Lagre SMS online eller på PC (fra en Android-smarttelefon)

Hvordan lagre SMS fra Android-smarttelefoner med en online- eller PC-sikkerhetskopi, for å gjenopprette dem på en ny telefon eller etter en tilbakestilling av minne

På iPhone er det mulig å lagre SMS-en i iCloud-nettkopien, for å kunne lese dem igjen senere fra en PC eller fra nettstedet dedikert til sikkerhetskopiering av Apple-telefoner. Denne typen sikkerhetskopiering blir ofte undervurdert, men spiller fortsatt en viktig rolle i dag: selv nå bruker mange apper SMS til å sende autentiseringskoder eller eksterne meldinger, og uten sikkerhetskopiering risikerer vi å miste tilgangen til enkelte tjenester, bekreftelseskoder, annen nyttig informasjon om bruk av våre kredittkort eller andre nettjenester.

Selv for sikkerhetskopiering av bildene dine finnes Google Foto og WhatsApp og Facebook lager automatisk en sikkerhetskopi av meldinger (Whatsapp lagrer meldinger i Google Disk), det eneste som er utelatt og ikke lagret noe sted, er SMS.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan du lager en sikkerhetskopi av SMS-en og lagrer dem online og på PC-en bruke de innebygde tjenestene på moderne telefoner eller bruke en synkroniseringskonto, slik at du ikke trenger å installere noe. Hvis det integrerte sikkerhetskopieringssystemet ikke er nok, kan vi også installere apper dedikert til SMS-sikkerhetskopier, slik at vi fortsatt har en kopi av de viktigste meldingene.

LES OGSÅ -> Programmering av sending av SMS og e-post fra Android

SMS backup til produsentens konto

Det raskeste og mest umiddelbare trikset for å lagre SMS innebærer bruk avAndroid-telefonprodusentens konto. I skrivende stund er produsentene som støtter en proprietær konto for SMS-sikkerhetskopiering: Xiaomi, Samsung, Huawei og Honor.

For å fortsette med denne typen sikkerhetskopiering på Xiaomi åpner vi appen Innstillingertrykker vi på menyen Min kontovelger vi menyen Xiaomi Cloud og vi aktiverer Meldinger blant sikkerhetskopieringsalternativene for å lagre SMS-meldingene som er tilstede på telefonen i det øyeblikket.
Etter å ha aktivert sikkerhetskopien vil vi kunne bruke den på en annen Xiaomi-telefon eller få tilgang til meldingene direkte på nettet, ved å bruke nettstedet Xiaomi Cloud fra en annen enhet eller direkte fra PC-nettleseren.

Prosedyren er lik for andre telefoner som har en konto dedikert til sikkerhetskopiering av enheter: alt vi trenger å gjøre er å logge på eller opprette en ny eierkonto og, når du blir bedt om det, sikkerhetskopiere SMS eller meldinger.

For å lære mer, kan vi lese vår guide på hvordan lage sikkerhetskopier på Xiaomi og hvordan Administrer Samsung Galaxy Backup & Restore med Smart Switch.

Sikkerhetskopier med Google

Takket være den automatiske sikkerhetskopieringen på Google Drive er det mulig å lagre SMS-en i arkivet som Google oppretter for enkelt å flytte dataene fra den gamle til den nye telefonen. I dette tilfellet er det en alt-i-pakke, som du ikke kan åpne eller se uten å gjenopprette på en annen telefon. Det er fortsatt en brukervennlig automatisk og sikker løsning for å gjenopprette SMS til en ny telefon, selv om den gamle Android-smarttelefonen din plutselig går i stykker.
Åpne for å fortsette Innstillinger av Android og finn Google-innstillinger. Klikk her Sikkerhetskopier og sjekk om den er aktiv. Nederst ser du elementet som gjelder SMS. Sikkerhetskopieringen er automatisk og inkluderer også anropshistorikk, SMS og MMS og enhetsinnstillinger. Sikkerhetskopien bruker plassen til Google Disk- eller Google One-kontoen din.

Vi minner deg også om at med Google Messages-appen kan du sende og motta tekstmeldinger på en PC.

SMS-sikkerhetskopi med dedikerte apper

Blant tredjepartsappene som kan lagre SMS vi kan velge to typer: appene som lagre SMS på nettet i en privat nettkonto og appene som overføre SMS til PC å ha dem i lokal kopi.

