Stoppkode DPC Watchdog Violation Feil i Windows 10

Hvis du opplever Stoppkode DPC Watchdog Violation-feilen på Windows 10, her er noen løsninger for å prøve å raskt gjenopprette PC-en til normalen. Disse metodene skal få alt tilbake i stand så raskt som mulig.

Feil 6071 vises vanligvis etter installasjon av programvare eller drivere som er inkompatible med datamaskinen din, eller eksterne maskinvareenheter kan også forårsake denne feilmeldingen.

Avinstallerer programvare

Hvis du nylig installerte programvare og nå opplever stoppkoden dpc watchdog bruddfeil, kan det hjelpe å avinstallere det programmet. For å gjøre det, gå inn i Kontrollpanel > Legg til eller fjern programmer > Avinstaller programmer for å velge det valgte programmet og klikk avinstaller før du starter PC-en på nytt for å se om problemet vedvarer.

Hvis problemet vedvarer, prøv å kjøre en CHKDSK-skanning for å løse eventuelle diskkorrupsjonsproblemer. For å gjøre det, trykk Windows + R for å åpne Kjør-dialogboksen, skriv inn "chkdsk /f" i den og vent til den er fullført (dette kan ta alt mellom 30 minutter og 1 dag).

Oppdater fastvaren på SSD-enheten din for å rette opp en blåskjermfeil. Mange stoler på SSD-er for høye kjørehastigheter og ytelse; eldre fastvare på disse enhetene kan imidlertid forårsake det.

Starter på nytt

Stoppkode dpc watchdog bruddfeil er blant de hyppigste blåskjermfeilene som finnes i Windows. De oppstår når en inkompatibel driver eller et inkompatibelt program forstyrrer operativsystemet ditt, noe som fører til at det blir korrupt og ubrukelig.

Å starte datamaskinen på nytt kan bidra til å løse dette problemet; Hvis du gjør det, vil alle drivere og applikasjoner du har installert på nytt, som forhåpentligvis løser det; hvis det ikke gjør susen, bruk Systemgjenoppretting for å returnere den til sin forrige arbeidstilstand.

CHKDKS kan også hjelpe med å oppdage diskproblemer. For å bruke det, trykk på både X-knappen og Windows-tasten samtidig for å starte Kjør-verktøyet; skriv cmd inn i ledeteksten med administratorrettigheter, trykk Ctrl + Shift + Enter, skriv inn chkdsk /f /r, og trykk Enter; dette vil kjøre en skanning mot disken din for korrupsjon før den løser eventuelle problemer den finner - vær tålmodig, da det kan ta tid!

Sjekker disker

DPC_WATCHDOG_VIOLATION-statuskoder kan oppstå av ulike årsaker, alt fra maskinvare- eller programvareinkompatibilitet til feilkonfigurasjonsproblemer. Imidlertid løses dette problemet vanligvis lettere enn det ser ut til ved første øyekast.

Blåskjerm-feil oppstår vanligvis når systemfilene dine har blitt ødelagt eller skadet, noe du kan sjekke med ledeteksten ved å kjøre en CHKDSK-skanning.

CHKDSK-kommandoen vil skanne alle harddisker på datamaskinen din. Bare spesifiser bokstaven til hver stasjon du ønsker å teste; C: anbefales som utgangspunkt.

CHKDSK kan ta tid, så vær tålmodig mens den kjører. Etter at den er fullført, sjekk om problemet er løst eller ikke - hvis ikke, gå videre til en annen metode. På samme måte kan eksterne enheter potensielt bidra til dette problemet.

Installerer på nytt

Programvare som ikke spiller godt sammen på systemet ditt kan føre til DPC Watchdog-bruddfeil, potensielt på grunn av faktorer som skadelig programvare eller utdaterte drivere. For å avhjelpe situasjonen tilbyr Windows Systemgjenoppretting en enkel løsning; bare gjenopprett datamaskinen tilbake til da alt fungerte etter hensikten!

Korrupte systemfiler kan også bidra til problemer med blåskjerm. For å vurdere om disse er korrupte, åpne ledeteksten ved å trykke Windows-tasten + F og søke "cmd." Velg en og kjør som administrator.

Sjekk om fastvaren på SSD-en din er oppdatert; noen brukere har rapportert at dette er en av årsakene til DPC-vakthund-bruddsfeil. Hvis du bruker en SSD, kjør en chkdsk-skanning for å oppdatere fastvaren og foreta nødvendige oppdateringer.

Visninger av innlegg: 88

Index
  1. Avinstallerer programvare
  2. Starter på nytt
  3. Sjekker disker
  4. Installerer på nytt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up