Opprett ad hoc wifi-nettverk på Windows 10

Klarer ikke ruteren din å dekke hele huset med WiFi-signalet? Du trenger kanskje ikke å kjøpe en WiFi-booster for å få mer dekning, men du kan ganske enkelt stole på det innebygde WiFi-kortet på PC-en din! Finn ut hvordan i denne veiledningen opprette et ad hoc-nettverk på Windows 10 og bruk den til å surfe på Internett med andre enheter.

Hvordan lage et ad hoc wifi-nettverk via programmet

Den mest praktiske og enkle metoden for å opprette et ad hoc-nettverk på Windows 10 er å bruke det gratis programmet Virtual Router Manager, tilgjengelig for nedlasting fra følgende lenke.

LAST NED | Virtual Router Manager

Når den er lastet ned, er alt du trenger å gjøre å installere den på PC-en og starte den. Vinduet som åpnes er veldig likt det nedenfor.

Velg et navn for nettverksutvidelsen i feltet Nettverksnavn (SSID) og velg deretter et påloggingspassord i feltet Passord.

For å garantere tilgang til dette ad hoc-nettverket, bruk rullegardinmenyen i Delt tilkobling, og pass på å velge den aktive Internett-tilkoblingen (hvis du bruker WiFi må du velge WiFi-nettverksadapteren; hvis du bruker Ethernet-kabelen vil velge LAN-nettverkskortet).

Når konfigurasjonen er fullført, trykker du bare på Start Virtual Router for å aktivere ad hoc-nettverket ditt på Windows 10, klar til å brukes fra en smarttelefon, nettbrett eller en annen trådløs enhet som må kobles til Internett.

I tillegg til dette programmet er annen gratis programvare tilgjengelig som kan utføre samme operasjon, nedenfor kan du finne de beste jeg har testet for å lage et ad hoc-nettverk:

Alle programmene som er oppført lar deg opprette en ad hoc wifi-tilkobling som applikasjonen anbefalt ovenfor, slik at du også kan basere valget ditt fra et estetisk synspunkt (velg det programmet som overbeviser deg mest).

Hvordan lage et ad hoc trådløst nettverk via ledetekst

Men hva gjør egentlig disse programmene? De forenkler faktisk kommandoer som enkelt kan startes for hånd via en enkel ledetekst. Hvis du ikke vil installere noe på PC-en din, men likevel vil opprette et ad hoc wifi-nettverk fra en PC med Windows 10 bare følg alle trinnene som er beskrevet i denne delen av veiledningen nøye.

Først av alt, åpne ledeteksten på Windows 10 med administratorrettigheter; for å gjøre det søk Ledeteksten i Start-menyen, høyreklikk på oppføringen og klikk deretter Kjør som administrator.

Nå som ledeteksten er åpen, må du skrive inn alle kommandoene under én om gangen, og pass på å bekrefte på slutten av hver kommando (ved å trykke Enter-tasten).

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=NOME_RETE key=PASSWORD_RETE

I stedet for NETWORK_NAME og NETWORK_PASSWORD, skriv selvsagt inn navnet du vil tilordne til WiFi-nettverket og passordet du vil ha tilgang til det med.

netsh wlan start hostednetwork

Med denne kommandoen starter du ad hoc-nettverket på din PC.

For å garantere tilgang til Internett er det tilstrekkelig:

 1. høyreklikk på nettverksikonet nederst til venstre,
 2. åpne elementet Nettverk og Internett-innstillinger,
 3. klikk på "Endre adapteralternativer",
 4. høyreklikk på tilkoblingen du bruker for å surfe på Internett,
 5. klikk på Egenskaper,
 6. tar deg til fanen Deling,
 7. aktiver til slutt elementet "Tillat andre nettverksbrukere å koble til via denne datamaskinens Internett-tilkobling".

I rullegardinmenyen velger du ad hoc-nettverket du nettopp opprettet og klikker til slutt OK for å få endringene i kraft.

Angi IP-adresse

Surfer du fortsatt ikke? I dette tilfellet kan det være et IP-problem.

Følg disse trinnene for å angi en statisk IP-adresse:

 1. åpne Innstillinger-elementet Åpne tilkobling og Internett igjen,
 2. klikk på "Endre adapteralternativer",
 3. denne gangen velger du den virtuelle adapteren opprettet av Windows for ad hoc-nettverket ditt, høyreklikker på den og åpner "Egenskaper"-elementet,
 4. klikk på "Internet Protocol version 4" og konfigurer adressene som vist på bildet nedenfor (i eksempelet er Google DNS satt, men du kan bruke annen DNS).

Nå vil du endelig kunne navigere uten problemer!

Index
 1. Hvordan lage et ad hoc wifi-nettverk via programmet
 2. Hvordan lage et ad hoc trådløst nettverk via ledetekst
  1. Angi IP-adresse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up