Løs problemer med maskinvare- og enhetsinstallasjon på Windows

Hva du skal gjøre hvis en maskinvarekomponent eller ekstern enhet på PC-en din ikke gjenkjennes av Windows eller har driftsfeil

En av hovedårsakene til problemer i Windows, spesielt etter en ny systeminstallasjon, er gjenkjennelsen av tilkoblet eller installert maskinvare.

De siste versjonene av Windows har forbedret maskinvaregjenkjenningen betydelig, også takket være en enorm database med drivere tilgjengelig med Windows Update (derfor kan lastes ned ved den første nyttige oppdateringen som utføres av systemet); dette betyr ikke at alle maskinvareproblemer har forsvunnet!

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du løser problemer med installasjon av maskinvareenhet på Windows ved å bruke både verktøyene integrert i operativsystemet og ved å bruke noen applikasjoner designet for identifisere manglende, foreldede eller skadede drivereautomatisk nedlasting av riktig driver.

LES OGSÅ -> Løsninger på feil på ukjente USB-porter og flash-stasjoner

1) Windows innebygd driversøk

Som nevnt i innledningen Windows 11 og Windows 10 kan gjenopprette manglende drivere på egen håndfor å løse problemer når du installerer ny maskinvare.

Hvis den ikke fungerer riktig etter å ha koblet til enheten, høyreklikk på Start-menyen og klikk på Enhetsadministrasjonvi identifiserer enheten eller periferiutstyret med driverproblemene (de er vanligvis identifiserbare med en liten gul trekant ved siden av navnet), vi høyreklikker på periferutstyret, velg elementet Oppdater driveretrykker vi på Søker automatisk etter drivere og til slutt klikker vi videre Se etter oppdaterte drivere i Windows Update.

Slik vil det starte Søk etter spesifikke drivere for den problematiske enheten: hvis søket er vellykket, vil driveren umiddelbart installeres på PC-en, og løser dermed maskinvareproblemet.

Hvis problemet oppstår kl Første PC-oppstart etter et rent format rådene vi kan gi deg er: start Windows Update umiddelbart og installer alle oppdateringene for enhetene som vises i oppdateringslisten.

For å lære mer kan vi lese vår guide på Hvordan oppdatere Windows PC-drivere automatisk.

2) Løs problemer med skjermkortet ditt

Hvis vi har problemer med det dedikerte skjermkortet i datamaskinen, er rådet vi kan gi deg: avinstaller alle videodrivere som allerede finnes på PC-en og installer den nye driveren spesifikt for kortet som brukes (NVIDIA, AMD eller Intel).

For å hjelpe oss med dette formålet kan vi bruke programmet Skjermdriveravinstalleringsprogramdesignet for å eliminere alle spor etter den gamle videodriveren, for å la Windows være i grunnleggende grafikkmodus (nødvendig for å få skjermen til å fungere uansett og installere en ny driver).

For å fortsette, åpne applikasjonen og trykk på Rengjør og start på nytt for å rense den installerte videodriveren. Neste gang systemet starter, kan vi installere den riktige videodriveren ved å bruke en av koblingene nedenfor:

For å lære mer kan vi lese guidene våre på Hvordan laste ned og installere oppdaterte NVIDIA- og AMD-skjermkortdrivere kom igjen Hvordan laste ned oppdaterte Intel HD Graphics-skjermkortdrivere.

3) Løs problemer med skriveren

Hvis problemet gjelder a skriveren koblet til via Wi-Fi eller via USB vi sletter alle drivere som er installert i det øyeblikket: for å fortsette trykker vi på høyre museknapp på Start-menyen, åpner elementet Enhetsadministrasjonidentifiser den problematiske enheten, klikk på den med høyre museknapp, velg elementet Avinstaller enhetenmerker vi av elementet for å fjerne driveren som er i bruk frem til det øyeblikket og bekrefter for å gjøre endringene effektive.

Nå er det bare å laste ned den nye driveren basert på skrivermodellen som er i bruk, ved å bruke en av koblingene i følgende liste:

Hvis skriveren vår ikke er oppført vi søker etter produsentens nettside direkte på Google og skriv inn modellnavnet i vinduet som er dedikert til å laste ned driverne.

