Hvordan fikse et DPC Watchdog-brudd

Index
  1. Oppdater driverne dine
  2. Sjekk systemfilene dine
  3. Kjør en systemfilsjekk
  4. Sjekk maskinvaren din

Et DPC Watchdog-brudd er en blåskjerm-feil som vises når noe går galt med enten maskinvaren eller programvaren til datamaskinen din.

Feil kan vanligvis løses med driver- og systemoppdateringer, eller ved å utføre en grundig rengjøring av maskinvaren.

Noen ganger kan DPC Watchdog-feilen være et resultat av ødelagte systemfiler; for å sjekke, bruk kommandolinjen systemfilkontrollverktøy for å kjøre en systemfilsjekk.

Oppdater driverne dine

Drivere er programvare utviklet for å hjelpe operativsystemet ditt med å kommunisere med ulike enheter, for eksempel kameraer, skrivere, eksterne harddisker og mer. Drivere letter også dataflyten mellom disse enhetene og datamaskinen på en uavbrutt måte.

Utdaterte drivere kan imidlertid føre til datamaskinproblemer, inkludert tilfeldige feil og krasjer, samt manglende funksjoner eller korrupsjon av systemfiler som kan påvirke Windows-systemfiler.

I de fleste tilfeller kan disse problemene løses ved hjelp av den gratis System File Checker (SFC). Et viktig verktøy for Windows, SFC kan gjenopprette eventuelle ødelagte filer tilbake til de riktige stedene og holde systemet ditt fungerende optimalt.

For å oppdatere drivere riktig og trygt, er den ideelle tilnærmingen å besøke produsentens offisielle nettsted og laste dem ned der. Dette sikrer at du mottar de nyeste versjonene som ofte har sikkerhetsforbedringer eller ytelsesøkninger.

Sjekk systemfilene dine

DPC Watchdog Violation er en lett korrigerbar blåskjerm-feil som kan føre til at datamaskinen slår seg av uventet.

Som det første trinnet for å løse et DPC-vakthund-brudd, verifiser alle systemfiler. Bruk et program som Microsoft Windows System File Checker for å utføre denne skanningen.

Hvis systemfilene dine er i god stand, vil Windows Resource Protection ikke rapportere integritetsbrudd – noe som betyr at alle filene på datamaskinen din er ukorrupte og uskadde.

En annen måte å verifisere systemfiler på er med chkdsk-verktøyet, som vil oppdage og fikse eventuelle diskfeil på datamaskinen din.

Avinstaller alle nylig installerte applikasjoner som kan bidra til feilen på datamaskinen din, inkludert nylig nedlastede programmer som kan være inkompatible med operativsystemet ditt eller kolliderer med andre applikasjoner – disse kan være skyldige i brudd på DPC-vakthunden.

Kjør en systemfilsjekk

Hvis du mistenker at noen av systemfilene dine har blitt ødelagt, er en enkel løsning å kjøre en systemfilsjekk. Dette verktøyet skanner beskyttede systemfiler for å sikre at de er i riktig tilstand og forsøker reparasjoner etter behov.

SFC-verktøyet erstatter korrupte filer med hurtigbufrede versjoner som er lagret av Windows selv og beholder informasjon om hver enkelt, noe som gjør gjenopprettingsprosessen enklere hvis de noen gang blir skadet eller ødelagt i fremtiden.

Dette verktøyet kan være spesielt nyttig hvis du har endret systemfiler eller installert programvare som ikke fungerer godt med resten av operativsystemet ditt, eller har problemer med å prøve å bruke Windows-oppdateringer.

For å bruke dette verktøyet, åpne et forhøyet ledetekstvindu ved å søke "cmd" i Windows' søkeboks og klikke "Kjør som administrator."

Sjekk maskinvaren din

DPC-feil (deferred procedure call) oppstår når enheter eller programvare slutter å kommunisere riktig med CPU over lengre tid; dette kan oppstå på grunn av en rekke årsaker, for eksempel en inkompatibel enhet eller driver.

Når dette skjer, vil Windows vise deg en blåskjermfeil og kreve at du løser den før den kan starte på nytt. Det er noen få strategier tilgjengelig for deg for å få den tilbake online; selv om.

Så snart datamaskinen starter, ta en nærmere titt på maskinvaren. Hvis den har eksterne harddisker eller annet periferiutstyr tilkoblet, sørg for at alle kabler er godt festet slik at de ikke løsner under bruk.

Hvis feilen genereres av en SSD, prøv å oppdatere fastvaren for å se om det løser problemet.

En mulig årsak kan være korrupte systemfiler. For å løse dette, bruk System File Checker (SFC). Vær tålmodig siden denne prosessen tar litt tid – vær forberedt på forsinkelser mens du venter.

Visninger av innlegg: 53

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up