Hvordan fjernstyre KTorrent | Veiledninger og veiledninger

Index
  1. Installasjon og konfigurasjon
  2. Start KTorrent eksternt
  3. nettgrensesnitt

KTorrent er KDEs BitTorrent-klient som har en veldig nyttig plugin som lar brukere koble til og legge til torrenter eksternt ved hjelp av en nettleser. I et tidligere innlegg ga vi deg et eksempel på hva ktorrent kan gjøre. I dag vil du lære hvordan du fjernstarter Ktorrent, legger til torrenter fra URL-er eller laster opp filer, og gjør små endringer i innstillingene til filene som for øyeblikket lastes ned.

Installasjon og konfigurasjon

De fleste Linux-distribusjoner som inkluderer KDE som et alternativ eller som standard skrivebord distribuerer også pakker for KTorrent. For for eksempel å installere KTorrent på Kubuntu eller andre Ubuntu-varianter, bruk bare det grafiske installasjonsprogrammet eller åpne en terminal og kjør:

sudo apt-get install ktorrent

Når den er installert, start KTorrent på datamaskinen du vil at den skal kjøre på. Du må konfigurere den før du kan begynne å bruke den eksternt. Først, i hovedmenyen, klikk på "Innstillinger" og "Konfigurer KTorrent".

Angi standard lagringssted der du vil at torrentfiler skal lagres. Nettgrensesnittet vil ikke tillate deg å få ekstern tilgang til disse innstillingene. Klikk "OK" for å fullføre konfigurasjonen.

Klikk deretter på "Plugins"-fanen til venstre. Kryss av for "Web-grensesnitt" for å aktivere ekstern administrasjon. Gå nå tilbake til "Innstillinger" -> "Konfigurer KTorrent" og klikk på fanen "Webgrensesnitt". Du bør sannsynligvis bruke brukernavn og passord, men det er valgfritt. Pass på at standardporten til webserveren ikke brukes av et annet program. Hvis det er det, endre det til noe annet.

Klikk "OK" og du skal nå ha en KTorrent-webserver som kjører på datamaskinen din. For å bekrefte at den kjører, åpne nettleseren og naviger til http://localhost:8080/. Erstatt 8080 med portnummeret du brukte.

Start KTorrent eksternt

Hvis du ikke er helt besatt av bekvemmelighet, kan du alltid starte KTorrent direkte fra vertsmaskinen og holde den i gang i systemstatusfeltet. Men hvis du trenger å starte den eksternt, kan du bruke SSH.

Før du går videre, må du forsikre deg om at datamaskinens brannmur tillater porten du vil bruke for ekstern tilkobling.

Deretter logger du på den eksterne maskinen via SSH:

ssh -l nombre de usuario ipaddress

Erstatt "brukernavn" med brukernavnet til den tilkoblede datamaskinen og "IP-adresse" med den lokale IP-en til datamaskinen. Du kan også bruke vertsnavnet til datamaskinen. Den vil be deg om et passord og gi deg tilgang til den eksterne kommandolinjen.

Til slutt, start ktorrent slik at den åpnes på brukerens nåværende X-skjerm i stedet for din:

ktorrent --display :0 &

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> > >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.

Hvis brukeren ikke er logget inn på :0 X-skjermen, endre det til riktig nummer. Hvis du ikke er sikker på at det fungerte, kan du sjekke om det fungerer:

ps aux | grep ktorrent

Du har nå muligheten til å legge til torrent-URL-er direkte via SSH:

ktorrent /bane/til/torrent/fil/filnavn.torrent –silent

Alternativt kan du avslutte SSH og få tilgang til KTorrent fra nettgrensesnittet.

nettgrensesnitt

KTorrents nettgrensesnitt er veldig grunnleggende, men det får jobben gjort. Først åpner du nettleseren din, går til IP-adressen eller vertsnavnet til datamaskinen som kjører KTorrent, og legger til portnummeret til slutt. For eksempel:

http://192.168.1.1:8080/

Hvis du kobler til, vil du se KTorrent-overskriften og påloggingsskjemaet. Skriv inn brukernavnet og passordet du opprettet under det første oppsettet. Hvis du ikke har det, bør du bli tatt direkte til grensesnittet.

Den første siden du vil se vil være Torrents-fanen. For å legge til en ny torrent, klikk "Last opp torrent". Det er to måter å laste opp en torrent på:

1) med den direkte URL-en til en torrent-fil fra et nettsted eller
.
2) fra en nedlastet fil.

Når du har skrevet inn URL-en eller filen, klikker du på "Last opp torrent".

Klikk på Torrents-fanen igjen for å gjøre individuelle konfigurasjonsendringer for torrentnedlasting eller seeding. Knapper til venstre for hver torrent lar deg starte, stoppe eller slette dem, og siden vil kontinuerlig oppdateres for å vise deg gjeldende nedlastingsinformasjon.

For torrenter med flere filer, vil tittelen vises som en hyperkobling. Klikk på den for å konfigurere individuelle filer. Ved å bruke ikonene til venstre for hver fil kan du angi nedlastingsprioritet for hver fil.

Den tredje kategorien er "Innstillinger", men den inneholder bare en del av innstillingene som er tilgjengelige i gjeldende KTorrent-applikasjon. Den lar deg konfigurere opp-/nedlastingshastigheter og gir deg også litt kontroll over nettgrensesnittet, for eksempel automatisk oppdatering.

Når du er ferdig med torrentene dine, klikker du på "Logg av". Alternativt, hvis du er helt ferdig med KTorrent og alle torrentene dine er fullførte, kan du klikke på "Avslutt" for å avslutte programmet helt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up