Etter å ha lastet ned driveren, la oss forsikre oss om det følg instruksjonene fra produsentenkobler til skriveren bare når det blir bedt om det av den dedikerte installatøren (vanligvis bør den kobles til etter installering av driveren eller på et bestemt tidspunkt under prosedyren).

Om samme emne kan vi lese artiklene våre om hvordan legge til en ny skriver på Windows 10 eller 11 kom igjen Hvordan installere og koble til Wi-Fi-skriveren.

4) Løs problemer med nettverkskortet ditt

Nettverkskortet kan forårsake problemer på datamaskiner som er noen år gamle og er svært vanlig etter formatering av Windows på en bærbar datamaskin: vi merker umiddelbart problemet fordi Det vises ikke noe Wi-Fi-nettverk, og du kan bare bruke Ethernet-kortet (til tross for tilstedeværelsen av det trådløse kortet i PC-en).

Også i dette tilfellet kan vi løse problemet ved å fullstendig avinstallere alle nettverkskortdrivere som allerede finnes (men defekte), ved å følge samme prosedyre som i forrige kapittel; hvis nettverkskortet er identifisert som ukjent vi kan bruke Windows Update til å finne en bestemt driver ved å trykke WIN+I på tastaturet og åpne menyen Windows-oppdatering (på Windows 11) eller Oppdateringer og sikkerhet (på Windows 10).

Hvis det integrerte søket i Windows ikke gir noen resultater, må vi søke på Internett etter den spesifikke driveren for nettverkskortet som er i bruk; denne operasjonen er mye vanskeligere enn med skjermkortet, av denne grunn anbefaler vi deg å følge forslagene i neste kapittel, for å kunne finne nettverkskortdriveren automatisk.

5) App for å installere nye drivere

Hvis driveren levert av Windows ikke fungerer, hvis driversøket mislykkes eller vi ikke kan gjøre det på noen måte identifisere driveren som skal brukes for den problematiske enheten vi kan installere et automatisk driversøksprogram på vår PC som f.eks Driverforsterkeretilgjengelig gratis for alle versjoner av Windows.

Ved å starte dette programmet kan vi starte et søk etter oppdaterte drivere for PC-en, samt installer manglende drivere for ukjente enheter tilstede på datamaskinen. Applikasjonen er helt automatisk: den laster ned og installerer de riktige driverne, og på slutten av prosessen vil den be brukeren starte PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft.

Et annet gyldig program som vi kan bruke er Maskinvareidentifikasjonsom lar deg sjekke hvilken maskinvareenhet som har en feil, for å søke etter driveren eller informasjon på Google.

På hvert element som er oppført kan du høyreklikke for å finne alle alternativene for å finne kilden til maskinvareproblemet og dermed laste ned riktig driver.

For å lære mer kan vi lese vår dybdeanalyse på Hvordan laste ned oppdaterte drivere for Windows-PCer.

Konklusjoner

I denne guiden har vi vist deg hvordan du løser hovedproblemene knyttet til nye periferiutstyr og "ufinnbare" drivere for gamle PC-er: bare bruk den generiske søkemetoden eller følg de spesifikke anbefalingene for skjermkort, skrivere og nettverkskortdvs. periferiutstyret som oftest forårsaker problemer på datamaskiner.

Hvis vi har problemer med lydkortet henviser vi deg til å lese vår guide på hvordan du oppdaterer og installerer Realtek Audio-drivere.

Fortsatt om emnet drivere kan vi lese artiklene våre om hvordan du ser listen over drivere på PC-en kom igjen hvordan fjerne og avinstallere skjulte drivere eller gamle maskinvareenheter.

Index
  1. 1) Windows innebygd driversøk
  2. 2) Løs problemer med skjermkortet ditt
  3. 3) Løs problemer med skriveren
  4. 4) Løs problemer med nettverkskortet ditt
  5. 5) App for å installere nye drivere
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up