Smarttelefonskjermen fryser eller blinker, hvordan fikser den

Index
  1. Start telefonen helt på nytt
  2. Slå av automatisk lysstyrke
  3. Aktiver sikker modus på Android
  4. Deaktiver maskinvareoverlegg på Android
  5. Tilbakestill telefonen
    1. Konklusjoner

Fryser skjermen på telefonen vår (Android eller iPhone) plutselig eller viser linjer uten grunn? La oss se hva det avhenger av og mulige løsninger

Ut av det blå begynte displayet på smarttelefonen vår å flimre, blinke (som om den gikk av og på i løpet av noen sekunder) eller presentere problemer av ulike slag som hindrer riktig bruk, selv for å foreta en enkel telefonsamtale eller send en melding. Denne typen problemer kan skje med både nye telefoner og eldre smarttelefoner og er ofte forårsaket av problemer som vi kan løse i noen få enkle trinn.

Så la oss ikke få panikk og handle umiddelbart ved å lese (i de følgende kapitlene) alle trinnene som skal tas til fikse telefonens skjerm som blinker eller fryser. Vi har samlet alle enkle metoder, slik at selv en uerfaren bruker kan fortsette uavhengig for å gjenopprette telefonen med en blinkende eller låst skjerm.

Start telefonen helt på nytt

Det første vi må prøve er også det enkleste: la oss prøve å starte telefonen helt på nytt ved å bruke stemmen Slå av fra menyen som kan aktiveres fra tasten Strøm på eller alternativt ved å holde nede tasten Strøm på i minst 10 sekunder (til skjermen slår seg helt av).

Etter å ha slått av enheten venter vi minst 5 minutter, og prøv deretter å slå på enheten igjen. Dette trikset skal være veldig effektivt på skjermproblemer forårsaket av telefonens overoppheting: med en tvungen omstart og en kort pause vil telefonen kjøle seg ned og fungere normalt igjen.

Slå av automatisk lysstyrke

Hvis telefonen vår begynner å blinke, er det ikke alltid synonymt med maskinvareskade: kanskje vi bruker den automatiske lysstyrken og den begynte å fungere dårlig, kanskje etter å ha påført en beskyttende film eller et nytt etui.

Også i dette tilfellet kan vi på en briljant måte løse hvert problem ved å åpne Innstillinger-menyen, identifisere menyen som er reservert for skjerm- eller skjerminnstillingeråpne menyelementet Automatisk lysstyrke eller Adaptiv lysstyrke og deaktivere funksjonen.

Etter å ha deaktivert den automatiske lysstyrken, la oss prøve å flytte lysstyrken og sette den til halvparten: vi vil dermed oppnå en statisk lysstyrke som passer for de fleste miljøer og lysforhold. Hvis vi har problemer med å se skjermen på de mest solrike dagene, kan vi alltid åpne hurtiginnstillingsmenyen (Kontrollsenter på iPhone eller Quick Action på Android) for å øke lysstyrken manuelt.

Aktiver sikker modus på Android

Enkle triks løste ikke problemet med skjermflimmer? Hvis den aktuelle telefonen har et Android-operativsystem, anbefaler vi deg å prøve å bruke telefonen i sikker modusved å følge trinnene i vår dedikert guide.

Ved å trykke på den spesifikke tastesekvensen for telefonen vår (på Xiaomi må vi slå av telefonen, starte den på nytt og holde nede volum ned-tasten når Mi-logoen vises) vil vi starte telefonen i sikker modus, for å kunne for å teste funksjonen til systemet i minimum lastemodus.

Hvis vi legger merke til at flimringen eller flimringen på skjermen har forsvunnet, problemet er nesten helt sikkert en av appene som er installert på telefonen; i dette tilfellet åpner vi Innstillinger-menyen, går til App-menyen og prøver å avinstallere appene som er installert i løpet av de siste 48 timene, og fortsetter med prøving og feiling. Hvis problemet er forårsaket av en systemapp, vennligst les veiledningen vår om hvordan slett systemapper for Samsung, Huawei, Xiaomi og Android.

Deaktiver maskinvareoverlegg på Android

En annen årsak til problemer på Android-telefonskjermer er maskinvareoverlegget, som på noen telefoner gjør det umulig å bruke skjermen som forårsaker blink eller til og med en total blokk med berøringer. For å deaktivere overlegget på appene som er installert på telefonen, la oss gå til banen Innstillinger -> Apper -> Tillatelserser vi etter den oppkalte tillatelsen Vis over andre apper eller Flytte til andre apper og sørg for å fjerne alle appene i listen.

Alternativt aktiverer vi utviklermodus på Android-telefonåpner vi stien Innstillinger -> Utvikleralternativer (vi kan også søke etter denne menyen fra søkefeltet i innstillingene) og aktivere elementet Deaktiver HW-overleggfor umiddelbart å løse eventuelle problemer forårsaket av overlegget.

Tilbakestill telefonen

Hvis ingen av metodene som er sett så langt løste problemet med flimring eller plutselig frysing vi må bare prøve å tilbakestille telefonenved å bruke metodene levert av Android og iPhone for å gjenopprette uten hjelp av Innstillinger-menyen (på papiret utilgjengelig med en blinkende eller frossen skjerm).

For å gjenopprette en Android-telefon, gå først til gjenopprettingsmodus (ved å bruke den spesifikke tastekombinasjonen for hver produsent). Etter å ha fått tilgang til gjenopprettingsmenyen, bruk volum opp og volum ned-tastene for å bla gjennom alternativene, velg elementet Tørk data / tilbakestilling til fabrikk (eller lignende), bruk av/på-tasten for å bekrefte og vent til slutten av prosedyren for å starte telefonen på nytt.

For å gjenopprette en iPhone, koble den til en PC eller Mac via USB-kabel, aktiver iPhone DFU-modus og så snart telefonen går inn i denne modusen, bruker vi iTunes (på Windows) eller Finder (på Mac) for å få tilgang til iPhone-innstillingene og gjenopprette operativsystemet.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan fikse android hvis telefonen eller nettbrettet ikke vil starte opp Og hvordan tilbakestille iphone.

Konklusjoner

En skjerm som plutselig blinker eller viser grafiske artefakter kan indikere ufarlige problemer, men som kan bli verre når som helst: det anbefales derfor å handle umiddelbart og prøve alle trinnene ovenfor, for å få begge Android-telefonene tilbake til å fungere, begge iPhones .

Hvis telefonen vår ofte bremser ned eller berøringen ikke virker lenger, anbefaler vi deg å lese guidene våre touch på Android fungerer ikke: hvordan fikser Og Hvorfor Blir telefonen din tregere og tregere?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up