Hvordan konfigurere og tilpasse Openbox[Linux]

Hvis du har installert minimalt med ubuntu eller en annen lett distro på PC-en din, er sjansen stor for at du også bruker en lettvekts desktop manager. Openbox er et veldig godt lett DE-alternativ, hovedsakelig fordi det fungerer veldig raskt og er svært tilpassbart. Nye brukere vil imidlertid finne det skremmende fordi den eneste skjermen som møter deg når du kobler til er en fullstendig tom skjerm, uten panel, meny, apper osv.

Denne guiden viser deg hvordan du tilpasser Openbox slik at du kan bruke den som en proff.

Installer OpenBox

Forutsatt at du bruker en Ubuntu/debian-basert distribusjon, kan du installere openbox med kommandoen:

sudo apt-get install openbox obconf

Når du har installert openbox, logger du av din nåværende økt og velger Openbox på påloggingsskjermen.

Innstillinger-menyen

Ikke få panikk hvis du ser en tom skjerm når du logger på. Alle applikasjonene dine er fortsatt intakte, de vises bare ikke på skrivebordet. Det første trinnet er å legge til applikasjonsmenyen på skrivebordet slik at du enkelt kan få tilgang til applikasjonene dine. Klikk med høyre museknapp og en popup-meny vises. Velg "Terminalemulator".

Skriv inn følgende kommando:

sudo apt-get install menu
cp /var/lib/openbox/debian-menu.xml ~/.config/openbox/debian-menu.xml
cp /etc/xdg/openbox/menu.xml ~/.config/openbox/menu.xml
cp /etc/xdg/openbox/rc.xml ~/.config/openbox/rc.xml
openbox --reconfigure

>

Merk : På Ubuntu er konfigurasjonsfilene installert i /etc/X11-mappen i stedet for /etc/xdg-mappen, så du bør bruke følgende kommandoer:

cp /etc/X11/openbox/menu.xml ~/.config/openbox/menu.xml
cp /etc/X11/openbox/rc.xml ~/.config/openbox/rc.xml

Det vi har gjort før er

  1. Installer Debian-menyen. Dette vil automatisk sortere de eksisterende appene dine, så vel som alle nylig installerte apper, i en ordnet liste.

  2. kopier systemkonfigurasjonsfilene til din egen personlige mappe slik at innstillingene dine ikke overstyres av neste oppdatering.

Nå når du høyreklikker for å få tilgang til menyen som vises, bør du se Debian-elementet oppført. Derfra bør du få tilgang til appene dine.

Deretter skal vi legge til vår ofte brukte app til popup-menyen for rask tilgang. For å gjøre dette, må vi installere obmenu (Openbox Menu Editor).

sudo apt-get install obmenu

Kjør obmenu:

obmenu

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> > >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Jeg

For å legge til et nytt element, klikk på "Nytt element"-knappen. I det nedre inndatafeltet skriver du inn et navn for elementet og kommandoen som skal utføres. For å lage en Google Chrome-snarvei, skriv inn "Google Chrome" i etikettfeltet og "google-chrome" (uten anførselstegn) i kommandofeltet.

Du kan gjenta det samme trinnet for hvilken som helst av favorittappene dine.

Når du har fullført endringene, klikker du på "Lagre"-ikonet for å lagre endringene. Nå, høyreklikk hvor som helst på skrivebordet, vil du se programmene dine vises i popup-vinduet.

Autostart elementer/skript/applikasjoner ved pålogging

Når Openbox er lastet inn, vil det kjøre autostart-skriptet i mappen "~/.config/openbox". For å legge til elementer/applikasjoner/skript til autostartlisten åpner du bare et tekstredigeringsprogram og legger til kommandoen som skal kjøres for hvert element (ett element per linje). Lagre filen som "autostart" (uten anførselstegn og uten filtype) i mappen ~/.config/openbox.

Legg til et dashbord/oppgavelinje

Hvis du foretrekker å ha et panel/oppgavelinje på skrivebordet, er det flere paneler du kan bruke. Tint2- og xfce4-panelene er to lette paneler som du kan bruke. Det er også et annet populært alternativ: pypanel, men det har ikke blitt utviklet siden 2005 og er ikke lenger i Ubuntu-depotet.

Du kan installere tint2 med kommandoen:

sudo apt-get install tint2

eller xfce4 panel med

sudo apt-get install xfce4-panel

Legg dem deretter til autostart-skriptet ditt slik at det starter hver gang du logger på.

Alternativt kan du også installere AWN eller Cairo-dock for å gi deg en dock launcher.

endre tema

Hvis du ikke liker standard Openbox-tema, kan du alltid endre det. Høyreklikk og gå til "obconf". Det første alternativet er alternativet "Tema", der du kan endre systemtemaet. Hvis alle emnene i biblioteket ikke faller i smak, kan du gå til Box-look.org for å finne og laste ned favoritttemaet ditt (sørg for at det er i. obt-format). For å installere et nytt tema, velg ganske enkelt "installer et nytt tema"-knappen i obconf -> Temaer...

Bytt tapet

sudo apt-get install feh

Fortsatt i terminalen, åpne bildet med feh

feh /path-of-images

Når den laster, høyreklikker du på bildet og velger "Fil -> Bakgrunn -> Angi som sentrert".

Alternativt kan du bruke nitrogen for å endre skrivebordsbakgrunnen. Den kommer med et GUI, så det er mye enklere å bruke.

Endre hurtigtast/bind en ny snarvei

I Openbox er hurtigtaster konfigurert i filen ~/.config/openbox/rc.xml. Åpne rc.xml-filen med et tekstredigeringsprogram. Rull nedover filen til du ser tastaturdelen. Under bør du se noe slikt:

*Til venstre*
ikke

/i> /i>/i>.

Tegnene "C", "A", "S" og "W" representerer knappene "Ctrl", "Alt", "Shift" og "Win". I eksemplet ovenfor vil hurtigtasten "Ctrl + Alt + Venstre" flytte til venstre arbeidsområde. Du kan lage dine egne hurtigtaster ved å legge dem til i listen. For flere handlinger du kan bruke, se listen Handlinger på Openbox-wikien.

konklusjon

Openbox er en svært tilpassbar desktop manager og metoden nevnt ovenfor gir deg bare en ide om hva som kan gjøres med den. For nye brukere bør det være nok til å komme i gang. For mer informasjon, se openbox wiki for veiledning og informasjon.

Index
  1. Installer OpenBox
  2. Innstillinger-menyen
  3. Autostart elementer/skript/applikasjoner ved pålogging
  4. Legg til et dashbord/oppgavelinje
  5. endre tema
  6. Bytt tapet
  7. Endre hurtigtast/bind en ny snarvei
  8. konklusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up