Årsaker til DPC Watchdog Violation Blue Screen

Index
  1. Diskfeil
  2. Ødelagte systemfiler
  3. Inkompatibel maskinvare
  4. Infeksjon av skadelig programvare

DPC-vakthundbrudd er en vanlig Windows-feil som kan skyldes ulike årsaker. Det kan være en utdatert enhetsdriver, programvarekonflikter, SSD-fastvare som ikke støttes eller ødelagte systemfiler.

Du kan løse denne feilen ved å skanne og fikse Windows-systemfiler. For å gjøre dette, åpne en ledetekst som administrator og skriv inn "chkdsk c: /f" etterfulgt av Enter.

Diskfeil

Mange brukere rapporterer at diskfeil får datamaskinen til å vise den blå skjermen for vakthundbrudd. Diskfeil stammer vanligvis fra et problem med maskinvare som Windows trenger å kommunisere med, for eksempel en utdatert driver eller funksjonsfeil.

Disse feilene kan vanligvis rettes med et enkelt kommandolinjekontrollverktøy som CHKDSK eller det innebygde disksjekkverktøyet som følger med Windows Filutforsker.

Å kjøre denne sjekken vil skanne disken og identifisere eventuelle problemer som kan forårsake den blå skjermen. Vær oppmerksom på at det kan ta litt tid før reparasjonen er fullført.

Under reparasjonsprosessen kan harddisken din bli utilgjengelig for andre programmer. Dette kan føre til tap av data hvis det ikke håndteres forsiktig; derfor er det best å vente tålmodig til reparasjonsprosessen er ferdig.

Ødelagte systemfiler

Ødelagte systemfiler er en av hovedårsakene til dpc watchdog brudd blå skjerm. De kan skyldes ulike årsaker, for eksempel plutselige strømstøt, korrupte sektorer på harddisken og feil under Windows-oppdateringer eller reinstallasjoner.

Ødelagte filer kan bli ubrukelige av ulike årsaker, inkludert tap av data og systemkrasj.

En annen potensiell årsak er programvarekompatibilitet. Dette kan oppstå når du laster ned nye applikasjoner eller oppdaterer drivere.

Det er også mulig at et teknisk problem på harddiskene dine får systemet til å krasje. Hvis du mistenker dette, kjør et disksjekkverktøy for å identifisere eventuelle feil.

I mange tilfeller kan korrupte systemfiler repareres ved hjelp av en Windows SFC-skanning. Dessverre, noen ganger vil denne skanningen ikke identifisere problemet, og du må korrigere filene manuelt.

Inkompatibel maskinvare

Hvis du nylig har installert eller avinstallert maskinvare som er inkompatibel med datamaskinen din, kan du oppleve et vakthundbrudd blå skjerm. Dette kan være et irriterende problem som hindrer deg i å jobbe på PC-en.

Heldigvis er det flere metoder for å løse denne feilen. En av dem innebærer å starte datamaskinen i sikker modus og deaktivere rask oppstart.

En annen løsning er å oppgradere driverne for ditt grafikkort og SSD. Dette kan gjøres gjennom tredjepartsprogramvare eller manuelt.

Til slutt kan du prøve å tilbakestille hovedkortet for å se om det løser feilen hvis det skyldes maskinvareinkompatibilitet.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve å bruke et verktøy som heter Windows Hardware Compatibility List. Disse listene er avgjørende for å avgjøre om en bestemt maskinvare er kompatibel med systemet ditt.

Infeksjon av skadelig programvare

Skadelig programvare er programvare eller kode designet for å skade eller infisere datamaskiner, enheter og nettverk. Det utgjør en alvorlig trussel som kan forårsake ulik grad av ødeleggelse fra mild til alvorlig.

Virus, ormer og trojanske hester er noen av de mest utbredte formene for skadelig programvare. Disse selvreplikerende programmene kan spre seg på egen hånd uten brukerinteraksjon eller oppdagelse.

Spyware, løsepengevare og rootkits er ondsinnede typer programvare som kan infisere systemer og stjele informasjon. Videre overvåker og registrerer disse ondsinnede agentene brukeraktiviteter.

Infeksjoner med skadelig programvare kan forårsake en rekke skader fra små til alvorlige, og alvorlighetsgraden kan variere avhengig av typen. Imidlertid er mange vanlige symptomer like for alle infeksjoner: trege eller ikke-responsive datamaskiner, hyppige popup-annonser og en generell reduksjon i ytelse.

Innleggsvisninger: 47

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up