5 av de beste nedlastingsbehandlerne for Ubuntu

Index
  1. 1.uGet
  2. 2.pyLoad
  3. 3. arie2
  4. 4.Kget
  5. 5.DownThemAll
  6. konklusjon

Når man snakker om nedlastingsbehandlere, tenker de fleste på fortiden, som de dagene da du var heldig nok til å ha mer enn 100 kbps og trengte et bedre nedlastingsverktøy på grunn av det faktum at du kunne være offline når som helst. I dag bruker de fleste hva nettleseren deres har innebygd.

Uansett hvor forsømte de er, er nedlastingsbehandlere fortsatt svært nyttige verktøy. For det første kan ikke Chrome laste ned en torrent, laste ned filer mens de kjører på en server, eller automatisk organisere og gi nytt navn til filer som er lastet ned. For å gjøre dette, må du gå den ekstra milen og finne et godt program som dekker den typen behov.

Heldigvis har vi laget en liste over de beste nedlastingsbehandlerne for Ubuntu! Så hvordan stabler de opp?

1.uGet

uGet er kanskje det beste alternativet når det gjelder nedlastingsbehandlere på Linux. For det første er det på tvers av plattformer, så hvis du bruker flere operativsystemer, vil du fortsatt føle deg hjemme med den samme appen. uGet kjører på Linux, BSD, Windows og til og med Android! Som alle nedlastingsbehandlere, støtter den en nedlastingskø og nedlastings-CV.

Med uGet får du også avanserte nedlastingskategorier (for bedre å sortere nedlastingsfilene dine), en utklippstavlebehandling, batchnedlastinger og støtte for flere nedlastingsprotokoller som FTP, HTTP/HTTTPS, Metalink og til og med BitTorrent! Hvis du ikke er fornøyd med måten nettleseren din håndterer nedlastinger på og ønsker å finne noe litt mer robust, må du sjekke ut uGet!

2.pyLoad

Hvem sier at nedlastingsbehandlere må være oppblåste? Jada, tunge programmer kan være fint, men ingenting slår et lettvektsprogram som gjør jobben sin bra. Det er hvor pyLoad spiller inn. Den vil håndtere og administrere alle nedlastingene dine på en elegant og intuitiv måte, både i et tradisjonelt grafisk brukergrensesnitt og i et webgrensesnitt.

Det beste av alt er at pyLoad ikke bare er et Linux-skrivebordsverktøy. Du kan installere den på din Linux-server eller Linux-baserte NAS og dra til byen. Få den til å administrere alle typer nedlastinger rett derfra, og administrer den med det rene nettgrensesnittet. Hvis du leter etter en nedlastingsbehandler som er lett på ressurser, men god på funksjoner, prøv pyLoad.

3. arie2

Ikke alle nedlastingsbehandlere trenger å være GUI-verktøy. Hva om jeg fortalte deg at du kan administrere nedlastingene dine på en robust og organisert måte fra terminalen? Med Aria 2, det er absolutt mulig. Selv om det bare er en liten terminalapplikasjon, kan dette verktøyet håndtere HTTP/HTTTPS, FTP og SFTP, samt BitTorrent og Metalink-protokollen.

Når du bruker den vil du merke en veldig liten innvirkning på CPU og RAM. Dette er fordi den gjennomsnittlige minnebruken er omtrent 4 megabyte. Det som er enda mer interessant er at du vil kunne glede deg over multi-tilkoblingsnedlasting og til og med fjernkontroll via HTTP/WebSocket og XML-RPC.

Hvis du er en fan av terminaler og trenger en god nedlastingsbehandler, trenger du ikke lete lenger enn til Aria2. Du vil ikke angre.

4.Kget

er den offisielle nedlastingsbehandleren for K Desktop-miljøet. Som de fleste ting er ting ganske normalt. Når du installerer KDE-skrivebordet og programvaren, vil du mest sannsynlig få dette. Hovedgrunnen til at du ønsker å bruke Kget er i stor grad basert på at alt ser hjemmehørende ut i KDE.

Med denne nedlastingsbehandleren får du ikke bare et program i Qt-stil som passer inn med alt annet på Qt-skrivebordet, men du får også flotte funksjoner som nedlasting via Metalink, HTTP, HTTPS og FTP. Det er ingen støtte for BitTorrent, men du vil få fin integrasjon med Konqueror, så det er ganske mye en jevn handel.

5.DownThemAll

De fleste av programmene på denne listen er ikke koblet til en nettleser; likevel, DownThemAll er en Firefox-utvidelse som gir mange av de nyttige funksjonene som følger med uGet, Aria2 og resten. Det kule her er at du mesteparten av tiden gjør alle nedlastingene dine i nettleseren, så hvorfor ikke kutte ut det ekstra trinnet med å åpne et eget program?

Selvfølgelig strider dette mot Unix-filosofien: lag et program som gjør én ting og gjør det bra. Imidlertid må det sies at DownThemAll er et fantastisk program og et imponerende tillegg til Firefox hvis du er litt spess på hvordan du laster ned filene dine.

Funksjoner inkluderer nedlasting over flere protokoller, gjenoppta, pause, nedlastingshastighetsøkning, etc. Hvis du har prøvd alle nedlastingsbehandlerne på listen og funnet ut at du foretrekker å ha noe i nettleseren, må du gå til DownThemAll.

konklusjon

Folk tenker ikke ofte på det, men hvordan vi administrerer nedlastingene våre er viktig. Mange ganger mens jeg brukte Linux har jeg trengt å få en fil og blitt sittende fast med den forferdelige manageren som moderne nettlesere har å tilby. Med nedlastingsbehandlere er dette problemet ikke-eksisterende.

Med disse nedlastingsbehandlerne for Ubuntu blir filene dine behandlet med mye mer forsiktighet. Du har muligheten til å laste ned og administrere flere protokoller, gi nytt navn til konfigurasjoner og til og med gjøre noe av dette direkte fra terminalen. Hvis du virkelig ikke bryr deg mye om hvordan du laster ned, fortsett. Men hvis du ønsker å forbedre nedlastingen, trenger du ikke lete lenger enn til denne listen. Det vil sikkert hjelpe.

Bildekreditt: Blue Diamond Gallery, ugetdm, kde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up