Hvordan lage din egen personlige sky med NextCloud og Ubuntu

Har du noen gang ønsket å ha din egen private Dropbox, noe som lar deg administrere og distribuere filer på nettet, men uten at noe selskap forteller deg om datagrenser, båndbreddebegrensninger eller til og med deaktivering av visse typer filer? Gode ​​nyheter! Denne drømmen kan enkelt gå i oppfyllelse ved hjelp av programvare kjent som Nextcloud.

Denne programvaren gjør det slik at alle med en server kan være vert for og distribuere sin egen lagring og effektivt ha sin egen sky! I denne guiden går vi over alt du trenger å vite for å lage din egen personlige skylagringsløsning: fra nødvendig maskinvare, til å få orden på operativsystemet og til og med å sette opp klientsynkronisering. La oss begynne!

Merk : Nextcloud er en fork av Owncloud som er en annen selvhostet Dropbox-klon.

Index
 1. Krav til maskinvare og programvare
 2. gjør forberedelser
  1. Raspberry Pi 2/3 brukere
 3. Ubuntu server installasjon
 4. Installerer NextCloud
 5. Bruker NextCloud
  1. Last opp filer
  2. Opprettelse av nye brukere
  3. Synkronisering
 6. konklusjon

Krav til maskinvare og programvare

La oss snakke om hvilke typer servere som er best for å sette opp en hjemmesky drevet av NextCloud-lagringsprogramvare. Til å begynne med bør serveren kjøre den nyeste versjonen av Ubuntu-serveren (eller i det minste en versjon som støtter snaps ). Hvorfor en Ubuntu-server og ikke noe som Redhat eller CentOS? Enkelt, NextCloud-utviklere distribuerer for tiden en umiddelbar pakke med den nyeste NextCloud-programvaren, noe disse andre operativsystemene ikke tilbyr.

Dessuten tar NextCloud, når den er installert på andre måter, lang tid å sette opp og er ikke veldig brukervennlig. Når du installerer snap-versjonen, kreves null konfigurasjon, og alt fungerer ganske bra.

Utviklere har tidligere sagt at NextCloud er vanskelig å oppdatere når de er avhengige av innebygde distribusjoner eller repositories. Ubuntus snap-teknologi lar dem få de nyeste sikkerhetsoppdateringene så raskt som mulig på deres egne premisser.

Maskinvareenheter som er perfekte for å bygge din egen skyløsning:

 • Enhver brukt eller eldre (eller bedre) DDR2-æra 64-bit PC/bærbar PC som kan være på 24/7

 • .

 • Raspberry Pi 2 eller 3 som kan kjøre Ubuntu Snappy Core

 • Enhver server i hjemmet eller bedriften

gjør forberedelser

Brukere må opprette et USB-bilde for å installere den nyeste versjonen av Ubuntu-serveren. Last ned ISO-diskbildet fra denne siden.

Raspberry Pi 2/3 brukere

Pi kjører for øyeblikket ikke en tradisjonell versjon av Ubuntu-serveren. I stedet bør brukere bruke Ubuntu Snappy Core. Last ned bildet her. Trekk ut bildet i terminalen:

gunzip -d *.img.xz

Følg ubuntu-wiki for å starte med den første oppstarten av Snappy Core. Du må registrere deg hos Canonical ved å bruke en e-postadresse.

Med diskbildet lastet ned, er det på tide å lage USB (eller SD) installasjonsmediet. USB/SD Etcher-verktøyet. Følg instruksjonene på siden for å lage din USB- eller SD-installasjon hvis du bruker en Raspberry Pi 2/3. Det er en enkel tre-trinns prosess.

Ubuntu server installasjon

Koble til USB-pinnen og still inn maskinen til å starte opp fra den via BIOS. For noen kan denne nøkkelen være F2 eller DEL. For andre er det Esc. Det er best å undersøke håndboken for å være sikker.

Med Ubuntu-serveren lastet, velg riktig språk på språkskjermen og trykk Enter på alternativet "Install Ubuntu Server". Dette vil ta brukeren gjennom en meny som ber om tastaturoppsettet og landet. Velg de riktige alternativene og gå til neste side.

Brukere vil bli bedt om å angi et vertsnavn for Ubuntu-serveren. Skriv inn "ubuntu-server", "ubuntu-nextcloud", "Ubuntu" eller noe lignende. Bruk deretter piltastene, naviger til "Fortsett"-knappen og trykk Enter for å gå til neste side.

