7 av de beste terminalemulatorene for Windows 10

I lang tid har ikke Windows 10 hatt et flott kommandolinjegrensesnitt. Som et resultat har utviklere og systemadministratorer installert tredjepartsalternativer for å emulere Unix-stil og andre typer konsoller. Og mens det nå er mulig å få et bash-skall inne i Windows 10, foretrekker mange brukere en mer konfigurerbar terminalemulator. Ta en titt på de beste terminalemulatorene for Windows 10 nedenfor.

1. MobaXterm

Med robuste funksjoner som X11-servere, et plugin-bibliotek og til og med egne protokollklienter, MobaXterm det er et flott serververktøy med utallige Terminal-alternativer for de som virkelig ønsker å grave i (omvendt kan det hende du synes det er litt oppblåst hvis du for eksempel bare vil gjøre lettere Putty-arbeid).

Den lar deg konfigurere eksterne terminaler i SSH, telnet, rlogin og Mosh, og har et intuitivt grensesnitt som lar deg konfigurere flere SSH-kontakter, dele terminaler horisontalt og vertikalt, blant andre livskvalitetsfunksjoner. Naturligvis har den alle Unix-kommandoene du trenger også, slik at du kan jobbe omtrent som du ville gjort på Linux.

Det er en begrenset gratisversjon av MobaXterm som lar deg ha opptil 12 økter, to SSH-tunneler og 4 makroer (den har også en bærbar versjon). Hvis du vil ha hele pakken, må du betale $69 for livstidsbruksretten som fjerner alle begrensningene nevnt ovenfor.

2.ZOC-terminal

Et av de beste verktøyene for folk som trenger tilgang til Unix-kontodata fra Windows, Terminal ZOC det er kanskje ikke gratis ($79,99), men det er fortsatt en stor verdi for mer avanserte brukere.

En av hovedfordelene er faner, slik at du kan ha flere terminaløkter samtidig på SSH, telnet, QNX og andre terminaler. Den er fullpakket med kommandoer og kan tilpasses din personlige terminalstil.

Emuleringene er robuste og komplette, og tilbyr funksjoner som støtte for mus og tastatur, utskrift og linjegrafikk. Og det er veldig enkelt å søke etter spesifikke tekststykker i arbeidet ditt og deretter fremheve dem.

3. cmder

cmder er en velkjent bærbar terminalemulator for Windows 10 som ble bygget ut av "ren frustrasjon" forårsaket av mangelen på et godt alternativ i Windows. Den er bygget på toppen av en annen kjent konsollemulator, ConEmu, og forbedret med Clink. Clink utvider kraften til ConEmu, og legger til skallfunksjoner som avslutning i rack-stil. Den er allment kompatibel, fungerer med msysgit, PowerShell, cygwin og mintty, og bringer Unix-funksjoner til Windows.

Fordi den er fullstendig bærbar, kan du kjøre cmder fra en USB-stasjon som du bruker på flere datamaskiner uten å måtte installere filer på lokale harddisker, noe som gjør den til en teknisk støttespesialists beste venn. Som en bonus leveres den med den høyt elskede Monokai fargevalg for å koordinere hackingen din med Sublime Text.

4. ConEmu

er en Windows-konsollemulator med flere vinduer med faner og en rekke tilpasningsalternativer. Dens avstamning går langt tilbake i historien: ConEmu ble opprinnelig opprettet som et supplement til Far Manager en fil- og filbehandler utgitt for Windows i 1996. Men til tross for sin alder, utvikles programvaren kontinuerlig.

Emulatoren gir en dyp meny med innstillinger for justering og hurtigtaster for å tildele, noe som appellerer til Vim- og Emacs-tastaturkrigere. ConEmu støtter mange av de samme populære skallene som cmder, for eksempel cmd.exe, PowerShell, cygwin, kitt og andre. Hvis du installerer en DOS-emulator som DosBox, kan du kjøre DOS-applikasjoner i et 64-bits miljø. Men siden ConEmu ikke er et skall, inkluderer det ikke nyttige skallfunksjoner som eksterne tilkoblinger og fanefullføring. Selv om den beholder mange hardcore-fans, er kanskje ikke ConEmu den beste konsollemulatoren for nye brukere.

5. Konsoll

Console er en terminalemulator og konsollforbedring for Windows 10 som fokuserer på direkte bruk og enkel interaksjon. Den gir fulle kommandolinjefunksjoner, og dens enkle design skjuler en betydelig grad av kraft og tilpasning. Den integreres med alle større skall og lar deg tilpasse vindusstiler, gjennomsiktighet, fonter og tekstfarger. Men Console er ikke så komplett som ConEmu, så svært avanserte brukere kan være begrenset av programvaren.

6. Bavian

Babun kommer med bash og zsh ut av esken, og gir verktøy som både nybegynnere og avanserte brukere kan bruke rett ut av esken. Den er bygget på toppen av Cygwin, og porterer et Unix-grensesnitt til Windows 10. Du kan bruke oh-my-zsh til å konfigurere zshs brede utvalg av alternativer, noe som gir deg mer kontroll over skallets funksjonalitet enn du får i andre applikasjoner. Den inkluderer også paktpakkebehandleren og HTTP-proxy.

7. Mynte

Hvis du bare bruker Cygwin for Windows-skallet ditt, da mynteaktig er en utmerket konsollemulator. Faktisk installerer Mintty som standard terminalemulator. Som de andre alternativene på denne listen, gir Mintty en samling tilleggsfunksjoner som dra og slipp, fullskjerm, kopier og lim inn og temastøtte. Og det fungerer også med MSYS og Msys2.

konklusjon

Cmder er sannsynligvis det beste valget for brukere som leter etter en dyktig, men håndterbar terminalemulator. Brukere som leter etter en kraftigere opplevelse kan få reparasjonen sin med ConEmu eller sprette litt mer med ZOC Terminal.

Denne artikkelen ble først publisert i august 2017 og ble oppdatert i juni 2019.

Index
  1. 1. MobaXterm
  2. 2.ZOC-terminal
  3. 3. cmder
  4. 4. ConEmu
  5. 5. Konsoll
  6. 6. Bavian
  7. 7. Mynte
  8. konklusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up