Hvordan lage skjermcaster i Windows 10

Videoinnhold blir raskt sentrum for oppmerksomheten på nettet. Forbes sier at åtti prosent av internetttrafikken vil være videotrafikk innen 2021. Folk er like interessert i å lage videoinnhold som de er villige til å konsumere det.

Microsoft-utviklere har også fanget videofeilen. De har laget en screencast-funksjon i Windows 10 Creators Edition! Denne funksjonen lar deg ta opp skjermaktiviteten din i videoformat i opptil to timer! Det fungerer også i alle applikasjonsmiljøer.

Hvis du vil kringkaste spillet ditt eller lage en screencast, er dette for deg.

Index
 1. Hvordan finne Screencast-verktøyet
 2. Bruk appen til å lage screencasts
 3. etter opptak
 4. Tilpass spilllinjen
 5. For å konkludere

Hvordan finne Screencast-verktøyet

Screencast-verktøyet er en del av Windows 10 Windows 10 Creators Update i Xbox-appen. Den ble sannsynligvis utviklet for å forbedre interaktivitet på Xbox-plattformen. Dette betyr ikke at det bare er for spillere, siden alle med Windows kan bruke det.

1. Søk etter "Xbox" i Windows-søk. Klikk for å åpne.

2. Fullfør registreringsprosessen hvis dette er første gang du starter appen. Hvis du ikke har internettilgang, ikke bekymre deg, appen vil fortsatt fungere.

Minimer appen.

Dette avslutter det første trinnet i prosessen.

Bruk appen til å lage screencasts

Heldigvis er kommandoene for å aktivere denne funksjonen også tilgjengelige som en snarvei. Denne snarveien eliminerer behovet for å bytte mellom Xbox-appen og aktiviteten du vil ta opp.

Etter å ha minimert appen, finn og åpne appen hvis prosess du vil ta opp. Hvis det er en spillapp, enda bedre.

Mens appen kjører, trykk på denne tastekombinasjonen: Win + G. Denne snarveien vil vise en rad med ikoner nederst på skjermen, over oppgavelinjen. Den heter «Game Bar».

Alle ikoner har en funksjon som du må forstå for å kunne bruke denne funksjonen effektivt.

 • Det første ikonet – Xbox Home – Dette er en lenke for å gå tilbake til Xbox-appen. For denne saken er det lite relevant.
 • Det andre ikonet – Skjermbilde – Dette ikonet er den vanlige skjermbildefunksjonen som du kan bruke til å ta et bilde av skjermen. Snarveien for å få tilgang til denne funksjonen er Win + Prt Sc.
 • Det tredje ikonet – Registrer det verktøyet – Dette ikonet er for bakgrunnsopptaksverktøyet. Merk at dette verktøyet fungerer annerledes enn det faktiske loggingsverktøyet, og du må ha "bakgrunnsopptak"-funksjonen aktivert for at det skal fungere. Når du starter Game bar, begynner dette verktøyet å ta opp skjermen umiddelbart. I det øyeblikket du klikker på den, stopper opptaket og den innspilte filen lagres. Det er nyttig hvis du vil starte opptaket fra det øyeblikket du starter et program. Snarveien for å få tilgang til denne funksjonen er Win + Alt + G.
 • Det fjerde ikonet – Screencast-verktøyet – Dette er selve opptaksverktøyet, og det skiller seg fra «Record that»-verktøyet på grunn av kontrollnivået det gir deg. Med screencast-verktøyet kan du velge når du vil starte opptaket og når du skal avslutte det. Den aktiveres ved å klikke på den røde knappen. Når du har tatt opp nok, kan du klikke på det samme ikonet for å avslutte økten. Den lar deg ta opp mange ganger per økt uten å forlate spilllinjen. Snarveien for å få tilgang til denne funksjonen er Win + Alt + R.
 • Det femte ikonet – formidlingsverktøyet – Dette verktøyet lar Xbox-brukere dele innspilte skjermbilder i sanntid. Snarveien for å få tilgang til denne funksjonen er Win + Alt + B.
 • Det sjette ikonet – Spillmodus – Spillmodus er en programvareteknologi som optimerer spillopplevelsen for Xbox-spillere. Hvis du streamer en annen app enn et spill, så ikke bry deg med dette verktøyet. For spillere kan det imidlertid være lurt å endre dette verktøyet for å forbedre opplevelsen mens du spiller inn.
 • Det syvende ikonet – Tweak-verktøyet – Dette lar deg konfigurere Game Bar slik du vil. For enklere formål trenger du ikke å endre innstillingene. Standardinnstillingene vil tilfredsstille dine behov for enkle skjermbilder.
 • Det åttende ikonet er for å dra og flytte spilllinjen over skjermen. For å være sikker på at mikrofonen din fanger opp lyd under videoopptak, merk av for «Ta opp mikrofon»-boksen.

etter opptak

Når du er ferdig med opptaket, følg trinnene nedenfor for å finne videoen.

Gå til videomappen din. Åpne den og gå til "Captures"-mappen. Du finner alle dine innspilte videoer her.

Eller gå til Xbox-appen, klikk på menyikonet og velg «Game DVR».

Du kan nå få tilgang til den innspilte videoen fra Xbox-appen.

Tilpass spilllinjen

Hvis du vil tilpasse Game Bar-innstillingene ytterligere, er det en måte å gjøre det på.

Åpne Windows-søk og skriv "Spilllinje".

Klikk på "Kontroller hvordan spilllinjen åpnes og gjenkjenner spillet ditt".

Nå kan du angi snarveier og andre preferanser for å passe stilen din.

For å konkludere

Windows screencast-funksjonen er et viktig tillegg til Windows-pakken. Nå trenger du ikke betale for skjermcasting-programvare, spesielt hvis alt du trenger er en enkel løsning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up