Rettet: Windows Update installasjonsfeil 0x80073701

Når du oppgraderer til Windows 10, støter noen brukere på Windows Update-feilen 0x80073701. Microsoft gjør også sitt beste for å fikse feil 0x80073701. Og dette Techquack-innlegget vil vise deg hvordan du fikser Windows Update 0x80073701.

Med Windows 10 Update klager noen brukere over at de møter Windows Update-feil 0x80073701 og ikke kan installere noen oppdateringer. Og i neste avsnitt vil vi vise deg hvordan du fikser Windows 10-feil 0x80073701. Faktisk er 0x80073701 feilen ikke en alvorlig feil. Feil 0x80073701 error_sxs_assembly_missing, noe som betyr at noen systemfiler mangler, noe som forårsaker installasjonsfeil for Windows Update.

Windows Update-problemer er sannsynligvis et av de mest kritiske problemene som brukere møter regelmessig. Dette er fordi problemene generelt anses som vanskelige å løse, og de ulike oppdateringsfeilkodene er noen ganger forbundet med en helt annen årsak og løsning. I dette blogginnlegget skal vi se på mulige løsninger for feilkode 0x80073701, som vises ved siden av meldingen ERROR_SXS_ASSEMBLY_MISSING.

Dessuten er det ingen offisiell løsning på dette problemet ennå, selv om selskapet har bekreftet feilkoden. Men for å gjøre deg kjent med denne spesielle feilkoden, sjekk ut resten av denne artikkelen. I tillegg peker feilen på manglende systemfiler som førte til mislykket installasjon av oppdateringen.

Ifølge brukere møtte de en oppdatering med en feilmelding:

Oppdateringer mislyktes. Det var problemer med å installere noen oppdateringer, men vi prøver igjen senere.

Hva er årsaken til feilen 0x80073701

Dessverre forårsaker den spesielle feilen 0x80073701 en rekke problemer, inkludert:

 • Langsom datamaskinytelse
 • Automatisk avstenging
 • Uventet systemstart
 • Alvorlig tap av data
 • Flere feil
 • BSOD (Blue Screen of Death)
 • Problemer med å installere Windows-oppdateringer

Ifølge Microsoft forårsaker ikke feil 0x80073701 alvorlige systemproblemer som registerkorrupsjon eller tukling, skadelig programvare, inkompatibilitet med programvare/maskinvare osv. Denne feilkoden ser ut til å være relatert til tidligere oppdateringer som ikke er fullstendig nedlastet eller ødelagte filer.

Hvis du prøver å installere den kumulative oppdateringen en gang til eller mer, kan det hende at systemet allerede inneholder noen komponenter. Derfor vises feilkode 0x80073701. Heldigvis kan Windows Store-feil vanligvis fikses manuelt uten store problemer.

Hvordan fikser jeg feil 0x80073701: "Kunne ikke installere Windows-oppdateringer"?

Selv om feil 0x80073701 ikke er et stort problem, rapporteres den i Windows Update og merkes som "Oppdatering mislyktes". Hvis du støter på dette problemet, prøv disse forslagene.

 1. Kjør DISM-verktøyet.
 2. Kjør SFC- eller systemfilkontrollen
 3. Rydd opp i mappen "Software Distribution".
 4. Kjør Windows Update i en ren oppstartstilstand
 5. Sjekk loggene og slett oppdateringene.

Bruk DISM-verktøyet

Microsoft har gitt ut oppdatering KB4497935, som løser dette problemet på Windows 10. Men hvis problemet vedvarer, anbefaler KB4528159 å kjøre DISM-verktøyet.

Deployment Image Maintenance and Management (DISM.exe) er et kommandolinjeverktøy som du kan bruke til å vedlikeholde et Windows-bilde. Du kan bruke dette verktøyet til å reparere ødelagte systemfiler.

Åpne den utvidede kommandolinjen og kjør:

Dism /Online /Cleanup-image /Startcomponentcleanup.

Start datamaskinen på nytt når du blir bedt om det.

Kjør systemfiltesten

Kjør FCS for å se etter korrupte filer i ditt eksisterende system. Disse filene er nødvendige for at Windows skal fungere ordentlig. SFC gjør en god jobb med å erstatte manglende eller korrupte filer. Du kan kjøre den fra Advanced Recovery hvis du ikke kan starte Windows for å kjøre denne kommandoen.

