DPC Watchdog Violation - TechQuack

Index
  1. 1. Sjekk SATA AHCI-kontrolleren
  2. 2. Sjekk BIOS
  3. 3. Sjekk IDE ATA/ATAPI-kontrolleren
  4. 4. Sjekk harddisken

Hvis du opplever en blåskjermfeil kalt DPC Watchdog Violation, kan det skyldes flere forskjellige årsaker. En vanlig faktor er at enhetsdriverne er utdaterte eller ikke riktig installert på datamaskinen.

Hvis dette er tilfelle, prøv å oppdatere enhetsdriverne ved å følge disse trinnene. Forhåpentligvis vil dette løse problemet med dpc watchdog-bruddet Windows 10 21h1.

1. Sjekk SATA AHCI-kontrolleren

Det er viktig å konfigurere SATA AHCI-kontrolleren riktig hvis du har en installert. Bruk av en feil SATA AHCI-driver kan føre til forskjellige problemer, inkludert blåskjermfeil som DPC Watchdog-brudd Windows 10 21h1.

Hvis systemet ditt kjører Windows 10 og du opplever en blåskjermfeil med DPC Watchdog-brudd, kan det være flere årsaker. Disse inkluderer utdaterte enhetsdrivere, programvarekonflikter og ødelagte systemfiler.

En annen mulighet er at SSD-en din ikke synkroniseres med systemet ditt. I dette tilfellet bør oppdatering av fastvaren løse problemet.

For å bekrefte om SATA AHCI-kontrolleren din fungerer optimalt, bruk chkdsk-verktøyet. Dette vil skanne etter diskfeil og forsøke å reparere dem. Hvis chkdsk finner problemer, må du kanskje starte datamaskinen på nytt for å fullføre reparasjonsprosessen.

2. Sjekk BIOS

Hvis du støter på DPC Watchdog-brudd windows 10 21h1, kan det være et problem med BIOS. BIOS er et stykke programvare som administrerer alle maskinvarekomponenter på datamaskinen din og kan potensielt være årsaken til feilen.

BIOS kjører en selvtest ved oppstart (POST) for å bekrefte at all maskinvare fungerer som den skal. Hvis det oppdages en feil, stopper BIOS og gir enten en informativ melding eller tilfeldige serier med pipekoder for å fortelle deg at det er et problem.

Du kan bruke BIOS til å tilpasse maskinvareinnstillinger som klokkeslett og dato, skjermpreferanser, oppstartsrekkefølge og enhetskonfigurasjon.

BIOS er også ansvarlig for å oppdatere fastvaren til datamaskinen, plassert i en brikke på hovedkortet. Denne programvaren kan endres for å legge til nye funksjoner eller fikse feil. I moderne systemer er imidlertid BIOS nå lagret på flash-minne, noe som gjør det enklere å oppdatere uten å ta ut brikker fra hovedkortet – og dermed forhindre at virus invaderer.

3. Sjekk IDE ATA/ATAPI-kontrolleren

ATA/ATAPI-grensesnittet er et av de mest brukte grensesnittene i PC-industrien på grunn av dets brukervennlighet og kompatibilitet med ulike enheter.

For å aktivere tilgang til en tilkoblet ATA/ATAPI-enhet, setter fastvaren vertskontrolleren til PIO-modus 0. Etter å ha valgt denne modusen og tilbakestilt klokkefrekvensen, aktiverer den programmerbare tidsregistre (TIMORIDE) og primær IDE-kanal DMA-kontrollregister (BMICP). Overføringen begynner ved å programmere DMASTART-biten i BMIDTP-registeret med startadressen til den første fysiske regionbeskrivelsen.

Når et avbrudd genereres, settes det primære IDE-kanalens DMA-statusregister (BMISP) og en 1 skrives til INTRSTAT-biten. Dette gjør at avbruddsbehandleren (ISR) kan identifisere kilden til avbruddet korrekt. Deretter, når du starter en annen DMA-transaksjon med tilkoblet enhet, gjenopptas all kommunikasjon mellom kontrolleren og enheten som normalt.

4. Sjekk harddisken

Nylig installasjon av en harddisk eller SSD kan være årsaken til et brudd på DPC-vakthunden. Dette problemet kan oppstå på grunn av driverkonflikter, programvarekonflikter eller utdatert SSD-fastvare.

For å bekrefte om harddisken er ansvarlig for feilen, åpne Enhetsbehandling i Windows ved å trykke både Windows og X samtidig. Der velger du Diskbehandling fra listen på venstre side og kontrollerer innholdet.

I tillegg til harddisken kan du også sjekke om det er andre enheter på datamaskinen som kan forårsake blåskjermfeilen. Prøv å fjerne eller koble fra disse elementene og start PC-en på nytt for å se om det løser problemet.

Blåskjermfeil skyldes ofte maskinvarekonflikter, for eksempel de som er forårsaket av nylige installasjoner av HDD-er, SSD-er og skannere. De kan også være forårsaket av nye programmer som er inkompatible med operativsystemet ditt eller forstyrrer andre programmer som kjører på PC-en.

Visninger av innlegg: 35

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up