Hvordan betale en postseddel online eller med appen

Må vi betale en postbetaling på fly? La oss se hvordan du gjør det på nettet uten å gå til postkontoret, fra en PC eller smarttelefon

Betal postregninger uten å fysisk gå til postkontoret det er absolutt praktisk, både for de som ikke engang har tid til å gå til et postkontor og for de som bor i områder med få postkontorer eller med postkontorer som er veldig langt unna.

I teknologiens tidsalder kan vi faktisk betal hver postbetaling på nettet mens du sitter komfortabelt på sofaen hjemmeved å bruke både appene levert av Poste Italiane og appene som tilbys av banker som betalingsmetode, i tillegg til å kunne betale på mange betalingssider og apper (som Satispay).

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan betale en postbestilling online fra PC og mobilenhet (smarttelefon eller nettbrett).

Hvis vi skal betale en forhåndsutfylt lapp la oss huske å ha papirversjonen av bulletinen tilgjengelig eller å holde bulletinen mottatt via e-post tilgjengelig (som et PDF-vedlegg), slik at vi kan bruke

1) Legg ut italiensk nettsted fra PC eller Mac

For å betale regninger fra en Windows-PC eller Mac, er alt vi trenger å gjøre å gå til nettstedet italiensk postta oss til Pay online-delen og trykk videre Forhåndskompilerte bulletiner eller opp Hvite bulletiner.

Når vi har valgt hvilken type regning som skal betales, legger vi inn legitimasjonen til postkontoret eller den SPID-aktiverte PosteID-en (i tilfelle vi har valgt å slå sammen de to kontoene), og i den nye skjermen som åpnes, fyller vi ut alle nødvendige felter før du fortsetter til betaling.

Feltene som skal fylles ut endres basert på typen bulletin som er valgt: i tilfelle av forhåndskompilerte bulletiner, skriv inn bulletinkoden for å se feltene fylles ut automatisk; Hvis vi derimot har valgt en blank slipp, må vi manuelt fylle ut alle de foreslåtte feltene, spesielt beløpet som skal betales, brukskontoen som betalingen skal utføres til, mottakeren av betalingen og utstederen av betalingen (dvs. oss).

Etter å ha fylt ut alle feltene bekrefter vi og velger betalingsmetoden vi ønsker å bruke: i skrivende stund er det mulig å betale med belastes et Visa eller MasterCard kredittkort (unntatt hvite lapper) eller, hvis vi er brukere av det italienske postkontoret, debiter kostnaden til BancoPosta- eller Postepay-kontoen din knyttet til kontoen vår.

Transaksjonen er umiddelbar og genererer også et testdokument (praktisk talt identisk med det som er tilgjengelig på postkontoret), som skal oppbevares for fremtidige kontroller. Den elektroniske transaksjonen innebærer en ekstra kostnad på €1 på beløpet som skal betales, som imidlertid er lavere enn prisen som normalt betales på postkontoret.

2) BancoPosta-appen

Hvis vi har en BancoPosta-konto kan vi betale regninger selv når vi er utenfor CAA ved å bruke appen BancoPostatilgjengelig for gratis nedlasting for Android og for iPhone/iPad.

Ved å åpne denne appen vil vi kunne betale postregninger online ved å logge inn med postkontoret eller med PosteID aktivert som SPID, og ​​når vi er inne i appen, kan vi betale ved å trykke på knappen Regninger og betalingerved å trykke opp Rammekode og ramme inn koden nederst i bulletinen med bakkameraet på telefonen.

Alternativt kan vi manuelt fylle ut bulletinen ved å trykke på elementet Eller fyll ut manuelt og velge type bulletin. På slutten av samlingen vil vi kunne betale ved å trykke på knappen Betale og bruke sikkerhetskoden du angir for betalinger eller fingeravtrykket ditt.

Hvis vi ennå ikke har satt sikkerhetskoden, vil appen be oss om å gjøre det, kommunisere et gyldig telefonnummer og utføre den første verifiseringen, slik at vi kan velge koden som skal sendes (eller fingeravtrykket som skal brukes for hver transaksjon).

3) PostePay-appen

Alle som eier en Postepay eller en Postepay Evolution kan bruke appen Etterskuddsbetalingtilgjengelig for gratis nedlasting for Android og for iPhone/iPad.

