Hva er Adaptive Sync?

Adaptive Sync Monitor

Adaptive Sync er en teknologi som automatisk synkroniserer skjermens oppdateringsfrekvens med GPUens gjengivelsesbildefrekvens for å skape jevne bilder. Dette kan være spesielt nyttig i spill med høye bildefrekvenser som krever rask og nøyaktig bevegelsesopptak for å levere en oppskalert opplevelse.

V-Sync, som bare fungerer for spill med bildefrekvens som samsvarer med skjermens oppdateringsfrekvens, kan ikke gi denne fleksibiliteten; adaptiv synkronisering fungerer med spill av alle bildefrekvenser og reduserer inngangsforsinkelse i konkurrerende spill samtidig som du eliminerer stamming og skjermrivning.

Videre kan Adaptive Sync redusere svart-til-grå responstider og pikselskift betraktelig. Dette kan også bidra til å eliminere gjenstander som spøkelser og omvendt spøkelse.

En annen fordel med adaptiv synkronisering er støtten for et bredt spekter av oppdateringsfrekvenser – selv så lave som 1Hz. Dette betyr at du kan spille avanserte 4K-spill på en Adaptive Sync-skjerm og fortsatt nyte jevne bilder.

Denne funksjonen er viktig for spillere, spesielt de som spiller spill med høy oppløsning og lav bildefrekvens. Stamming eller riving i videobilder kan føre til anstrengelser for øynene og hodepine hvis de ikke krysses av; adaptiv synkronisering minimerer disse symptomene ved å låse bildefrekvensen når den faller under skjermens maksimale oppdateringsfrekvens og låse den opp når den forbedres – og dermed eliminere begge symptomene samtidig.

Når du kjøper en adaptiv synkronisert skjerm, må du lese spesifikasjonene og bekrefte at den støtter grafikkortet ditt. Å gjøre det vil garantere den optimale spillopplevelsen.

Skjermer som støtter denne teknologien er tilgjengelig på både AMD og NVIDIA gaming bærbare datamaskiner, samt stasjonære PC-er. Det er imidlertid ikke alle bærbare datamaskiner som har denne funksjonen forhåndsinstallert; så sørg for å sjekke spesifikasjonene på forhånd.

VESA opprettet og vedlikeholder Adaptive Sync-standarden, og gir enhver sertifisert skjerm rett til å vise sin logo og sertifisering. For å oppnå denne utmerkelsen må en monitor bestå over 50 automatiserte tester, inkludert oppdateringsfrekvens, flimmer og grå-til-grå responstid.

HDMI-skjerm

HDMI har blitt en essensiell del av moderne TV-er på grunn av dens ulike fordeler i forhold til eldre typer kontakter og støtte for ulike funksjoner, inkludert høy oppløsning. Videre har den innebygd HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) som garanterer integriteten til innkommende data.

HDMI har også en rekke andre funksjoner for å forbedre videoytelsen, for eksempel Quick Frame Transport og Auto Low Latency Mode. Disse reduserer ventetiden og forbruket ved å kutte ned på strømforbruket per bilde.

HDMI-tilkoblingen er i stand til å overføre lydsignaler og HDR-grafikk (High Dynamic Range) – avgjørende for moderne spill. I tillegg har den Low Blue Light-teknologi som beskytter øynene dine mot langvarig eksponering for sterkt blått lys.

Videre tillater HDMI bruk av 3D-signaler med kompatible skjermer. Denne funksjonen, kjent som 3D Vision, lar seerne nyte filmer eller TV-serier i virtuell virkelighet.

En annen bemerkelsesverdig egenskap ved HDMI er dens kapasitet til å overføre høyoppløselig innhold med minimal komprimering. Dette oppnås ved å kode data på en slik måte som bare bruker begrenset båndbredde, og skaper et forbedret bilde med større jevnhet og detaljer.

For optimal ytelse fra HDMI-skjermen er det viktig å velge en med de nyeste funksjonene. Se spesielt etter en modell med HDMI 2.0-støtte slik at du kan dra full nytte av høyoppløsningsmulighetene.

Hvis du nylig har installert en maskinvareenhet, for eksempel en USB-stasjon eller ekstern harddisk, kan det hende du opplever feilen DPC Watchdog Violation. Dette problemet oppstår på grunn av inkompatibilitet mellom den nye maskinvaren og Windows 10. Med disse rettelsene på plass kan du imidlertid løse dette problemet permanent.

Index
  1. Adaptive Sync Monitor
  2. HDMI-skjerm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up