Slik bruker du filtre på bilder

Index
 1. PC- og Mac-applikasjoner for å bruke filtre på bilder
  1. 1) Polarr
 2. 2) Adobe Photoshop Express
  1. 3) InPixio Free Photo Editor
  2. 4) XnRetro
  3. 5) FotoSketcher
 3. Mobilapplikasjoner for å bruke filtre på bilder
  1. 1) LightX
  2. 2) Adobe Lightroom
  3. 3) Fotostudio (Android)
  4. 4) Retrica
  5. 5) Fotor
 4. Nettsteder for å bruke filtre og effekter
  1. 1) Pixlr
  2. 2) PhotoFancy
  3. 3) BeFunky
  4. 4) Yogil
  5. Konklusjoner

Hvordan bruke kamerafotograferingsfiltre på et hvilket som helst bilde via programmer eller nettapper

Når vi tar bilder med et digitalkamera eller med smarttelefonen vår hender det at vi ikke har tid til å velge et av filtrene som er tilgjengelige med enheten, og dermed mister muligheten for pynt og gjør bildet mye vakrere.

Heldigvis er ikke alt tapt, som vi kan trygt bruke fotografiske filtre som er verdig et fotografistudio selv på et senere tidspunkt, når vi har mye mer tid til å dedikere til skyting.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan du bruker effekter og filtre på bilder på alle typer enheter som er i bruk, for å kunne handle på bildene tatt "on the fly" selv utenfor hjemmet (med apper for smarttelefoner eller nettbrett) eller tenke på resultatet som skal oppnås og handle med den anbefalte gratis programmer eller nettsteder.

LES OGSÅ: Programmer for å legge til bildeeffekter og filtre på Windows

PC- og Mac-applikasjoner for å bruke filtre på bilder

For å komme i gang, la oss umiddelbart se hva de beste gratisprogrammene er for å bruke filtre på bilder fra en PC, ved kun å bruke gratisprogrammer (uten skjulte abonnementer eller betalinger når du laster ned installasjonsfilen).

1) Polarr

Den første PC-applikasjonen som vi kan bruke til å bruke filtre på bilder er Polarrkan lastes ned gratis for Windows og Mac og også tilgjengelig som en nettside.

Med Polarr kan vi bruke både forhåndsinnstilte fotografiske filtre og laste inn personlige filtre (personlig på bakgrunn av fotoparametrene), for å bestemme hva som skal forbedres på bildet som er tatt. På slutten av arbeidet kan vi lagre en kopi av det redigerte bildet på PC-en, dele det umiddelbart på sosiale medier eller fortsette med utskrift.

2) Adobe Photoshop Express

Blant de beste programmene som vi kan installere på PC-en for å bruke filtre på bilder vi finner Adobe Photoshop Expresssom kan lastes ned gratis fra Microsoft Store integrert i Windows 10 og Windows 11.

Applikasjonen ser ut som en forenklet versjon av Adobe Photoshop, med hurtigmenyer for å velge de beste filtrene for å gjøre bildene enda vakrere. I tillegg til standardfiltrene, tilbyr den også menyer for å bruke beskjæringer og redigeringer, en meny for å endre lys og eksponering, og en forenklet meny for å fjerne røde øyne fra bilder.

3) InPixio Free Photo Editor

Et annet gyldig program for å bruke filtre på bilder er InPixio Free Photo Editorviet til enkelheten ved å bruke filtre.

Ved å bruke dette programmet er det mulig å bruke over 90 forskjellige filtre på bilder, bruke over 100 forskjellige rammer og lage ditt eget tilpassede filter, slik at du senere kan bruke det på alle bildene du tar.

Andre bemerkelsesverdige funksjoner inkluderer den avanserte beskjæringsfunksjonen, fargeredigeringssystem, før og etter sammenligningssystem (for å se hvordan filteret fungerer) og vignettering.

4) XnRetro

Hvis vi ønsker å bruke effekter og filtre på bilder fra datamaskinen, kan vi bruke gratisprogrammet XnRetrotilgjengelig gratis for Windows og Mac.