På neste side vil installasjonsverktøyet be brukeren om å sette opp et brukernavn og passord for dette brukernavnet. Skriv inn et sterkt, men minneverdig brukernavn og passord, og velg deretter "Fortsett" for å fortsette til neste side.

Neste i installasjonsprosessen må brukeren fortelle Ubuntu-serveren hvordan den skal installere på harddisken. Velg "veiledet - bruk hele disken". Dette lar systemet automatisk konfigurere partisjonene. Du trenger ikke å gjøre manuell partisjonering eller justeringer. Når dette alternativet er valgt, starter installasjonen.

Kort tid etter at de første dataene fra Ubuntu-serveren er ferdige med å kopiere til systemet, må brukerne endre en innstilling. Denne funksjonen, når den er aktivert, lar systemet automatisk installere sikkerhetsoppdateringer. Velg "installer automatisk".

Til slutt, før installasjonen er ferdig, trengs det noen pakker. Finn "LAMP Server" på mellomromstasten og velg den. Velg også "OpenSSH-server" hvis du vil ha ekstern skalltilgang klar. Når pakkene er valgt, trykk Enter-tasten for å installere dem på systemet.

Installerer NextCloud

Ubuntu Server er installert på systemet. Nå er det mulig å få NextCloud til å fungere. Installer programvaren på systemet med denne kommandoen:

sudo snap installer nextcloud

Med NextCloud installert, bruk ifconfig-kommandoen for å finne den interne IP-adressen til serveren. Ved å bruke en nettleser på en telefon, nettbrett eller datamaskin, gå til den interne IP-adressen som om det var et nettsted.

Nextcloud-oppsettveiviseren åpnes. Denne veiviseren vil be brukeren om å sette opp en administratorkonto med et passord.

Bruker NextCloud

Etter å ha opprettet Admin-kontoen i neste sky, vil nettgrensesnittet lastes inn og brukeren vil ha full administrativ kontroll. Få tilgang til Nextcloud når som helst ved å gå til (i nettleseren din) den interne IP-adressen som brukes ovenfor.

Managerkontofiler kan lastes opp direkte fra nettet via nettleseren (akkurat som Google Drive, Dropbox og One Drive). Liker du ikke nettet? den offisielle synkroniseringsklienten for Linux, Mac eller Windows. Det er også en app Android Y iOS.

Last opp filer

Last opp en fil eller katalog til din Nextcloud ved å klikke på "+"-ikonet og deretter klikke på opplastingsknappen.

Opprettelse av nye brukere

Brukere kan ikke registrere seg for Nextcloud. I stedet må administratoren opprette en ny konto. Gå til øverste høyre hjørne av nettgrensesnittet og klikk på "admin". Finn "Brukere" og velg den. Dette tar deg til brukeradministrasjonsområdet.

Bruk brukergrensesnittet til å angi brukernavn og passord for den nye brukeren. Legg også brukeren til i en ny gruppe ved å klikke på "+ Legg til gruppe".

For å endre mengden lagring en bestemt bruker kan bruke, gå til "Kvote" og velg et forhåndsinnstilt alternativ eller angi din egen lagringskvotegrense.

Synkronisering

For å synkronisere, skriv inn den lokale IP-adressen i Nextcloud-synkroniseringsklienten.

Deretter skriver du inn brukernavn og passord.

Med informasjonen som er lagt inn, vil Nextcloud-klienten opprette en Nextcloud-mappe på din lokale datamaskin. Sett alt du vil synkronisere i den. Synkroniseringsverktøyet vil oppdage det og laste opp filene.

konklusjon

Skylagring er et faktum i det moderne livet. Alle har en Dropbox, en Google Disk eller noe sånt. Som et resultat har store teknologiselskaper store servere som inneholder verdifull og privat informasjon. For noen er avveiningen og personvernrisikoen fin. De føler at Dropbox etc. er pålitelige og allsidige og er villige til å ta risikoen.

Nextcloud er ikke for slike mennesker. Denne programvaren er for de som ser fordelene med skylagring, men som ønsker full kontroll over dataene sine. Det er mitt håp at med denne veiledningen vil flere og flere mennesker ta i bruk Nextcloud og slippe fri fra proprietære skylagringstjenester.

Er du vert for din egen skyløsning? Hvorfor eller hvorfor ikke? Fortell oss nedenfor!

Bilde:Christine und Hagen Graf

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up