljøet.

VPN sikkerhetsruter

Noen avanserte rutere lar deg etablere en vpn-tilkobling med en dedikert netttjeneste eller for ekstern tilgang til et bedriftsnettverk. Hvis vi har et nytt modem for nettverkstilgang blir det mulig sette opp et VPN-nettverk på den gamle ruterenfor å beskytte bare enheter som trenger et høyt nivå av personvern (Smart TV, Fire TV Stick osv.) og som trenger en konstant fiktiv IP.

For å bruke denne funksjonen kobler vi den gamle ruteren til modemet via Ethernet-tilkobling og lager en nettverkskaskadeslik at du også kan få tilgang til Internett fra den gamle ruteren.

Etter tilkoblingen får vi tilgang til gamle ruterinnstillinger og sjekk om funksjonen er tilgjengelig VPN-klienter; ofte er denne funksjonen tilgjengelig i de avanserte innstillingene eller ved å låse opp ekspertalternativene. Ikke la deg villedes av ordlyden VPN-servereofte til stede på modemer: i dette tilfellet kan ruteren ikke brukes til å beskytte personvernet.

Etter å ha identifisert Client VPN-menyen, trykk på tasten for å starte konfigurasjonen eller for å legge til en profil, velg Åpne VPN som en konfigurasjonsklient skriver vi inn et navn for umiddelbart å gjenkjenne profilen, oppgi brukernavn og passord og laster inn .ovpn-filnødvendig for å få informasjonen som trengs for VPN-tilkoblingen.

.ovpn-filen leveres av din valgte VPN-tjeneste: alle mest populære premium VPN-tjenester de tilbyr OpenVPN-konfigurasjonsfiler dedikert til formålet; hvis vi bruker NordVPN som en tjeneste kan vi laste ned riktig fil fra Anbefalt servervalgside.

Når konfigurasjonsfilen er lastet, trykk OK og prøv å opprette forbindelsen med VPN-serveren. Hvis vi har fulgt alle trinnene riktig, vil ruteren koble seg til serveren og gi et høyt nivå av personvern til alle enheter som kobler til den.

Med denne underinndelingen av nettverket vil vi ha det nye modemet som bruker vår vanlige internettforbindelse (med ekte offentlig IP-adresse), mens den gamle ruteren din vil gi et ekstra nivå av personvern for alle tilkoblede enheter, takket være VPN-tilkoblingen (som vil gi en fiktiv offentlig IP-adresse).

Denne spesialfunksjonen kan også låses opp på proprietære modemer eller modemer uten VPN-klient ved å installere en alternativ fastvare, som også vist i veiledningen for installer DD-WRT som ruterfastvare.

Wi-Fi-repeater eller tilgangspunkt

Hvis vi ikke trenger å beskytte noen enhet når det gjelder personvern, kan vi alltid bruke det gamle modemet som en Wi-Fi-repeater, for å unngå å kjøpe en dedikert rekkeviddeforlenger. Rutere har også en tendens til å være kraftigere i dekning og håndterer også en høy belastning av data og tilkoblede enheter.

For å bruke den gamle ruteren som en Wi-Fi-repeater, plasser den på et punkt i huset der det fortsatt er et godt Wi-Fi-signal fra det nye modemet (helst 5 GHz) eller hvor det er mulig å forlenge en Ethernet-kabel ( for tilgangspunktmodus ), så aktiverer vi Repeater-modus eller tilgangspunktmodus å utvide nettverket og garantere total dekning i hvert hjørne av huset.

Repeater-modus er tilgjengelig på et stort antall eldre rutere; for å aktivere det, alt vi trenger å gjøre er å få tilgang til ruterinnstillingene, åpne menyen Wifi, Ruting eller i menyen Driftsmodus og sjekk om du kan aktivere stemmen Tilgangspunkter.

Når modusen er aktivert, vent til ruteren starter på nytt og koble den til det nye modemet (via kabel eller via Wi-Fi), konfigurer det utvidede trådløse nettverket og prøv å koble til det fra de fjerneste rommene i huset, slik som for å verifisere den effektive forbedringen i dekningen.

Når vi konfigurerer ruteren for dette formålet, gjør vi de nødvendige forskjellene mellom Access Point og Wi-Fi Repeater: den første krever en Ethernet-kabeltilkobling til det nye modemet, mens i det andre tilfellet kan vi koble ruteren til modemets Wi-Fi nettverk og utvide det med et dedikert Wi-Fi-nettverk (gjenkjennelig av nettverksnavnet ledsaget av en EXT ved siden av).

For mer informasjon, vennligst les vår veiledning om hvordan konfigurere et Wifi-tilgangspunkt som en repeater for den primære ruteren.

Nettverkssvitsjer

Har vi mange enheter koblet til det nye Ethernet-nettverkskabelmodemet? Hvis Ethernet-portene ikke er nok, kan vi utvide dem ved å bruke den gamle ruteren som om den var en nettverkssvitsjer.

For å oppnå god ytelse som nettverkssvitsj, gå til ruterinnstillingene, vi deaktiverer funksjonene DHCP, brannmur og NAT i nettverksinnstillingene eller i LAN-innstillingene (i henhold til ruteren vi bruker), så kobler vi ruteren til modemet via Ethernet-kabel.

Fra nå av vil ruteren oppføre seg som en hvilken som helst nettverkssvitsj, og la det nye modemet konfigurere IP-tilkoblingene og levere tilkoblingsparametrene også til enhetene som er koblet til den gamle ruteren.

Konklusjoner

De vi har sett ovenfor er de beste metodene for å gjenbruke et gammelt modem eller ruter, for å resirkulere den gamle enheten til noe nyttig. Den mest interessante gjenbruksmetoden er definitivt VPN-ruteren, for å opprette et beskyttelsesundernett hjemme der du kan koble til alle enhetene som trenger konstant tilgang til VPN og kun fungere med en fiktiv offentlig IP-adresse; de som leter etter noe mer klassisk kan gjenbruke det gamle modemet eller ruteren som et tilgangspunkt, som en Wi-Fi-repeater eller som en nettverkssvitsj.

For ytterligere informasjon kan vi også lese våre guider på forskjeller mellom modem og ruter og ulike typer Og hvordan et hjemmenettverk fungerer: ruter, switch, ethernet og wifi.

Index
  1. VPN sikkerhetsruter
  2. Wi-Fi-repeater eller tilgangspunkt
  3. Nettverkssvitsjer
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up