Slik fjerner du Xbox Game Bar fra Windows

Index
 1. Slik deaktiverer du Xbox Game Bar fra Windows
 2. Slik fjerner du Xbox Game Bar fra Windows

Xbox Game Bar er et overleggsgrensesnitt (dvs. som kjører på toppen av spill), den tilbyr mange nyttige funksjoner: den lar deg spore ytelse, ta skjermbilder, spille inn spillklipp, få tilgang til Xbox-nettverket for å chatte med venner og motta invitasjoner til å delta i flerspillerkamper, administrere lydutgang og mikrofon.

Kort sagt, det er virkelig et komplett og noen ganger til og med nyttig verktøy; det kan være praktisk å slippe å ty til eksterne verktøy for ta opp et stykke spilleller for å overvåke effekten av et spill på PC-ressursene våre.

Så nyttig som Xbox Game Bar kan være, kanskje ikke liker det til enkelte spillere som allerede bruker sine egne verktøy (ofte mer komplette og allsidige) eller til de som ikke er interessert i PC-spill i det hele tatt.

Av denne grunn vil vi se først hvordan deaktiverer Xbox Game Bar og deretter hvordan du fjerner den fullstendig fra systemet.

Slik deaktiverer du Xbox Game Bar fra Windows

Prosedyren vi vil beskrive er identisk på de to siste iterasjonene av Windows, Windows 10 Og Windows 11.

Det tar bare noen få klikk for å bli kvitt Xbox Game Bar:

 • klikk på "Start"-knappen og deretter på tannhjulikonet for å gå inn i "Innstillinger";
 • i "Innstillinger"-menyen, klikk på ikonet med Xbox-logoen og navnet "Spill";
 • inne, bare deaktiver den første bryteren kalt "Xbox Game Bar", når den er deaktivert vil den ikke lenger vises selv ved å trykke på den klassiske dedikerte tastekombinasjonen "Windows-tast" + "G".

Dette alternativet er trygt og forårsaker ingen problemer med spill, ikke engang med spill lastet ned fra Xbox-appen eller Xbox Game Pass. Den eneste ulempen er at i noen titler med komponent flerspilleruten Xbox-baren vil det være umulig å få og sende invitasjoner til venner.

Hvis bare deaktivering av Xbox Game Bar ikke er nok for deg, f du vil slette den fullstendig fra Windowsså må du se neste avsnitt.

Slik fjerner du Xbox Game Bar fra Windows

Advarsel: Fullstendig fjerning kan føre til at enkelte spill ikke fungerer som de skal. For å gjenopprette driften av applikasjonen, installer ganske enkelt Xbox Game Bar på nytt direkte fra Windows-butikk.

Hvis konsekvensene ikke plager deg og du fortsatt vil fjern Xbox Game Bar fra Windows:

 • trykk på Windows Start-knappen og skriv "PowerShell" (uten anførselstegn);
 • høyreklikk på PowerShell-appikonet, og klikk på "Kjør som administrator" i kontekstmenyen;
 • en dialogboks vil dukke opp som spør deg om du vil la appen gjøre endringer i systemet, klikk på "Ja";
 • skriv inn følgende kommandolinje (uten anførselstegn) og trykk på "Enter"-knappen på tastaturet: "Get-AppxPackage Microsoft.XboxApp | Remove-AppxPackage ";
 • å vente på at prosessen skal fullføres, bør være veldig raskt;
 • så kan du lukke programmet ved å trykke på x-knappen øverst i vinduets tittel.

På dette tidspunktet har guiden vår for å fjerne Xbox Game Bar kommet til en slutt. Du vil ha blitt kvitt Xbox-baren for alltid. Hvis du ser etter et bedre verktøy for å overvåke ytelse mens du spiller, anbefaler vi en måte å overvåke FPS i spill.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up