Innstillinger for Nvidia Kontrollpanel: Hva betyr de alle?

Nvidia virker som en ustoppelig kraft i grafikkortkrigene, og mens AMD kjemper mot noen kvalitets-GPUer i begge ender av markedet, er de smarte pengene på Nvidia. Derfor bør du gjøre deg kjent med alle Nvidia-kontrollpanelinnstillingene hvis du er en gamer, fordi det er en god sjanse for at du før eller siden kommer til å bruke dem. Her er vår guide som hjelper deg å finne veien.

Å åpne Nvidia-kontrollpanelet krever at Nvidia-grafikkortdriverne for Nvidia GPU skal installeres. Kontrollpanelikonet kan vises i systemstatusfeltet (nedre høyre hjørne av Windows-skrivebordet), eller du kan få tilgang til det ved å høyreklikke på skrivebordet og deretter klikke på Kontrollpanel fra Nvidia.

I slekt AMD vs. Nvidia: Hvem vinner grafikkkrigen?

Nvidia Kontrollpanel 3D-innstillinger

Under "Juster forhåndsvisningsbildeinnstillinger", klikk "Bruk avanserte 3D-bildeinnstillinger" og deretter "Ta meg dit" for å begynne å justere GPU-innstillingene slik du vil. (Den samme skjermen kan nås ved å klikke på "Administrer 3D-innstillinger" i venstre panel.)

Du kan deretter velge enten "Globale innstillinger" for å bruke endringene på alle spillene dine, eller "Programinnstillinger" for å bruke dem på spill-for-spill-basis. Følgende er diagramalternativene og deres funksjoner:

Ambient Okklusjon (AO): Gjør skygger i spill dypere og mer realistiske.

Mange spill blokkerer Nvidias omgivende okklusjon fordi det kan komme i konflikt med spillets eksisterende AO-innstillinger (som ofte er høyere). Hvis du bestemmer deg for å bruke AO, sørg for at du har deaktivert spillversjonen først.

Anisotropisk filtrering: Får teksturer i skarpe vinkler til å virke skarpere.

Det er nok av bevis som tyder på at NVCP-versjonen av denne er verdt mer enn versjonene i spillet. Ytelsespåvirkningen er liten og den visuelle forbedringen kan være stor.

Anti-aliasing: Glatt taggete linjer rundt kantene på objekter.

"FXAA" kan brukes i stedet for eller sammen med spillets AA-innstillinger. Den har imidlertid en tendens til å gjøre bilder uskarpe, så det er nok best å la den stå på. På samme måte er ikke "gammakorreksjon" mye bruk. "Transparens" AA-effekter er anstendige hvis de er små, og jevner ut linjer på gjennomsiktige gjenstander som gress, gjerder og så videre. Prestasjonstreffet er lite, så det kan være verdt et forsøk.

CUDA – GPUer: Den bruker kraften til GPUen til å forbedre programvare som PhysX og andre grafikkforbedringer. Sterkt anbefalt.

DSR: Presenterer spillet med en høyere oppløsning enn nedsamplene, og gir et skarpere bilde over hele linja.

Hvis PC-en din kan takle det, er det verdt et forsøk. Ved å gjøre dette kan du også justere "DSR Smoothness" for å forbedre bildekvaliteten ytterligere. Jo høyere glatthet, desto større innvirkning på ytelsen.

Maks forhåndsrenderte rammer: Den bufferer rammer og forhåndslaster dem på CPU-en før de når GPUen.

Dette kan potensielt jevne ut stamming og tapte bilder på bekostning av latens (f.eks. input lag). Fortsett med "3D Application Settings", men bruk de forskjellige alternativene (1-4) hvis du fortsatt har problemer.

Skjermteknologi: Vi skal velge G-SYNC hvis skjermen din er i stand til det.

Ja, bruk alltid G-Sync når du kan. Den lar skjermen kjøre med en høyere oppdateringsfrekvens uten at skjermen rives og andre problemer.

Multi-Frame SampledAA: Øker anti-aliasing uten ytelsesfall.

Hvis spillet er MFAA-kompatibel får du i utgangspunktet et gratis anti-aliasing-boost.

Strømstyringsmodus: "Optimal Power" sparer gjengivelsesramme/GPU-belastning når PC-en er inaktiv. "Adaptive" senker og hever GPU-klokken avhengig av spillet. "Maksimal ytelse" holder GPUen i gang med høyere kraft, som er høyere og mer kraftfull på GPUen. Optimal kraft anbefales.

Shader Cache: Lagrer spillkritiske shader-filer på harddisken din, noe som kan forbedre ytelsen og redusere innlastingstiden.

Det tar ikke mye plass på harddisken og kan ha en positiv innvirkning på spillet ditt.

Teksturfiltrering: I forhold til anisotropisk filtrering, forbedrer teksturfiltrering betydelig utseendet til flate teksturer under spilling.

Hvis du opplever et ytelsestreff på grunn av anisotropisk filtrering, kan du prøve å slå på "Anisotropic Sample Optimization". Negativ LOD-bias er bare veldig nyttig for OpenGL-spill og tilbyr ingenting som anisotropisk filtrering ikke gjør bedre. I stedet for å bruke "Trilineær Optimalisering", bare sett "Teksturfiltrering - Kvalitet" til "Høy kvalitet" eller "Høy ytelse", avhengig av kraften til systemet ditt.

Trådoptimalisering: Lar flerkjerne-CPU-en håndtere noen GPU-oppgaver under spilling.

Hold deg til Auto, som lar GPUen bestemme spill for spill om den skal brukes eller ikke

Trippel demping: Legger til en tredje rammebuffer til GPU når du spiller OpenGL-spill, noe som forhindrer sporadisk stamming under rammebuffring.

Hvis du har OpenGL-spill, sett den til "På" sammen med Vertical Sync.

Vertical Sync (eller VSync): Justerer bildefrekvensen i spillet (fps) til skjermens oppdateringsfrekvens (hz), og forhindrer at skjermen rives når hz er lavere enn fps.

Den bruker innstillingene i spillet, selv om «Fast Sync» kan være bra på eldre spill eller andre spill med svært høye bildefrekvenser.

Forhåndsrenderte Virtual Reality-rammer: I likhet med "Maksimalt forhåndsrenderte rammer", lagrer den noen rammer på CPU-en før de når GPU-en, noe som kan forhindre at rammen hoppes over i VR.

Kun for VR-brukere, da bør du eksperimentere med innstillingene for å se hvilke som gir deg best ytelse.

konklusjon

Er du i all hemmelighet en AMD Radeon power-bruker? Sjekk deretter listen vår over alle AMD/Radeon-justeringene du trenger å vite om.

Lek med disse innstillingene, ha det litt moro, men overvåk ytelsen nøye og vær forberedt på å gjøre en hel mengde optimalisering for å få ting til å fungere som de skal. Det er en morsom prosess, men en ting å lære av dette er at det egentlig bare er noen få grafiske justeringer som vil forbedre ytelsen betydelig. Eller kanskje du har funnet en mod som går mot visdommen til denne listen med god effekt? Gi oss beskjed!

Index
  1. Nvidia Kontrollpanel 3D-innstillinger
  2. konklusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up