Åpne en ledetekst og kjør følgende kommando.

sfc /scannow.

Start datamaskinen på nytt når du blir bedt om det.

Fjern programvaredistribusjonsmappen

Fjern programvaredistribusjonsmappen. Kjør kommandolinjen som administrator. I CMD-feltet som vises på dataskjermen, skriv inn følgende tekststrenger i rekkefølge og trykk Enter.

nettstopp wuauserv
stoppbiter.

Gå nå til mappen C: WindowsSoftwareDistribution og slett alle filene og mappene den inneholder.

Hvis filene er i bruk, start enheten på nytt. Etter omstart, kjør kommandoene ovenfor på nytt. Forresten, Windows Store-appen din skal være lukket, så ikke kjør den.

Nå kan du fjerne filene fra programmets distribusjonsmappe. Nå, i kommandolinjevinduet, skriv inn følgende kommandoer etter tur og trykk Enter:

wuauserv nettverksstart
nettverksstartbiter

Start på nytt. Hvis du bruker Windows Update, prøv å bruke Microsoft Updates eller omvendt.

Start Windows Update i "Clean Boot"-modus

Start i "Clean Boot"-modus og kjør Windows Update for å se om det hjelper. I de fleste tilfeller fungerer det.

Ta en titt på loggene, og fjern deretter eventuelle lapper

CBS står for komponentbasert vedlikehold. CBS.log er en fil som inneholder logger om komponenter når de installeres eller fjernes under en oppdatering.
Hvis du ser mislykkede oppdateringer i CBS-loggene, er det beste alternativet å fjerne rettelsene som manglet fra bygningene.

Når du åpner CBS-loggene, se etter ordene "ERROR_SXS_ASSEMBLY_MISSING" og se om det er relatert til KB-oppdateringen. Avinstaller og installer den på nytt med Windows Update.

Hvis det ikke er noen feil, anbefaler vi å kjøre kommandoen:

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth.

Alternativet /ScanHealth sjekker om komponentens minne er ødelagt. Den registrerer denne korrupsjonen i filen C:WindowsLogsCBSCBS.log, men denne bryteren fikser ikke denne korrupsjonen. Nyttig for loggere, hvis de finnes.

Merk: Dette innlegget gir flere forslag når Windows Update ikke klarer å installere eller laste.

Feil 0x80073701 er ikke ny. Det har alltid vært relatert til oppdateringsfeil og ødelagte filer. Feilen var relatert til CBS-logger som indikerte manglende noder under installasjonen av oppdateringspakken.

Oftest stilte spørsmål

 1. Gå til "Start"-menyen og skriv inn kommandolinjen.
 2. Høyreklikk på den og velg Kjør som administrator.
 3. Kopier og lim inn følgende kommando, trykk Enter. wusa /avinstaller /KB:3172605.
 4. Etter det skal det ikke være flere feil.

Noen ganger er det beste du kan gjøre å starte datamaskinen på nytt. Denne løsningen er kjent for å fikse feilkode 0x8024a105 og kan løse alle problemer som oppstår på datamaskinen din med Windows Update. Gå til "Start", klikk på "Avslutt"-knappen og start datamaskinen på nytt. Etter det, prøv å kjøre Windows Update på nytt.

Sørg for at datamaskinen forblir koblet til Internett og ikke slås av før programvaren er fullstendig lastet ned og installert, da disse avbruddene kan forårsake problemer med oppdateringen. Til tross for gode intensjoner er noen oppdateringer ganske enkelt buggy og vil ikke installeres uansett hva du gjør.

 1. Start datamaskinen på nytt.
 2. Fiks Windows Update-tjenesten.
 3. Start de andre tjenestene på nytt.
 4. Kjør Windows Update-diagnoseprogrammet.
 5. Deaktiver IPv6.
 6. Sjekk noen registerverdier.
 7. Kjør den avanserte Windows Update-diagnostikken.
Index
 1. Hva er årsaken til feilen 0x80073701
 2. Hvordan fikser jeg feil 0x80073701: "Kunne ikke installere Windows-oppdateringer"?
  1. Bruk DISM-verktøyet
  2. Kjør systemfiltesten
  3. Fjern programvaredistribusjonsmappen
  4. Start Windows Update i "Clean Boot"-modus
  5. Ta en titt på loggene, og fjern deretter eventuelle lapper
 3. Oftest stilte spørsmål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up