Bruken av appen er fullstendig lik BancoPosta-appen: for å betale postregningen på nettet er det bare å få tilgang til appen, angi tilgangslegitimasjonen for Poste Italiane-kontoen (registrert på tidspunktet for aktiveringspapiret), trykk på Menyen Betaleåpne menyen Bulletin og velg hvilken type regning vi ønsker å betale.

Når alle feltene på lappen er fylt ut (vi tar spesielt hensyn til gjeldende kontonummer, beløp og mottaker) bekrefter vi betalingen med det på det aktuelle tidspunktet aktive autentiseringssystemet (sikkerhetskode eller fingeravtrykk).

4) Postkontor-app

En annen italiensk postkontor-app som kan brukes til å betale regninger på nettet er Postkontortilgjengelig gratis for Android og for iPhone/iPad.

Ved å åpne appen kan vi betale postregninger ved å trykke på ikonet Bulletin, velge type regning som skal betales og fylle ut de nødvendige feltene; på slutten av kompileringen er alt vi trenger å gjøre å bruke en gyldig betalingsmetode (kredittkort, PostePay-kort eller BancoPosta-kort) for å fullføre transaksjonen.

5) Bankens nettsted eller app

Alle som har bankkonto kan betale regninger online direkte med bankenved å bruke både nettsiden og appen til banken der vi har aktivert brukskontoen.

For å fortsette, bare åpne hjemmebanksiden eller den dedikerte appen på telefonen din, logg sikkert på det reserverte området, trykk Bulletiner, Drift eller Betalinger (avhengig av banken som er i bruk), ram inn slippkoden eller fyll ut de nødvendige feltene manuelt og utfør sikkerhetskontrollen for å autorisere operasjonen når du blir bedt om det.

Vanligvis er kostnaden for å betale regningen høyere hvis den gjøres i en bank: dette er fordi banken bruker sin egen provisjon i tillegg til provisjonen som allerede er bedt om av Poste Italiane for nettbetaling av regninger (vanligvis rundt € 1,50). og € 3 per slipp ).

6) Andre metoder for å betale regningen online

I tillegg til nettstedene og appene til det italienske postkontoret og bankene, kan vi betale en postordre online ved å bruke en av tjenestene som er oppført nedenfor:

 • Mooney: et utmerket nettsted for å betale postregninger både fra nettstedet og fra den dedikerte appen.
 • PuntoLIS: nok en utmerket tjeneste for å betale regninger ved å skanne QR-koden på kvitteringen (i en av de deltakende tobakksforretningene) og autorisere betalingen med Postepay-appen.
 • Betal praktisk: netttjeneste optimalisert for rask betaling av regninger ved å manuelt fylle ut alle nødvendige felter.
 • Satispay: appen for unge lar deg enkelt betale regningene dine ved å bruke den ukentlige saldoen din.

Alle disse metodene fungerer ekstremt enkelt å betale en regning på nettetuten å måtte gå til postkontoret og vente i kø.

Konklusjoner

De som velger å motta regninger i papir eller digital versjon (i PDF) kan betale enkelt på nett uten å gå til postkontoretved å bruke italienske postkontorsider og apper, hjemmebanktjenestene som tilbys av alle banker eller en av de alternative tjenestene som er oppført i denne veiledningen.

Alle de nevnte tjenestene gir utstede kvitteringen, avgjørende for å kunne demonstrere betaling av den forespurte summen; Vi anbefaler deg å beholde den i minst 5 år etter betaling, kanskje lagre kvitteringen i en PDF-fil og overføre filen til Google Disk.

For å motta regninger via e-post anbefaler vi å lese vår veiledning om metoder motta regninger via e-post.

For mer informasjon kan vi lese vår guide på app for å kontrollere strøm-, gass-, internett- og telefonforbruk og på app for å lagre kvitteringer og kvitteringer.

Index
 1. 1) Legg ut italiensk nettsted fra PC eller Mac
 2. 2) BancoPosta-appen
 3. 3) PostePay-appen
 4. 4) Postkontor-app
 5. 5) Bankens nettsted eller app
 6. 6) Andre metoder for å betale regningen online
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up