Slik kobler du iPhone eller iPad til TV-en

Det er én ting å konsumere media på iPhone eller iPad, men av og til vil du se det på TV-en eller større skjerm. Heldigvis kan du koble iPhone eller iPad til TV-en og nyte innholdet på en stor skjerm.

Det er flere metoder du kan bruke for å oppnå dette. Vi viser deg de vanligste metodene du kan bruke og kravene som kreves for å strømme innhold på iPhone eller iPad.

kabler og adaptere

Å koble iPhone eller iPad til TV-en med en kabel er den enkleste og enkleste måten å strømme innhold på.

Det fungerer imidlertid ikke med noen kabler - du trenger Apple Lightning Digital AV-adapter. Men det er ikke alt: du må fortsatt koble adapteren til TV-en med en HDMI-kabel. Er det slik det fungerer:

1. Koble iPhone eller iPad og TV-en med adapterkabelen og HDMI-kabelen.

2. Bytt TV-inngangen til HDMI-porten med kabelen.

3. Plugg USB-enden av lightning-adapterkabelen inn i adapteren.

4. Koble den andre enden til en stikkontakt fordi den trenger strøm for å spille.

5. TV-en din er nå koblet til iPhone eller iPad og er et speil av iPhone- eller iPad-skjermen.

6. Cast innholdet ditt på TV-en.

Merk: Sørg for at du bruker riktig versjon av den digitale AV-adapteren for iOS-enheter, siden det er to tilgjengelige modeller: den digitale AV-adapteren kobles til en HDMI-utstyrt TV, mens VGA-adapteren kobles til VGA-kompatible eksterne enheter.

Det er tredjepartskabler tilgjengelig, men de har ikke HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection). Dette betyr at de ikke vil fungere hvis du vil se innhold fra strømmetjenester som Netflix, Hulu, Amazon Prime Video og DirecTV Video On Demand og andre.

Apple TV og AirPlay

Apples strømmeenhet, Apple TV, hjelper deg å strømme innhold trådløst til TV-en. Du kan også spille spill på App Store, lytte til musikk fra Apple Music og mye mer.

Du kan bruke AirPlay, som støttes av alle iOS-enheter og Apple TV, til å strømme innhold trådløst mellom enheter, en prosess kjent som AirPlay-speiling.

Å speile iPhone eller iPad til TV-en gjennom Apple TV er en enkel måte å se innhold på når du ikke vil ha rotete kabler i veien. Du kan også speile innholdet på enheten din hvis din TV støtter AirPlay 2 for eksempel Samsung (2018-2019), 2019 LG og Sony, og Vizio (2017-2019)-modeller.

Følg disse trinnene for å se innhold på TV-en din fra iOS-enheten din:

1. På iPhone eller iPad, sveip ned fra toppen for å åpne Kontrollsenter.

2. 1. Trykk på "Skjermspeiling"-ikonet.

3. Velg din Apple TV i listen over AirPlay-enheter, som viser et passord.

4. Skriv inn passordet på iPhone eller iPad, og den vil begynne å strømme det som er på iPhone eller iPad.

Når du er ferdig med å strømme, går du tilbake til kontrollsenteret, finner Apple TV-en din som blir uthevet og trykker på, og deretter velger du Stopp speiling.

Merk: AirPlay fungerer kanskje ikke bra med treg Wi-Fi, forstyrrelser eller eldre Bluetooth-enheter, så du kan oppleve hakking eller ødelagt strømming i slike tilfeller. Hvis dette er din situasjon, er det bedre å bruke en kabel.

kromstøpt

Apple TV er ikke den eneste strømmeenheten du kan bruke til å koble iPhone eller iPad til TV-en. Google Chromecast er et flott alternativ, selv om den fungerer trådløst, og den kaster heller ikke alt på skjermen til TV-en.

Chromecast-dongelen er imidlertid appspesifikk, så du trenger en app som støtter den for å se innhold på TV-en din og for at AirPlay skal fungere med Chromecast. Den kobles enkelt til TV-ens HDMI-port og strømmer innhold trådløst fra iOS-enheten din, bortsett fra at Apple begrenser muligheten til å speile hele skjermen til premiumproduktene.

Mange apper tilbyr støtte for Chromecast, men hver enkelt integreres forskjellig, så det eneste alternativet for å caste innhold er fra en iOS-app.

Å gjøre dette:

1. Koble iPhone eller iPad og Chromecast til samme Wi-Fi-nettverk.

2. Åpne en Chromecast-aktivert app, som Netflix, Hulu, YouTube, Spotify og mer.

3. Velg cast-knappen, og velg Chromecasten din fra listen hvis du blir bedt om det.

4. Strøm innholdet ditt til TV-en.

Bruker DLNA

Denne metoden krever en TV med Internett-tilgang som støtter dlna (Digital Living Network Alliance) og en kompatibel app.

DLNA er en type mediestrømming levert av forskjellige TV-produsenter, så hvis du har
den riktige appen på iOS-enheten din, kan du legge til innhold til den og streame den til TV-en din. Enhetene må imidlertid være på samme Wi-Fi-nettverk.

DLNA-kompatible apper for iPhone eller iPad inkluderer TVAssist, ArkMC, og andre, at ikke alle fungerer på samme måte. Du kan imidlertid få de spesifikke trinnene for å bruke dem med TV-en din fra utviklerens app eller nettsted.

Merk: DLNA-kompatible apper støtter ikke administrasjon av digitale rettigheter, så det kan hende de ikke spiller av noe beskyttet innhold som musikk eller videoer kjøpt fra iTunes Store.

konklusjon

Forhåpentligvis vet du nå hvordan du kobler iPhone eller iPad til TV-en og streamer innhold. Den enkleste metoden er å bruke en kabel, men det kan også være problematisk, så den trådløse metoden, som bruker AirPlay, fungerer best og du trenger ikke betale noe for å aktivere den.

Vi vil gjerne høre hvilke metoder du bruker for å koble iPhone eller iPad til TV-en. Del med oss ​​i en kommentar nedenfor.

Index
  1. kabler og adaptere
  2. Apple TV og AirPlay
  3. kromstøpt
  4. Bruker DLNA
  5. konklusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up