AMD vs Nvidia: Hvilke GPUer var bedre i 2019?

I årevis har det vært en kamp i grafikkortmarkedet om hvilket selskap som lager det beste produktet, AMD eller NVIDIA. Med hver nye produktlansering prøver hvert selskap å overgå det andre og kreve et nytt nivå av dominans. Og igjen. Realiteten er at hvert selskap lager et godt produkt og "bedre" er et subjektivt begrep for spillere. Ulike behov krever ulike kort, og ulike budsjetter betyr at ytelsen kommer til å variere. Så la oss ta en titt på det nåværende GPU-landskapet og se hvilket dedikert grafikkort som er best for lommeboken din.

Budsjett – mindre enn €200

Avhengig av hvordan du ser på det, er det å hevde seier i denne prisklassen enten det vanskeligste eller det enkleste. Å bygge en spill-PC på et budsjett som kan spille en rekke av de nyeste spillene har lenge vært en utfordring. Med tanke på at det meste av budsjettet går til grafikkortet, er avgjørelsen vanskelig.

amd

Hvis budsjettet ditt er rundt €200, vil du ikke finne et bedre alternativ enn RX590. Gjør ingen feil, dette kortet er et eksepsjonelt kjøp. Bygg en skikkelig PC-spillrigg, og du vil kunne spille noen av de nyeste AAA-titlene på markedet i 1080p. Hvis du gir kortet litt mer smell, kan du se hvordan 4K-ytelse er til en overkommelig pris. Takket være de doble viftene og kjøleteknologien er det ikke umulig å spille på 4K, men hold øye med temperaturen for å sikre at du ikke overopphetes. Og hvis du vil prøve deg på VR-spilling, er dette kortet klart rett ut av esken.

NVIDIA

Sammenlignet med vår nyeste favoritt i denne prisklassen, er G-Sync og med solide 1080p spillbildehastigheter, er det en laveffektbrikke som er verdt hver krone. Zotacs modell legger til kjerne- og klokkehastighetsforbedringer, samt raskere minne. Det faktum at det ikke krever noen ekstra ekstern strømforsyning for å kjøre betyr at du sparer på strøm mens du fortsatt spiller noen moderne AAA-titler.

Mellomklasse – €200 til €350

amd

Hvis du er komfortabel med litt tilpasning for maksimal ytelse, kan du ikke gjøre det bedre i denne prisklassen enn AMD RX 5700. Alt annet enn den mest krevende AAA-tittelen vil fly forbi med et gjennomsnitt på 60–90 bilder per sekund takket være 8 GB videominne. Det vil ikke overraske deg at dette kortet enkelt håndterer mellom 60 og 90 bilder per sekund i ethvert moderne spill som kjører i QHD. Det er et overraskende dyktig kort for prisen, og med en justering her eller der, vil det fly.

NVIDIA

Som sin AMD-rival, den Nvidia GeForce GTX 1660 Ti det er en formidabel konkurrent under €350. Nvidia tilbyr ytelse som ofte kan måle seg med sine dyrere søsken, og har pakket dette kortet med mye ytelse. Du kan kaste et hvilket som helst 1080p-spill på det, og det vil smile og gå videre. En av de beste aspektene er at den har en av de beste kjøleteknologiene på markedet. Legg det til et sterkt overklokkingspotensial, og det er bestemt til en vinnerpodium.

Vinner: For nærme til å si

Dette er en kategori hvor hun virkelig er veldig nær ved å bli valgt. Nvidia har seiret med fenomenal kjøleteknologi, men AMD ligger litt foran i ytelse. Du kan ikke gå galt med noen av grafikkortene.

Høy rekkevidde – fra €350 til €500

amd

Å sette baren for ytelse under €500 er AMD RX 5700 XT. Tredjeparts spilltester viser rundt 30 prosent bedre total ytelse enn konkurrenten Nvidia 2060 Super. Den forskjellen er vanskelig å ignorere, spesielt når du er på et prispunkt der eSport-spill virkelig blomstrer. Det er ingen tvil om at å kjøpe denne GPUen bringer deg farlig nær ytelsen til avanserte GPUer, og det alene gjør den til en vinner.

NVIDIA

På dette prispunktet begynner du å tenke på 1440p-spilling, og Nvidia GeForce RTX 2060 Super møter. Det er mye å like her med en konkurransedyktig pris og en kortkonstruksjon som virkelig ser bra ut. Den er ikke satt opp til å ta på seg alle AAA-titler, men det er mer enn nok kraft til å håndtere både eSports og premium-titler med kraft til overs. Hvis konsekvent ytelse er øverst på ønskelisten din, hører dette kortet hjemme på Amazon-ønskelisten din.

Vinner: AMD

AMD har gått helt ut med 5700 XT, og ytelsen taler for seg selv. Du må betale litt mer enn NVIDIA-alternativet, men for den ekstra kostnaden får du mye mer ytelse.

Ingen grenser +500€

amd

Dessverre for AMD, når du begynner å se på prissegmentet på $500 og oppover, blir ting litt mørkt. Selskapet er rett og slett ikke konkurransedyktig sammenlignet med Nvidia-rivalene i den høyere enden av spekteret. Enkelt sagt, AMD spiller ikke på dette nivået. I vår forrige oppsummering fremhevet vi RX Vega 64men det er vanskelig å anbefale det fremfor det siste AMD 5700XT og dens sterke ytelse for pengene. Håpet er at AMD en dag vil bryte seg inn i denne enden av markedet og hoppe foran konkurrentene, slik den har gjort i lav- og mellomprissegmentene.

NVIDIA

Mens AMD sliter på den høye enden, plukker Nvidia mer enn gjerne opp bitene. