Alexa vs Siri vs Google Assistant: Hvilken er den beste stemmeassistenten?

Hva er den smarteste assistenten til å svare på spørsmål? Og den raskeste? La oss finne ut av det sammen.

De mest populære stemmeassistentene er Amazon Alexa, Apple Siri og Google Assistant, som finnes på et stort antall elektroniske enheter og husholdningsapparater. Alle servere er gode, men hvis vi ønsket å evaluere den beste stemmeassistenten som er tilgjengelig, hvem ville vinne utfordringen blant de tre? Det er ikke lett å kåre en vinner, men vi kan analysere alle styrkene og de uunngåelige defektene til assistentene, for å kunne kåre en totalvinner i kategorien.

Vi vil vise deg i denne artikkelen som er smartere mellom Alexa, Siri og Google Assistantfor å kunne velge den nye smarthøyttaleren eller de nye hjemmeautomatiseringsenhetene basert på assistenten som vi bestemmer oss for å fokusere på.

Index
  1. Historie om stemmeassistenter
  2. Fordeler og ulemper med Amazon Alexa
  3. Fordeler og ulemper med Siri
  4. Fordeler og ulemper med Google Assistant
    1. Konklusjoner

Historie om stemmeassistenter

Den mest "gamle" blant stemmeassistentene er Siri, som ble utgitt på markedet i 2010 som en iPhone-app og integrert med operativsystemet kort tid etter. Å være først bør gi et visst forsprang på konkurrentene, men den svært lukkede naturen til Apple-produkter har ført til at Siri lett har blitt overgått av konkurrentene.

Amazon Alexa den begynte som en stemmeassistent for Echo-enheter i 2014 og er nå integrert i en rekke Amazon-enheter. I tillegg til Amazon-enheter kan den installeres som stemmeassistent på Android-telefoner (noen er født med Alexa som standardassistent), noe som viser mye mer fleksibilitet enn Siri.

Den yngste er definitivt Google Assistant, som først ble introdusert for Android-telefoner i 2016 med ankomsten av Google Pixel-telefonene. Den var faktisk allerede til stede som Google Nows stemmeassistent, men har utviklet seg til et punkt hvor den kan inkluderes i alle nye Android-telefoner som starter med Android 6.0-versjonen. Til tross for at han er den yngste, er han den som har gjennomgått flest endringer, og tilbyr hard konkurranse til sine rivaler.

Fordeler og ulemper med Amazon Alexa

Fordelene til Amazon Alexa er virkelig mange og har tillatt det å bli referansepunktet i sektoren på veldig kort tid: utmerket integrasjon med hjemmeautomatiseringsenheterenkelt oppsett, naturlig og tonet assistentstemme, rask respons på alle spørsmål og integrert stemmesøk på nettet.

En del av suksessen skyldes Alexa ferdighetersmå apper som kan integreres med Alexa-appen som lar deg få tilgang til tredjeparts hjemmeautomatiseringsenheter og legge til nye funksjoner til Alexa.

Blant defektene til Alexa inkluderer vi personvernspørsmåletgitt at det påvirker kvaliteten på tjenesten som tilbys: ved å endre Alexa personverninnstillinger (ved å fjerne transkripsjonen av opptakene som er gjort og angi en maksimal lagringstid for dem) Alexas ytelse synker dramatisk, helt til den blir nesten "døv" for våre kommandoer.

Han har båret på denne feilen i årevis, men Amazon ser ikke ut til å ville fikse den: for å ha Alexa presis og punktlig må vi godta å transkribere opptakene og beholde dem i lang tid, noe som uunngåelig reduserer personvernet når vi bruker Echo-enheter eller Alexa-appen.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan lag tilpassede svar på Alexa og for Echo og på Sammenlign Amazon Echo-modeller og de beste Alexa-enhetene.

