Slik fikser du DPC Watchdog Violation-feilen

DPC watchdog violation edge er en av de hyppigste feilene brukere støter på når de oppgraderer til Windows 10. Det kan også oppstå etter installasjon av visse programmer.

Feilmeldinger som disse indikerer vanligvis et problem med kritiske systemfiler på PC-en eller maskinvareinkompatibilitet. I sjeldne tilfeller kan de også være forårsaket av ødelagte enhetsdrivere eller utdatert SSD-fastvare.

Index
  1. 1. Se etter oppdateringer
  2. 2. Sjekk maskinvarekompatibilitet
  3. 3. Se etter feilkoder
  4. 4. Se etter drivere
  5. 5. Start på nytt

1. Se etter oppdateringer

Windows Update kan hjelpe deg med å løse ulike systemproblemer på en enkel måte. Appen søker på nettet etter tilgjengelige oppdateringer og installerer dem automatisk for deg, slik at du sparer tid fra å måtte søke andre steder etter løsninger.

I tillegg kan det rydde bort eventuelle ødelagte systemfiler, og bidra til å forhindre at DPC-vakthund-bruddsfeilen oppstår igjen i fremtiden.

En annen måte å finne årsaken til brudd på DPC-vakthunden er å kjøre en virusskanning på datamaskinen. Sikring av systemet ditt mot virus og annen skadelig programvare bør gjøres regelmessig, da de ofte fører til feil.

I tillegg må du kontrollere at eventuelle eksterne enheter som er koblet til PC-en din som er nye eller nylig installert, forårsaker feilen. I så fall kobler du fra den og starter PC-en på nytt for å løse problemet.

2. Sjekk maskinvarekompatibilitet

Når systemet ditt møter dpc watchdog bruddkanten, indikerer det vanligvis et maskinvareproblem. Disse problemene oppstår vanligvis når du legger til ny maskinvare til blandingen.

For å finne ut om dette er sant, koble fra all nylig tilkoblet maskinvare til systemet og start datamaskinen på nytt. Ved å gjøre dette kan du identifisere hvilken enhet som forårsaker problemet og fikse det deretter.

En av de hyppigste årsakene til en DPC-vakthund-bruddsfeil er utdatert SSD-fastvare. For å løse dette kan du laste ned og installere den mest oppdaterte versjonen av SSD-ens fastvare fra produsentens nettsted.

3. Se etter feilkoder

Blåskjermfeil kan være frustrerende, spesielt når du ikke vet hva som forårsaket dem. DPC Watchdog Violation er en av de mest frustrerende feilene å få, siden denne blå skjermen kan føre til systemkrasj eller tap av data.

Du kan kanskje identifisere kilden til denne feilen ved å se etter eventuelle feilkoder på datamaskinen. Du kan gjøre dette via Windows' hendelsesvisning eller ledetekst.

Du kan også prøve å kjøre en disksjekk (chkdsk) for å søke etter feil på harddisken. Hvis du gjør det, kan det hjelpe deg med å finne ut hva som forårsaker DPC Watchdog-bruddkanten og tillate deg å løse den deretter.

4. Se etter drivere

Windows-datamaskiner har DPC-vakthunden, eller bug checker, som med jevne mellomrom kommuniserer med ulike systemkomponenter for å bekrefte at de kjører optimalt. Hvis feilkontrollen ikke er i stand til å koble til en komponent, vil det resultere i en Blue Screen of Death-melding.

Feilmeldinger som disse kan dukke opp av ulike årsaker. En utdatert driver eller programvarekonflikt kan være skylden, noe som forårsaker at dette problemet dukker opp.

En annen mulig årsak til dette problemet kan være en ekstern enhet som en skriver eller skanner som nylig ble installert. Hvis problemet vedvarer, prøv å koble fra eller koble disse elementene fra PC-en for å se om det løser det.

Andre årsaker til denne feilen kan inkludere maskinvarekonflikter, ødelagte systemfiler og en utdatert SSD-driver. Heldigvis finnes det effektive løsninger tilgjengelig for å eliminere det fra systemet ditt.

5. Start på nytt

dpc watchdog bruddkanten er en av de hyppigste blåskjermfeilene som Windows-brukere møter. Denne feilen kan være forårsaket av flere faktorer, for eksempel ødelagte systemfiler eller utdaterte drivere.

Det finnes imidlertid måter å løse denne feilen på. Disse løsningene vil hjelpe deg med å fikse dpc watchdog bruddkanten og returnere datamaskinens ytelse tilbake til normal.

Den første løsningen er å starte datamaskinen på nytt. Selv om dette trinnet kan ta litt tid, bør det til slutt løse problemet.

Innleggsvisninger: 31

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up