Hvordan fikse et DPC Watchdog-brudd NVIDIA-feil

Hvis du opplever en nvidia-feil med dpc watchdog-brudd, er det flere trinn du kan ta for å løse problemet. Den vanligste årsaken er utdaterte eller feilinstallerte enhetsdrivere; programvarekonflikter kan imidlertid også være skylden.

Du bør inspisere alle lagringsenheter som er koblet til datamaskinen din for driveroppdateringer. Hvis problemet vedvarer, kjør en systemfilsjekk med SFC- eller DISM-verktøy for å identifisere ødelagte filer.

Index
  1. 1. Sjekk grafikkortet
  2. 2. Sjekk BIOS
  3. 3. Sjekk driverne
  4. 4. Sjekk maskinvaren

1. Sjekk grafikkortet

Grafikkort er en integrert del av en PC, og tilbyr overlegen ytelse for krevende spill. Moderne grafikkort kan til og med kobles til flere skjermer samtidig, slik at spillere kan kjøre flere skjermer samtidig.

Det er viktig å velge det ideelle grafikkortet, siden et underordnet valg kan forårsake mange problemer med systemet ditt. Sørg dessuten for at den kan oppgraderes for å støtte nyere maskinvare- og programvarefunksjoner.

En av de hyppigste årsakene til denne feilen er når grafikkortet ditt ikke kan fungere med en utdatert driver (vanligvis på grunn av migrering fra et eldre operativsystem eller ominstallering), eller på grunn av en eller annen form for systemfilkorrupsjon.

I et slikt tilfelle er det nødvendig å installere den mest oppdaterte GPU-driveren på nytt. Du kan gjøre dette ved å bruke verktøyet Display Driver Uninstaller (DDU).

2. Sjekk BIOS

BIOS (Basic Initiating System) er det første programmet som starter når du slår på datamaskinen. Den tester maskinvare, initialiserer og gjenkjenner systemmaskinvare, laster operativsystemet inn i minnet og gir kjøretidstjenester.

En sikker, funksjonell BIOS er avgjørende for PCens generelle ytelse. En funksjonsfeil kan gjøre systemet sårbart for sikkerhetstrusler og maskinvarefeil.

EaseUS Partition Master gjør det enkelt å sjekke BIOS-statusen din. Bare finn disken din, høyreklikk den og klikk "Sjekk filsystem".

Alternativt kan du også bruke ledeteksten for å finne ut om systemfiler er korrupte eller ikke.

En dårlig eller ødelagt systemfil kan forårsake dpc watchdog bruddfeil. For å bekrefte, kjør et disksjekkverktøy i Windows 10. Dette vil skanne gjennom alle systemfilene dine og oppdage eventuelle ødelagte, slik at du kan fikse dem slik at systemet starter opp på riktig måte.

3. Sjekk driverne

En av hovedårsakene til BSOD-feil er utdaterte eller feilinstallerte enhetsdrivere. Dette problemet kan påvirke både maskinvare- og programvarekomponenter, men er spesielt utbredt med grafikkortdrivere.

Problemer med blå skjerm kan også være forårsaket av motstridende programvareapplikasjoner eller korrupte systemfiler. Heldigvis finnes det flere løsninger for å løse problemet med blå skjerm.

Start med å sjekke driverstatusen til alle lagringsenheter i Windows og oppdater dem om nødvendig. Å gjøre dette kan forårsake systemfeil som dpc watchdog brudd på nvidia.

Hvis oppdatering av drivere ikke løser problemet, kan et verktøy for å skanne etter manglende eller korrupte filer på systemet ditt hjelpe med å identifisere kilden og tillate deg å reparere den. Dette kan ta noen minutter å kjøre, men innsatsen er vel verdt det.

4. Sjekk maskinvaren

Et DPC Watchdog-brudd er en blue screen of death (BSOD)-feil som kan oppstå av ulike årsaker. Det kan skyldes utdaterte enhetsdrivere, maskinvareinkompatibilitet med Windows, eller til og med programvarekonflikt.

Det finnes vanligvis på datamaskiner som kjører Windows 10, men kan også påvirke eldre operativsystemer. Vanligvis ligger årsaken til dette problemet med enhetsdriverfeil.

Et defekt grafikkort kan også føre til dette problemet. Sjekk GPU-ens BIOS-innstillinger for eventuelle modifikasjoner, overklokking eller undervolting, og hvis den ikke fungerer som den skal, flash tilbake den opprinnelige BIOS.

PSU-en din kan også være skyld i denne feilen hvis den ikke fungerer, overopphetes eller har for mye strøm gjennom seg. Pass på at du bruker enten SATA- eller PCI-E-kabler eksklusivt for grafikkortet ditt for å unngå dette problemet.

Hvis feilen fortsatt oppstår, kan det skyldes en ødelagt systemfil. For å fikse dette, kjør SFC (System File Checker) på alle systemfilene dine for en automatisk skanning.

Visninger av innlegg: 28

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up