Med dette enkle programmet vil vi kunne laste opp bildene våre og bruke ulike grafiske effekter i retrostil, og dermed gjenskape bildene som om de var tatt for lenge siden (sepia- og svart-hvitt-effekter). Vi kan enten handle på parametrene på høyre side eller bruke en av de forhåndsdefinerte modellene nederst.

5) FotoSketcher

For å bruke andre typer effekter på bilder kan vi også bruke FotoSketchertilgjengelig gratis for Windows og Mac.

Ved å bruke dette programmet vil vi kunne bruke vakre effekter og filtre på bildene som er tatt, for eksempel vannfargeeffekten, blyant- eller kulllinjeeffekten og mange andre. I tillegg til filtre kan vi også endre de grunnleggende parametrene for hvert bilde, for å ta det perfekte bildet.

I tillegg til disse programmene kan vi også bruke klassiske bilderedigeringsprogrammer for å legge til filtre til bilder, slik som de som vises i vår guide til beste gratis programmer for bilderedigering og grafikk.

Mobilapplikasjoner for å bruke filtre på bilder

Etter å ha sett programmene for PC, la oss sammen se hvordan du bruker filtre på bilder ved hjelp av smarttelefonapper, som kan lastes ned gratis på våre Android-telefoner og på våre iPhones.

1) LightX

Den beste appen for å bruke filtre på bilder fra telefonen din er definitivt LightXtilgjengelig for Android og for iPhone.

Appen tilbyr ulike kunstneriske effekter og filtre som kan brukes på ett eller flere bilder, slik at du kan lage ekte fotografiske mesterverk med bare noen få trykk på skjermen. Med LightX er det mulig å endre fargen på en detalj i bildet, legge til tekst og grafikk, slå sammen to bilder, bruke bilderedigering på ansiktsdefekter, bruke miljøfiltre og profesjonelle fotografiske filtre.

2) Adobe Lightroom

Også fra Adobe-verdenen kan du prøve gratisappen Adobe Lightroom, faktisk versjonen av Photoshop forenklet og egnet for bruk på en telefon; appen er tilgjengelig gratis for Android og for iPhone.

Ved å velge denne appen får vi enkle bilderedigeringsverktøy, klare til bruk fargeprofiler, mange fotofiltre å prøve, et avansert fargeforbedringssystem, et profesjonelt kamera, selektiv redigering av objekter i bilder og et innovativt system for å fjerne uønskede objekter fra bilder.

3) Fotostudio (Android)

På Android-telefoner og -nettbrett kan du bruke Photo Studio-appen til å bruke alle filtrene og effektene du ønsker; appen har vært tilgjengelig gratis siden Google Play Butikk.

Ved å bruke denne appen kan vi bruke over 360 effekter og filtre, men også utføre manuell korreksjon på enkelte områder av bildet, legge til etiketter og tekster, endre parametrene til hvert bilde med profesjonelle verktøy, legge til over 200 rammer og slå sammen to bilder til ett.

4) Retrica

Den skiller seg absolutt ut blant de beste appene for filtre og effekter på mobilbilder Retricatilgjengelig gratis for Android Og iPhone.

Med denne appen vil vi kunne bruke fotografiske effekter og filtre på bildene våre i sanntid (under bildet), for å lage vakre bilder som kan deles umiddelbart på sosiale medier eller chatter uten engang å gå til PC-en. Filtergalleriet er veldig stort, selv om mange filtre og effekter over tid kun er tilgjengelig med abonnement.

5) Fotor

Hvis Retrica ikke tilfredsstiller oss eller vi ønsker å prøve andre spesialeffekter for bildene våre, kan vi installere appen Fotortilgjengelig for Android Og iPhone.

Takket være denne appen vil vi ha over 300 effektfulle fotoeffekter til rådighet, samt avanserte bilderedigeringsverktøy, slik at vi kan redigere og gjøre alle bildene våre unike før vi deler dem på sosiale medier.

