4 Windows Sticky Notes-tips for å forbedre produktiviteten

Når det gjelder å holde livet ditt organisert på Windows-datamaskinen, er de to ordene som kommer til tankene Evernote og OneNote. Sticky Notes er imidlertid mye mer umiddelbar, og lar deg ta notater rett der på skrivebordet ditt. Selv om det pleide å være ganske grunnleggende, har Sticky Notes-appen kommet langt siden den gang, og lar deg nå blant annet synkronisere notatene dine til skyen.

Her er våre beste tips for å få mest mulig ut av Windows' innebygde notatskriveapp.

Det grunnleggende

Sticky Notes kommer forhåndsinstallert fra Windows 7 og utover og kan enkelt nås ved å klikke på Start og skrive "sticky notes". Når du først åpner den, starter med Sticky Notes 3.0, har du én hovedapp som viser alle notatene dine, med en søkelinje øverst som lar deg raskt finne spesifikke ting i dem. Hvis du oppdager at denne listen er i veien, kan du lukke den og bruke de individuelle lapp-vinduene i stedet.

Her er det grunnleggende om hvordan du bruker Sticky Notes:

 • Lag separate notater ved å klikke på det lille `+'-symbolet som vises når du holder musepekeren over det i venstre hjørne av Sticky Note-vinduet.

 • Endre fargen på et notat ved å klikke på ikonet med tre prikker som vises når du holder musepekeren over det øverste høyre hjørnet av et notat.

 • Endre størrelsen på et notat ved å klikke med venstre museknapp og dra en av kantene.

1. Synkroniser klistrelappene dine med OneNote

En av de nyeste og beste funksjonene til Sticky Notes er muligheten til å synkronisere notatene dine til skyen. Du trenger en Microsoft-konto for dette, samt Microsofts utmerkede OneNote-app for notater, som du kan få til alle større PC- og mobilplattformer.

Forutsatt at disse tingene er i orden, kan du synkronisere klistrelappene dine på tvers av enheter. Åpne Sticky Notes og gå til hovedvinduet der alle notatene dine er oppført (hvis det er lukket, åpne det ved å klikke på ikonet med tre prikker i øverste høyre hjørne av notatene dine og deretter klikke "Notatsliste").

Klikk på tannhjulikonet øverst til høyre i notatlisten, klikk deretter på Logg på og skriv inn Microsoft-kontodetaljene for å logge på.

Det er det! Sticky Notes vil nå vises i OneNote-appen på de forskjellige enhetene dine, og du kan redigere dem fra hvilken som helst av dem.

2. Start Sticky Notes med Windows

Å ha Sticky Notes på skrivebordet når du starter Windows kan revolusjonere livet til organisasjonen din. Det er et par måter å gjøre dette på:

 • Bare la Sticky Notes være åpen hver gang du bruker den, og den vil forbli der neste gang du starter opp PC-en.

 • Eller du kan finne Sticky Notes-appen i Start-menyen, dra den til skrivebordet for å lage en snarvei, og dra den snarveien til Windows Startup-mappen (C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start\Menu\Programs\ Oppstart\).

Sticky Notes åpnes automatisk hver gang du starter Windows.

3. Tastatursnarveier for klistrelapper

Som standard vises Sticky Notes-teksten i en enkel, shabby skrift, og det ser ikke ut til å være noe alternativ for å formatere den. Men hvis du er kjent med snarveier for MS Word-formatering, kan du bruke dem her også. De viktigste er følgende:

 • Ctrl + B – fet tekst

 • Ctrl + I – Kursiv tekst

 • Ctrl + T – Gjennomstreking

 • Ctrl + U – Understreket tekst

 • Ctrl + Shift + L – Trykk én gang for punktpunkter, 2x for en nummerert liste, 3x for en liten alfaliste, og så videre gjennom et heltall med listeformater

 • Ctrl + A – Velg alle

 • Ctrl + Shift + A – Veksle mellom bokstaver

 • Ctrl + L – Juster tekst til venstre

 • Ctrl + R – Juster teksten til høyre

 • Ctrl + E – Juster tekst i midten

 • Ctrl + 1 – Enkelte mellomromslinjer

 • Ctrl + 2 – Doble linjer

 • Ctrl + 5 – Angi 1,5 linjer med mellomrom

4. Gjenopprett tidligere slettede notater

Klistrelapper er omtrent like engangsbrukere som ekte Post-Its festet til rammen på skjermen. Alternativet for å synkronisere notatene dine til skyen har for det meste erstattet de rudimentære alternativene for å sikkerhetskopiere og gjenopprette dem lokalt.

Men hvis du brukte Sticky Notes før den store oppdateringen til versjon 3.0 i fjor, er det fortsatt en liten sjanse for at du vil kunne gjenopprette notater i 'snt'-filen som er igjen fra den gamle versjonen av Sticky Notes.

 • Gå til "C:@UsersRobDataRoamingMicrosoftSticky Notes" i File Explorer

 • Åpne. snt-filen med Notepad og du vil se teksten til dine slettede notater.

 • Det kan virke litt forvirrende hvis du bruker mange av de fancy formateringssnarveiene jeg snakket om tidligere, så gå til "Format -> Word Wrapping" for å gjøre den mer lesbar, og trykk Ctrl + F for å søke etter en spesifikk tekst du har fjernet.

Alternativt, hvis du regelmessig lager gjenopprettingspunkter på PC-en, kan du høyreklikke på. snt-filen, velge «Gjenopprett tidligere versjoner -> Tidligere versjoner» og deretter velge en versjon av Sticky Notes fra før du sletter notatene.

konklusjon

Sticky Notes vil aldri være en så forseggjort fullverdig arrangør som OneNote, men den tilbyr den typen ett-klikks øyeblikkelig tilgang som ingen andre apper kan konkurrere med. Det er enkelt, det er røft, og det lever virkelig opp til navnet sitt ved å tilby en digital ekvivalent av en post-it. Med disse tipsene er du godt rustet til å få mest mulig ut av dette lite påtrengende Windows-verktøyet.

Denne artikkelen ble først publisert i september 2016 og ble oppdatert i januar 2019.

Index
 1. Det grunnleggende
 2. 1. Synkroniser klistrelappene dine med OneNote
 3. 2. Start Sticky Notes med Windows
 4. 3. Tastatursnarveier for klistrelapper
 5. 4. Gjenopprett tidligere slettede notater
 6. konklusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up