Hvordan gjenopprette "tapt" USB-plass i Windows

Har du noen gang sett at en USB-stasjon "krymper"? Ikke på grunn av hans fysiske størrelse, selvfølgelig; vi snakker om hvor mye lagring den kan holde. Du har kanskje kjøpt en minnepinne på 8 GB tidligere, og så "plutselig" rapporterer at den bare kan holde 1 GB lagringsplass. Selv etter å ha tørket av alle filene og mappene på minnepinne og formatert om, står det fortsatt at du kun har 1 GB lagringsplass totalt. Hva skjer?

Årsaken

Dette virker litt rart, siden flash-stasjoner vanligvis ikke krymper på denne måten. Hva får en minnepinne til å "glemme" at den har mer plass enn den faktisk har?

Når du håndterer lagringsmedier, kan du komme over det som er kjent som "partisjoner". Partisjoner er en måte å dele stasjonen på slik at du kan ha to separate "blokker" i en stasjon. Du kan for eksempel dele harddisken i to partisjoner, installere Windows på den ene og Linux på den andre, og deretter velge hvilken du vil starte opp i under oppstart. På denne måten kan du bruke to operativsystemer uten å måtte kjøpe en harddisk for hvert! Du kan til og med ha en "gjenopprettingspartisjon" på datamaskinen din der sikkerhetskopier av systemfiler oppbevares.

Hvis du installerer eller kjører ting på minnepinne, kan du lage en partisjon for å lagre ytterligere data. Resultatet er en opphopning av partisjoner som tar opp plass på det flyttbare minnet som du ikke kan se gjennom Windows Utforsker.

Partisjonssjekk

Hvis du mistenker at det kan være skjulte partisjoner på den flyttbare minneenheten, er det måter å sjekke. I dette eksemplet vil vi se hvorfor et flyttbart minne som skal være omtrent 120 MB rapporterer at det bare kan lagre 48,8 MB.

Kontroller at USB-stasjonen er koblet til, og trykk deretter "Windows-tast + R" og skriv diskmgmt.msc i Kjør-vinduet som vises. Trykk enter.

Vinduet Diskbehandling åpnes. Finn USB-stasjonen og sjekk om den har noen partisjoner. I dette eksemplet kan vi se hvorfor vår allerede lille USB-pinne har blitt enda mindre; det er en redundant partisjon som tar opp mesteparten av plassen!

"Primærpartisjonen" er den vi, brukeren, kan bruke til å lagre filer og mapper på USB-stasjonen. I dette eksemplet har den partisjonen krympet til 49 MB, noe som forklarer hvorfor Windows hevder at det flyttbare minnet har "krympet". De andre 99 MB blir tatt av en partisjon laget av programvare som har blitt slettet for lenge siden.

Du kan vanligvis opprette og slette partisjoner på denne skjermen, men det er ofte problemer med å bruke dette verktøyet til å redigere partisjoner på USB-stasjoner. Som sådan kommer vi til å bruke et annet verktøy for denne jobben. Lukk skjermbildet Diskbehandling.

Enhetsrengjøring

Nå trenger vi en kommandolinje med administratorrettigheter. For å gjøre dette i Windows 8 og 10, trykk "Windows + X" eller høyreklikk på Start-knappen. Klikk deretter på "Ledetekst (Admin)".

Ved ledeteksten som vises, skriv diskpart og trykk Enter for å kjøre den.

Du vil aktivere diskpart-verktøyet. Dette er en annen måte å administrere partisjoner på disker, inkludert USB-stasjonen vår. Først må vi fortelle diskpart å fokusere på USB-stasjonen. Skriv inn disken fra listen og trykk Enter.

Vi har to plater her; den ene er harddisken og den andre er USB-stasjonen. Vi kan se hvilken som er USB-stasjonen på grunn av lagringsstørrelsene, så velg den som har samme størrelse som USB-en din. I dette tilfellet vil vi fokusere på disk 1. Skriv "velg disk", deretter et mellomrom og deretter det angitte nummeret for USB-stasjonen. Pass på at du ikke ved et uhell velger harddisken!

Nå som diskdelen er fokusert på USB-stasjonen vår, er det to veier fremover.

Slett individuelle partisjoner

Hvis du vil slette hver partisjon separat, skriv inn listepartisjon og trykk Enter.

Velg en partisjon som ikke er oppført som "Primær" ved å skrive "Velg partisjon", deretter et mellomrom og deretter nummeret. I dette tilfellet velger du partisjon 0.

Deretter skriver du Slett partisjon og trykker Enter. Hvis du får en feil som den nedenfor, kan du legge til overstyring til slutten og prøve på nytt. Fortsett å gjøre dette til bare Primær-partisjonen gjenstår.

Rengjøring av alle skillevegger

Hvis du foretrekker å slette alt på en gang, kan du skrive rent for å slette alt på disken.

Dette sletter alle partisjoner på stasjonen. Dessverre inkluderer dette også den primære partisjonen, så USB-stasjonen vil ikke fungere ordentlig i sin nåværende tilstand. For å gjøre det brukbart igjen, trenger vi en ny primærpartisjon, så vi skriver create partition primary for å lage en ny partisjon.

Nå når du bruker USB-stasjonen i Windows Utforsker, vil Windows be deg om å formatere den. Klikk på "Formater disk" og formater deretter USB-stasjonen. Den skal nå være brukbar med all plass tilbake.

Partisjonsproblemer

Avhengig av hvordan du har brukt USB-stasjonen din tidligere, kan skjulte partisjoner opprettes på den. Dette kan resultere i "motorkrymping", og mister den fulle kapasiteten den opprinnelig hadde. Nå vet du hvordan du gjenoppretter disse dataene og får tilbake all den plassen.

Har du noen USB-stasjoner som krymper? Hvis ja, klarte du å fikse dem ved å bruke instruksjonene ovenfor? Gi oss beskjed nedenfor!

Bilde: Hånd som holder USB-datalagring mot lys og kretsbakgrunn

Index
  1. Årsaken
  2. Partisjonssjekk
  3. Enhetsrengjøring
    1. Slett individuelle partisjoner
    2. Rengjøring av alle skillevegger
  4. Partisjonsproblemer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up