Retting av blåskjermfeil på Windows 10

Hvis du opplever en blåskjermfeil med koden "dpc_watchdog_violation" på Windows 10, kan det skyldes en rekke årsaker. Fra utdaterte enhetsdrivere til maskinvareinkompatibilitet kan det være utfordrende å finne den nøyaktige årsaken.

For å identifisere kilden til PC-ens problemer, må du utføre en omfattende analyse av både maskinvaren og programvaren. Ved å gjøre dette vil du kunne diagnostisere problemet raskt og effektivt.

Index
  1. 1. Sjekk driverne
  2. 2. Sjekk maskinvaren
  3. 3. Start systemet på nytt
  4. 4. Installer programvaren på nytt

1. Sjekk driverne

Hvis du opplever en blåskjerm-feil på Windows 10 med feilkontrollkoden 0x00000133, indikerer dette at et DPC Watchdog-brudd forekommer. Dette problemet kan skyldes flere årsaker, for eksempel en utdatert driver, ikke-støttet maskinvare og programvarekonflikter.

En av de enkleste løsningene for å fikse dette problemet er ved å sjekke systemets drivere i Enhetsbehandling. Du kan gjøre dette raskt og enkelt ved å kjøre en skanning gjennom Enhetsbehandling.

Du kan også bruke Event Viewer til å finne ut hva som forårsaker dette problemet på din PC. Denne praktiske funksjonen gir detaljert informasjon om alle feil og advarsler som oppdages i systemet ditt.

En annen måte å løse problemet på er å korrigere ødelagte systemfiler med en ledetekst.

2. Sjekk maskinvaren

Windows kan oppleve ulike feil som kan føre til at den krasjer og viser en Blue Screen of Death (BSOD). En av de hyppigste og mest irriterende er dpc_watchdog_violation win10.

Feilen kan skyldes flere ting, men oftest maskinvareinkompatibilitet. Dette kan oppstå når du installerer ny maskinvare eller programvare på datamaskinen eller hvis driverne er utdaterte eller korrupte.

For å finne ut om dette er problemet, koble fra alle eksterne enheter som er koblet til datamaskinen. Dette inkluderer USB-stasjoner, skrivere og spillkontrollere.

Etter å ha koblet fra disse, sjekk for å se om dpc watchdog-bruddet har forsvunnet. Hvis ikke, fortsett med neste trinn.

Denne løsningen er relativt enkel, men mange brukere har rapportert suksess med den. Bare last ned fastvareoppdateringen for SSD-en din og følg instruksjonene; dette bør fikse dpc_watchdog_violation-feilen og gjenopprette jevn ytelse til datamaskinen.

3. Start systemet på nytt

Hvis du har problemer med dpc_watchdog_violation win10, kan det være best å starte systemet på nytt. Omstart er vanligvis en rask og smertefri løsning som ofte løser kortvarige problemer som blåskjermfeil.

DPC-vakthund-feilen skyldes vanligvis driver- eller maskinvareproblemer. For å sikre at enhetsdriverne dine er oppdaterte, prøv å koble fra nye eller unødvendige eksterne enheter som er koblet til PC-en.

Det er også mulig at DPC-vakthund-feilen er forårsaket av maskinvare- eller programvarekonflikter på datamaskinen din. Hvis dette er tilfelle, bør du koble fra alle eksterne enheter som er koblet til PC-en (unntatt tastatur og mus) og starte systemet på nytt.

Hvis du fortsatt får dpc_watchdog_violation-feilen etter at du har koblet fra alle eksterne enheter, kan det skyldes en utdatert standard SATA AHCI-kontrollerdriver. Denne driveren håndterer datautveksling mellom datamaskinens lagringsenheter og minne.

4. Installer programvaren på nytt

dpc_watchdog_violation win10 blåskjerm-feilen kan være forårsaket av enten en ødelagt driver eller defekt maskinvare, men det kan også være en indikasjon på et program som ikke er kompatibelt med systemet ditt.

For å finne ut om programvaren du har er kompatibel med Windows 10, kjør feilsøkingsprogrammet for programkompatibilitet. Dette verktøyet oppdager og retter automatisk vanlige inkompatibiliteter.

Hvis problemet vedvarer etter å ha prøvd alle disse metodene, prøv å installere programvaren som forårsaker problemer på nytt. Hvis reinstallering ikke løser ting for deg, installer en annen kompatibel programvare for å se om det løser ting for deg.

Hvis fastvaren til SSD-en din ikke fungerer, kan du oppgradere fastvaren. For å gjøre dette, skriv "chkdsk c: /f" i en ledetekst og trykk enter; dette vil kjøre en disksjekk på datamaskinen din og erstatte eventuelle dårlige sektorer med gode.

Innleggsvisninger: 43

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up