3 måter å slette filer beskyttet av TrustedInstaller

Slik sletter du filer som er beskyttet av TrustedInstaller i Windows 10: TrustedInstaller er en Windows Module Installer-prosess som eier mange systemfiler, mapper og andre programmer. Ja, TrustedInstaller er brukerkontoen som brukes av Windows Modules Installation Service for å kontrollere disse beskyttede systemfilene og mappene. Og ja, selv om du er administrator, eies de ikke av deg, og du kan ikke endre disse filene på noen måte.

Hvis du prøver å gi nytt navn, slette eller redigere disse filene eller mappene som eies av TrustedInstaller, vil du ende opp med å motta en feilmelding som sier "Du har ikke tillatelse til å gjøre dette" og "Du trenger tillatelse fra TrustedInstaller for å gjøre endringer til denne filen eller mappen."

Vel, ikke bekymre deg, for å slette filer som er beskyttet av TrustedInstaller i Windows 10, må du først ta eierskap til filen eller mappen du prøver å slette. Når du har eierskap, kan du gi full kontroll eller tillatelse til brukerkontoen din.

Kan jeg fjerne TrustedInstaller-brukerkontoen fra fileierskap?

Oppsummert, ja du kan, og det er viktig at du ikke gjør det fordi TrustedInstaller-brukerkontoen er opprettet for å beskytte filene og mappene i systemet, for eksempel hvis et virus eller skadelig programvare angriper PC-en din, vil de ikke kunne for å endre filene eller mappene i systemet fordi disse filene og mappene er beskyttet av TrustedInstaller. Og hvis du fortsatt prøver å fjerne TrustedInstaller-brukerkontoen fra eierskapet til filene, vil du få en feilmelding som sier

Du kan ikke slette TrustedInstaller fordi dette objektet arver tillatelsene fra overordnet. For å fjerne TrustedInstaller må du forhindre at dette objektet arver tillatelser. Slå av alternativet for arvingstillatelser og prøv igjen.

Det høres kanskje enkelt ut, men prosessen med å ta eierskap til en fil er litt lengre, men ikke bekymre deg, det er derfor vi er her. I denne artikkelen vil jeg lede deg gjennom trinn-for-trinn-guiden for hvordan du sletter filer beskyttet av TrustedInstaller i Windows 10 ved å ta eierskap til filen eller mappen igjen fra TrustedInstaller.

3 måter å slette filer beskyttet av TrustedInstaller i Windows 10

Sørg for å opprette et gjenopprettingspunkt i tilfelle noe går galt.

Metode 1: Ta eierskap av filer eller mapper manuelt i Windows 10

1.Åpne filen eller mappen du vil gjenvinne eierskapet til TrustedInstaller for.

2. Høyreklikk på den aktuelle filen eller mappen og velg Egenskaper.

3.Bytt til kategorien Sikkerhet og klikk deretter på Avansert-knappen.

4. Dette åpner vinduet Avanserte sikkerhetsinnstillinger der du kan se at TrustedInstaller har full kontroll over denne spesielle filen eller mappen.

5. Klikk på Endre ved siden av eierens navn (som er TrustedInstaller).

6. Dette vil åpne vinduet Velg bruker eller gruppe, hvorfra igjen klikker du på Avansert-knappen nederst.

7. Et nytt vindu åpnes, klikk på "Søk nå"-knappen.

8. Du vil se alle brukerkontoene oppført i delen "Søkeresultater:", velg brukerkontoen fra denne listen for å gjøre den nye eieren av filen eller mappen, og klikk OK.

9. Igjen klikker du OK i vinduet Velg bruker eller gruppe.

10.Nå vil du være i vinduet Advanced Security Configuration, her kryss av for "Erstatt eier i underbeholdere og objekt" hvis du trenger å slette mer enn én fil i en mappe.

11. Klikk på Bruk og deretter OK.

12. I vinduet med mappe- eller filegenskaper klikker du på Avansert-knappen i kategorien Sikkerhet igjen.

13.Ikke klikk på Legg til-knappen for å åpne vinduet for inntasting av tillatelser, og klikk deretter på koblingen "Velg en direktør".

14. Igjen, klikk på Avansert-knappen og deretter Søk nå.

15.Velg brukerkontoen du valgte i trinn 8 og klikk OK.

16. Du vil bli ført tilbake til inntastingsvinduet for tillatelser, hvorfra du må krysse av for alle "Grunnleggende tillatelser"-boksene.

17. Merk også av for "Bruk disse tillatelsene bare på objekter og/eller beholdere i denne beholderen" og klikk OK.

18. Du vil motta en sikkerhetsadvarsel, klikk Ja for å fortsette.

19. Klikk Bruk og deretter OK, og klikk OK igjen i vinduet med fil-/mappeegenskaper.

20. Du har endret eierskapet til filen eller mappen, nå kan du enkelt endre, redigere, endre navn på eller slette den filen eller mappen.

Nå kan du enkelt slette filer som er beskyttet av TrustedInstaller i Windows 10 ved å bruke metoden ovenfor, men hvis du ikke liker å gå gjennom denne lange prosessen, kan du også bruke metoden nedenfor for å legge til alternativet "Ta eierskap" i kontekstmenyen Høyre- klikk og ta enkelt eierskap til enhver fil eller mappe i Windows 10.

Index
  1. Kan jeg fjerne TrustedInstaller-brukerkontoen fra fileierskap?
  2. 3 måter å slette filer beskyttet av TrustedInstaller i Windows 10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up