SMS sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Appen SMS sikkerhetskopiering og gjenoppretting lar deg lagre SMS i en XML-fil som forblir lagret på SD-kortet eller som du kan beholde i Google Disk-arkivet ditt (de som har en Gmail automatisk har også plass på Google Disk).
Appen er egentlig veldig enkel og i innstillingene kan du velge at sikkerhetskopien som lages lokalt på telefonens minne også lagres i Google Drive eller om du foretrekker det i Dropbox eller sendes via e-post for så å kunne lagre den på PC-en også. Applikasjonen er også i stand til å lagre anropsloggen.

Under konfigurasjonen er den eneste forholdsregelen å sette appen som standard for administrasjon av SMS. Etter å ha tatt sikkerhetskopien, kan du åpne SMS-appen du brukte for å sette den tilbake til standard.

Hvis vi får en ny telefon eller har gjort en tilbakestilling av minnetørking, kan du reinstallere SMS-appen på telefonen din og bruke funksjonen til å gjenopprette filen (eller åpne Google Disk, finn sikkerhetskopifilen og åpne den med SMS Backup & Restore) .

All Backup

En annen gyldig app for å lagre alle SMS-meldinger i en enkelt sikkerhetskopi er All Backup.
AllBackup inkluderer en seksjon for lagring av SMS-meldinger og telefonsamtalehistorikk; på slutten av sikkerhetskopieringen kan filen generert av appen lagres på Google Disk eller på enhetens microSD-kort.

Hvis vi bytter telefon eller gjenoppretter systemet, kan vi raskt gjenopprette meldingene som er lagret med appen ved å installere den på nytt og bruke gjenopprettingsfunksjonen, som vil be oss velge filen vi opprettet.

G Cloud Backup

En av de beste appene vi kan installere på Android for å lagre SMS er GCloud Backup.
G Cloud Backup er en app som gir en gratis konto for å sette opp automatisk sikkerhetskopiering av dine kontakter, dokumenter, bilder, musikk, meldinger, videoer, nettleserbokmerker, systeminnstillinger og anropshistorikk.

Alle disse dataene kommer lagret på nettet, på beskyttede servere som garanterer gjenoppretting av sikkerhetskopier og gjenoppretting av dem på mobiltelefonen. Gratiskontoen kommer med 10 GB tilgjengelig plass som er mer enn nok når den brukes alene for telefonbok, meldinger og anropslogg.

Hvis du mister dataene på telefonen eller selve telefonen, kan du enkelt gjenopprett data i hvilken som helst Android-telefon ved å bruke applikasjonenved å koble til den samme registrerte kontoen.

G Cloud Backup fungerer i bakgrunnen automatiske, planlagte og inkrementelle sikkerhetskopier når mobiltelefonen er koblet til internett via Wi-Fi og når den er i lademodus for ikke å forbruke batteri (men dette kan endres).

chomp SMS

Er vi derimot på utkikk etter en avansert SMS-administrasjonsapp med integrert backup, kan vi prøve chomp SMS.
Med denne appen vil vi ha en virkelig komplett og tilpassbar SMS-klient for å lage lokale sikkerhetskopier (som skal lagres i internminnet eller på en microSD); disse sikkerhetskopiene kan synkroniseres i hvilken som helst Google Disk-mappe slik at de kan gjenopprettes raskt ved behov.

Andre lignende apper finner du i vår guide Beste apper for å sende SMS på Android.

Konklusjoner

Med en av metodene eller appene sett ovenfor vil vi endelig være i stand til det lagre SMS også på Android, akkurat som på iPhone. Hvis vi eier en Xiaomi, er sikkerhetskopien veldig lik den som er sett på iCloud, mens hvis vi eier telefoner fra andre produsenter, kan vi bruke deres proprietære kontoer, eller vi kan stole på alternative backup-apper.

Hvis vi ikke vet hvilken Xiaomi vi skal kjøpe, kan vi ta en titt på vår ai-guide Beste Xiaomi-smarttelefoner (Redmi og Mi) til rimelige priser.

Hvis vi ønsker å lagre SMS på PC, kan vi bruke disse programmer for å administrere Android fra PC og overføre dataallerede rapportert i en annen artikkel, blant annet kan vi spesielt nevne MyPhone Explorer.

Hvis vi derimot har mistet viktige SMS, kan vi prøve å gjenopprette dem ved å lese vår guide på Hvordan gjenopprette slettede SMS på Android.

Index
 1. SMS backup til produsentens konto
 2. Sikkerhetskopier med Google
 3. SMS-sikkerhetskopi med dedikerte apper
  1. SMS sikkerhetskopiering og gjenoppretting
  2. All Backup
 4. G Cloud Backup
  1. chomp SMS
  2. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up