Fordeler og ulemper med Siri

Siri integreres veldig bra på Apple-enheter (det kunne ikke vært annerledes!): det starter sammen med iPhone og iPad, det kan konfigureres til å svare kun på stemmen vår og det er også mulig å endre assistentens stemme, slik at du kan velge mellom en kvinnelig eller mannsstemme. Å være så godt integrert med systemet gir rom for Få rask tilgang til telefonfunksjoner uten å berøre skjermenlar deg åpne apper og sende meldinger på hovedmeldingsappene uten å måtte bruke hendene.

Integrasjon med hjemmeautomatisering er diskret (med tanke på den lave spredningen av Apple HomeKit-protokollen), samt svarene på de mest forskjellige spørsmålene om kjente personer, vær, dagens informasjon, børstitler og så videre.

Alle defektene er generert av Apples lukkede miljø: Siri fungerer ikke særlig godt med apper som ikke kommer fra Appletalenettsøk er ikke så nøyaktige som på rivaler og Siri-høyttalere (HomePod mini) kom for sent på markedet, i tillegg til at det kostet for mye.

På Siri kan vi lese vår guide til mest nyttige ting å si til Siri (talekommandoer for iPhone og iPad).

Fordeler og ulemper med Google Assistant

Google Assistant ble født som en stemmeassistent for Android-telefoner, og på dem har den de største fordelene: den kan startes på telefonen selv med skjermen av, den kan endre systeminnstillingene, åpne appene på enheten og sende meldinger på de viktigste meldingsappene.

En annen veldig interessant fordel erkunnskapens tre: ved å starte et søk er det mulig å starte nye kommandoer basert på den sist lanserte, for å kunne utdype diskusjonen på en naturlig måte (type "Hei Google, hvor gammel er den VIP-en?" og senere "Hey Google, i hvilken by?").

Støtte for hjemmeautomatisering er veldig brasamt støtte for protokoller utviklet av Google (som Google Cast), som gjør den til en verdig motstander av Amazon Alexa (fremdeles uovertruffen på hjemmeautomatiseringssiden) og dens Echo-enheter.

De eneste feilene til Google Assistant er stemmen som fortsatt er litt for robotisk i noen svar (spesielt de som gjelder vokalt nettsøk) og en prisen fortsatt høy for proprietære høyttalere (Google Nest Mini til €59), som faktisk koster dobbelt så mye som Echo (bortsett fra kampanjer), også med tanke på at de ikke kan kjøpes på Amazon (av åpenbare grunner!).

På Google Assistant kan vi lese våre flyguider beste høyttalere og høyttalere med Google Assistant kom igjen hva Google Nest kan gjøre: stemmeassistent, musikk og hjemmeautomatisering.

Konklusjoner

Den beste stemmeassistenten er utvilsomt Amazon Alexa: på noen få år har den vært i stand til å ta seg selv til et høyere nivå takket være tilbudene på Echo og er nå til stede i mange italienske hjem, takket være den nesten fullstendige støtten for enhver hjemmeautomatiseringsenhet. Google Assistant er veldig nær det med tanke på kvalitet på resultatene som tilbys og støtte for hjemmeautomatisering, men fraværet av reelle tilbud på høyttalere gjør det vanskelig å spre.

Det er imidlertid ingen mangel på defekter: Alexa fungerer ikke som den skal hvis vi fjerner noen personverntillatelser og Google Assistant ennå ikke har en veldig naturlig stemme (den er fortsatt for robotisk).

Siri er en god stemmeassistent på iPhone men det er ganske umodent fra mange synspunkter: dette er merkelig siden Apple alltid prøver å bringe produktene sine til toppen av kategorien. På hjemmeautomatiseringssiden ligger vi bak, og ankomsten av dyre høyttalere vil bare glede de som virkelig brenner for Apple-produkter.

For å lære mer kan vi lese guidene våre hvordan endre stemme til Alexa, Siri og Google Assistant kom igjen Slik bruker du Alexa eller Google Assistant i bilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up