Hvordan kan et DPC Watchdog-brudd løses?

Hvis du er en Windows 10-bruker og opplever dpc watchdog-bruddfeil, er det noen få trinn du kan ta for å løse problemet.

Prøv først å koble fra eksterne enheter som er inkompatible med systemet ditt. Omstart av datamaskinen bør løse feilmeldingen hvis den fortsatt oppstår.

1. Start datamaskinen på nytt

Å starte datamaskinen på nytt er ofte løsningen på mange tekniske problemer. Den fjerner alle unødvendige midlertidige data som kan ta opp systemressurser som RAM.

Omstart av datamaskinen kan fjerne logikken i CPU, minne og kontrollere. Dette kan bidra til å løse en treg eller frossen skjerm, programfeil og andre problemer som hindrer den i å kjøre optimalt.

I tillegg vil løsning av dette problemet gjøre at systemet ditt kan kjøre mye raskere.

Å starte datamaskinen på nytt er like enkelt som å klikke på strømknappen eller åpne Start-menyen. Alternativt kan du starte hardt på nytt ved å holde nede den fysiske strømknappen til skjermen blir svart.

2. Sjekk harddisken

Hvis du opplever et brudd på DPC-vakthunden, bør det første trinnet være å inspisere harddisken for tegn på skade. Dette kan skyldes dårlige sektorer eller ødelagte filer.

For å løse denne feilen, kjør en Windows Chkdsk-skanning. Dette vil identifisere eventuelle dårlige sektorer og reparere dem deretter.

En annen mulig forklaring på dette problemet er utdaterte eller feil enhetsdrivere. Du kan oppdatere dem manuelt eller med tredjepartsprogramvare.

Inkompatibel maskinvare kan også være synderen. Hvis du nylig har installert en ny ekstern harddisk, skriver eller skanner, sørg for at de er kompatible med systemet ditt.

SATA-harddisker er lagringsenheter som bruker en L-formet dataport og en lengre L-formet strømport for å overføre informasjon mellom dem og datamaskinen. Denne designen gjør at SATA-harddisker kan kobles til, noe som betyr at de enkelt kan settes inn eller fjernes fra en drevet SATA-bakplanskontakt.

3. Sjekk RAM

RAM (Random Access Memory) er en komponent på datamaskinen din som lagrer data mens du bruker den. Fra å skrive ut setninger og lagre dokumenter til å hoppe i videospill og strømme filmer, hjelper RAM CPU-en din raskt å få tilgang til informasjonen den trenger.

Omvendt tar langsiktige data lagret på harddisker eller solid state-stasjoner (SSD) mye lengre tid å få tilgang til. Derfor er det viktig at RAM-en din har nok kapasitet.

Når dette skjer, vil datamaskinens ytelse forbedres betydelig.

Et DPC-vakthundbrudd er en systemfeil som oppstår når DPC-rutiner (deferred procedure call) kjører for lenge. DPCer er mekanismer i enhetsdrivere eller andre programvarepakker som lar dem utsette lavere prioriterte oppgaver til mer presserende er fullført.

Brudd på DPC-vakthunden kan oppstå av ulike årsaker, for eksempel utdaterte eller skadede enhetsdrivere, maskinvareinkompatibilitet, SSD-fastvare som ikke støttes og mer. Heldigvis finnes det flere metoder for å fikse feilen og forhindre at den gjentar seg.

4. Sjekk lagringsenhetene

Når du mottar et dpc watchdog-brudd, er en av de første tingene du bør gjøre å inspisere alle lagringsenheter på PC-en din. Dette vil gjøre deg i stand til å identifisere hvilken enhet som forårsaker problemet.

Vanligvis skyldes denne feilen maskinvarekompatibilitet eller programvarekonflikter. Det kan imidlertid også være at systemfilen din har blitt ødelagt og trenger reparasjon.

I slike tilfeller kan det å kjøre en skanning for å identifisere korrupte filer bidra til å eliminere brudd på DPC-vakthunden.

Hvis du vil løse problemet permanent, installer oppdatert SSD-fastvare som samsvarer med gjeldende versjon av stasjonen. Dette vil eliminere dpc watchdog-brudd og garantere at stasjonen kjører optimalt igjen.

Brudd på DPC-vakthund skyldes vanligvis maskinvare- eller programvareinkompatibilitet. Dette kan skyldes utdaterte drivere, utdatert SSD-fastvare eller programvarekonflikter.

Visninger av innlegg: 28

Index
  1. 1. Start datamaskinen på nytt
  2. 2. Sjekk harddisken
  3. 3. Sjekk RAM
  4. 4. Sjekk lagringsenhetene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up