Hvis vi vil prøve andre apper for å legge til kvalitetsfiltre til bilder, anbefaler vi å lese guidene våre Beste fotofilterapper for Android og iOS Og hvordan du tar bedre bilder fra smarttelefonen.

Nettsteder for å bruke filtre og effekter

Til slutt vil vi vise deg hva de er beste nettapplikasjoner for å bruke filtre på bilderslik at du kan bruke filtre og effekter uten å måtte laste ned noe til PC-en, men ved å bruke en praktisk editor i nettleseren.

1) Pixlr

Det beste nettstedet vi kan bruke til å bruke filtre på bilder er uten tvil Pixlr.

Dette online fotoredigeringsprogrammet tilbyr ulike menyer for å redigere bilder, blant annet finner vi menyen Effekter, hvorfra du kan bruke ulike typer klare til bruk filtre. For brukere som ønsker å bruke enda mer profesjonelle filtre, åpner du bare menyen Regulering og filtre og endre viktige filterindikatorer, og dermed skape den perfekte effekten for hvert bilde du tar.

2) PhotoFancy

De som leter etter et brukervennlig nettsted for å redigere bilder kan stole på PhotoFancy.

Etter å ha lastet opp bildet vårt på nettet er det mulig å bruke en rekke forskjellige fotoeffekter ved å åpne menyen Fotografiske effekter og velge en av kategoriene som tilbys (Kjærlighet, fotball, tegneserieskaper, kunst og spesialtilbud bare for å nevne noen få).

På slutten av arbeidet kan vi umiddelbart lagre en kopi av det redigerte bildet ved å trykke på elementet Gratis nedlasting av bilderfor å starte nedlastingsprosessen fra nettstedet til datamaskinens interne minne.

3) BeFunky

Et annet veldig enkelt og intuitivt nettsted å bruke er BeFunky.

Denne nettsiden skiller seg fra andre nettredaktører på grunn av tilstedeværelsen av kunstig intelligens, som er i stand til automatisk å forbedre bildet og bruke de beste effektene, for å generere vakre bilder med bare et knappetrykk.

Alternativt kan vi alltid bruke effektene manuelt ved å trykke sidelengs på menyene Effekter Og Kunstneriskved å velge fra de mange tilgjengelige filtrene.

4) Yogil

Et annet veldig bra nettsted for å bruke profesjonelle effekter og filtre på bilder er Yogile.

Denne siden lar deg laste opp bildene dine til et nettalbum og redigere dem individuelt, bare klikk på dem og trykk på knappen Redigere øverst, slik at du kan velge blant de mange filtrene og effektene som tilbys gratis av nettstedet.

Når endringene er fullført, kan vi lagre albumet på nettet (selv med vår personlige konto) eller laste ned de modifiserte fotografiene, for å dele dem der vi finner det passende.

Andre nettsteder for å redigere og legge til effekter på bilder kan sees i vår guide Beste nettsteder for å redigere bilder på nettet.

Konklusjoner

Selv om vi ikke er gode profesjonelle fotografer, kan vi ta vakre bilder med profesjonelle filtre og effekter ved å bruke en av de gratis metodene som tilbys i denne veiledningen.

Selvfølgelig vil en profesjonell kunne bruke de samme effektene ved å bruke betalte fotoredigeringsprogrammer som Photoshop; hvis vi ser etter gyldige gratis alternativer til Adobe-programmet, anbefaler vi at du leser vår guide Beste gratis alternative grafikkprogrammer til Photoshop.

Hvis vi ønsker å lage en musikalsk presentasjon med bildene som er tatt (en lysbildefremvisning), bare fortsett å lese artikkelen vår om hvordan Lag fotovideoer, musikk, effekter som lysbildeserier.

Har vi bilder å dele med lavteknologiske slektninger som knapt kan bruke DVD-spilleren eller PC-spilleren? I dette tilfellet anbefaler vi deg å lage en foto-CD som vist i vår guide Hvordan lage en foto-CD med effekter, lysbildefremvisninger og titler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up