7 trinn for å fikse et DPC Watchdog-brudd på WiFi

En DPC (Deferred Procedure Call) Watchdog Violation er en blåskjerm-feil som kan vises på datamaskinen din når noe går galt med visse maskinvare- eller programvarekomponenter.

Disse feilene skyldes vanligvis inkompatible maskinvareenheter eller konflikter med programvare. Selv om fjerning av den problematiske enheten kan gi en midlertidig løsning, kan det ta mer innsats og tid enn forventet.

Index
  1. 1. Koble fra alle enhetene
  2. 2. Start datamaskinen på nytt
  3. 3. Installer driverne på nytt
  4. 4. Installer programvaren på nytt

1. Koble fra alle enhetene

Hvis du kobler fra enheter du ikke kommer til å bruke ofte, kan du spare betydelige beløp på strømregningen. Ifølge Lawrence Berkeley National Laboratory har det gjennomsnittlige amerikanske hjemmet rundt 40 enheter som bruker strøm kontinuerlig når de ikke er i bruk; disse står for 10 % av husholdningenes totale energiforbruk.

TV-er, DVD-spillere og spillkonsoller trekker ofte strøm mens de er i standby-modus på grunn av deres interne datamaskiner (kalt fastvare) som kjører enhetens programvare.

Noen ganger kan imidlertid fastvaren utvikle en feil som fører til feil, krasjer eller minnelekkasje. Å koble fra disse enhetene og vente i 30 sekunder kan tvinge de interne datamaskinene til å starte på nytt, og tømme alt minnet slik at det kan laste inn programvaren på nytt.

Denne feilen kan vanligvis skyldes utdaterte enhetsdrivere som enten ble installert feil eller en inkompatibilitet mellom maskinvare og PC-ens operativsystem. Derfor, før du prøver å fikse problemet, må du sørge for å slette all programvare som forårsaker det og sørge for at alle enhetsdrivere er oppdaterte.

2. Start datamaskinen på nytt

Et DPC-vakthundbrudd er en av de hyppigste Blue Screen of Death-feilene som Windows-brukere opplever. Denne blåskjermfeilen indikerer at noe har gått veldig galt med datamaskinen din, og den må slås av for å forhindre ytterligere skade.

Hvis du har problemer med å fjerne feilen, bør det første trinnet være å starte datamaskinen på nytt og installere drivere på nytt. Sørg for å oppdatere drivere for både GPU og lagringsstasjon, så vel som andre eksterne enheter du bruker regelmessig.

Deretter kobler du fra alle eksterne enheter fra PC-en – bortsett fra tastaturet og musen. Ved å gjøre dette kan du identifisere hvilken enhet som forårsaker problemet.

Kjør i tillegg disksjekkverktøyet (CHKDSK) for å skanne harddisken for skadede systemfiler og dårlige sektorer. Denne prosessen kan ta timer, så vær tålmodig og vent til den er fullført; når den er fullført, start datamaskinen på nytt og feilen DPC Watchdog Violation skulle ha blitt fjernet!

3. Installer driverne på nytt

Blue Screen of Death (BSoD)-feil kan være frustrerende og ubeleilig, men de utgjør også en risiko for datamaskinen din. Heldigvis er de lett å fikse med disse syv trinnene.

En av hovedårsakene til denne feilen er utdaterte eller skadede enhetsdrivere, som er avgjørende for at datamaskinen skal fungere optimalt. Du må kanskje oppdatere driverne manuelt eller bruke tredjepartsprogramvare for automatisk å laste ned og installere nødvendige filer.

En annen mulig forklaring er inkompatibilitet mellom maskinvareenhetene og operativsystemet. Dette kan være et resultat av at du nylig har installert en ny maskinvareenhet eller har hatt programvarekonflikter mellom to programmer.

En rask skanning av enhetsdriverne dine kan hjelpe deg med å løse dette problemet raskt. Du kan få den riktige driveren fra enten PC-produsenten eller Microsofts støttenettsted. Etter nedlasting, oppdater til den mest oppdaterte versjonen og se om det løser problemet.

4. Installer programvaren på nytt

En wifi-feil for DPC-vakthundbrudd kan være forårsaket av en utdatert enhetsdriver eller inkompatibel maskinvare. For å løse problemet, sørg for at PC-en har alle de nyeste driverne og programvaren installert.

Hvis problemet vedvarer, bør du gi maskinvaren din en grundig undersøkelse, inkludert gjenoppretting og grundig rengjøring. Du kan også kjøre en dyp skanning av skadelig programvare for å oppdage eventuelle trusler.

En annen mulig forklaring på DPC Watchdog-bruddfeilen kan være ødelagte systemfiler. For å løse dette problemet, skann og reparer systemfilene med et systemfilkontrollverktøy.

Hvis denne metoden ikke fungerer, kan du prøve CHKDSK for å skanne etter og reparere feil på harddisken. Det kan ta timer å kjøre, men når det er fullført, vil det gjenopprette driften til stasjonen.

Visninger av innlegg: 40

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up