Android sikkerhetskopierer mye mer til Google Cloud enn det burde. Her er hvordan du stopper det

Google integrerer dypt med Android, håndterer sikkerhetskopiering av data som kontakter, samtaler og appinnstillinger. Utforsk innstillingene om du ønsker mer kontroll over personvernet ditt.
Google er dypt integrert i Android. De fleste telefonmerker er sterkt avhengige av tjenestene deres for å drive alt, spesielt apper og synkronisering. En av de viktigste funksjonene Google håndterer på telefonen din er sikkerhetskopiering, som kan ende opp med å sende mer av dataene dine til Google-kontoen din enn du er klar over.
Hvis du ikke er komfortabel med å dele disse dataene med Google, eller bare ønsker å se hva som blir sikkerhetskopiert, er det verdt å ta en nærmere titt på innstillingene.
Hva Android automatisk sikkerhetskopierer til Google-kontoen din
Det er mer informasjon som blir lagret enn de fleste realiserer
Hvis jeg skulle spørre deg hvilken informasjon Google sikkerhetskopierer fra telefonen din, ville du sannsynligvis gjette bilder og kontakter. Og du ville hatt rett, ettersom disse er to av de mest åpenbare eksemplene på data knyttet til Google-kontoen din.
Men Google lagrer faktisk mye mer enn det.
I tillegg til kontakter sikkerhetskopierer Google også samtalehistorikken din, SMS- og MMS-tekstmeldinger, samt RCS-samtaler fra Google Messages.
Noen enhetsinnstillinger blir også sikkerhetskopiert. Hva som lagres eksakt varierer fra telefon til telefon, men Google lagrer vanligvis ting som Wi-Fi-nettverk og passord, bakgrunner, dato- og tidspreferanser, samt andre systeminnstillinger.
Apper og noen appdata kan også sikkerhetskopieres. Mer spesifikt lagrer Google en liste over appene som er installert på telefonen din og, avhengig av hvordan appen er utviklet, visse brukerpreferanser og innstillinger. Du kan generelt forvente at innstillinger fra Google-apper som Google Maps og Google Kalender synkroniseres korrekt, mens mange tredjepartsapper enten lagrer svært lite eller ingenting i det hele tatt.
Google Photos sikkerhetskopierer ikke bildene og videoene dine som standard, men siden appen regelmessig ber brukerne om å aktivere funksjonen, ender mange Android-brukere opp med å bruke den uansett. Mer om det snart.
Hvordan stoppe Google fra å sikkerhetskopiere data fra telefonen din
Til slutt er det telefonen din og dataene dine
For å være rettferdig mot Google, er det meste av dataene selskapet samler inn ganske rimelig. Utenfor bilder og videoer tar ikke dataene mye lagringsplass, og det er faktisk nyttig for å gjenopprette telefonen din eller bytte til en ny enhet.
I tillegg har Google en sterk historikk når det gjelder å beskytte brukerdata mot hackere, så hvis sikkerhet er din eneste bekymring, er det ikke en god idé å deaktivere sikkerhetskopier. Derimot er hva Google gjør med de innsamlede dataene en helt annen sak.
Hvis du ønsker å deaktivere det, åpner du telefonens Innstillinger og ruller ned til Google (på Pixel-telefoner, trykk på profilbildet ditt øverst i Innstillinger i stedet). Deretter går du til Administrer sikkerhetskopi > Andre enhetsdata og deaktiverer Sikkerhetskopier andre enhetsdata.
Husk at dette også vil slette de eksisterende sikkerhetskopidataene lagret i skyen, så vær sikker på å lage en manuell sikkerhetskopi av noe viktig først. Noen informasjon, som kontakter, kan fortsatt lagres på SIM-kortet ditt, mens ting som Wi-Fi-passord og systeminnstillinger er vanskeligere å bevare uten rot-tilgang. Tredjepartsverktøy som Shizuku kombinert med Swift Backup kan være til hjelp for å omgå noen av disse begrensningene.
Avhengig av telefonen din og når du leser dette, kan du også se en nyere funksjon over Andre enhetsdata som sikkerhetskopierer Nedlastinger-mappen på telefonen din.
Jeg spurte noen kolleger hos How-To Geek om de kunne sjekke, og de bekreftet at funksjonen for øyeblikket ikke er tilgjengelig på deres enheter. Hvis du har den, kan det være lurt å vurdere å deaktivere den, spesielt hvis du er bekymret for at skylagringen din blir rotete med store filer eller simpelthen ikke ønsker at sensitive data havner i skyen.
Den automatisk sikkerhetskopieringen av kontakter fra Google har reddet meg flere ganger tidligere, men hvis man tenker over det, finnes det et legitimt personverndilemma rundt opplasting av telefonnumre som er betrodd deg av andre mennesker til skyen. Selv om opplasting.
En liste over navn, telefonnumre, bursdager og andre kontaktdetaljer kan kanskje ikke virke så skadelig i seg selv, men Google kan fortsatt trekke ut mye informasjon om deg og de som er i kontaktlisten din.
Uansett, den gode nyheten er at du kan deaktivere synkronisering av kontakter samtidig som du beholder resten av Androids sikkerhetskopieringsfunksjoner aktive. For å gjøre dette, gå til Innstillinger > Google > Alle tjenester. Rull ned til du finner Google Kontakter synkronisering, trykk på den, så trykk på Status og deaktiver synkronisering av Google Kontakter.
Husk at dette kan fjerne synkroniserte kontakter fra enheten din, ikke bare fra skyen. Før du deaktiverer funksjonen, må du sørge for at kontaktene dine er sikkerhetskopiert et annet sted, som på SIM-kortet ditt eller lokal lagring. Hvis telefonens innebygde Kontakter-app ikke har et alternativ for å lage kopier av kontaktene dine på SIM-kortet eller eksportere dem som en fil, kan du bruke en tredjepartsapp som du stoler på for jobben.
Du kan deretter gå til Google Kontakter og manuelt slette kontakter som er lagret i skyen hvis du ønsker å fjerne dem helt fra Google-kontoen din.
Google Photos bruker sannsynligvis mer sky-lagring enn noe annet
Automatiske foto- og videosikkerhetskopier kan tære på din gratis lagringsplan
Selv om de fleste tingene Google lagrer i skyen ikke er spesielt invasive for personvernet, er det én bemerkelsesverdig unntak: Google Photos. Appen er populær fordi den gir deg 15GB gratis sky-lagring for bildene og videoene dine som automatisk synkroniseres med telefonen din, noe som gir deg fjern tilgang og beskytter dem hvis noe skulle skje med de originale kopiene dine.
Så mye som jeg setter pris på denne funksjonen—ettersom den hjalp meg med å bevare de eneste kopiene av gamle familiebilder av mennesker som ikke lenger er her—er jeg nå klar over at Google Photos er langt fra den mest private løsningen for lagring av bilder.
Jeg bruker nå et selv-hostet alternativ kalt Immich på min NAS for å holde bildene og videoene mine offline. Hvis du allerede har en sikkerhetskopieringsløsning eller ikke ønsker å betale for et Google One-abonnement for å få mer sky-lagring, kan det være verdt å deaktivere automatiske sikkerhetskopier til Google Photos—du kan fortsatt laste opp individuelle bilder manuelt om nødvendig.
For å stoppe Google Photos fra å sikkerhetskopiere bildene og videoene dine, gå til telefonens Innstillinger > Google > Administrer sikkerhetskopiering > Bildet & videoer. Derfra kan du slå av sikkerhetskopier helt øverst, eller rulle ned for å velge hvilke enhetsmapper som skal sikkerhetskopieres.
Googles sikkerhetskopisystem er solid, men det er ikke ditt eneste valg
Du kan holde dataene dine sikre uten å stole på Googles tjenester
Selv om Googs dype integrasjon med Android gjør det utrolig praktisk å sikkerhetskopiere dataene dine, er det langt fra ditt eneste alternativ. Det finnes mange alternativer som ikke er avhengig av skyen, som å sikkerhetskopiere bilder og videoer til din NAS eller lagre kontakter lokalt på enheten din eller SIM-kortet.
Hvis du vil lese flere artikler som Android sikkerhetskopierer mye mer til Google Cloud enn det burde. Her er hvordan du stopper det, kan du besøke kategorien Android.

Legg igjen en kommentar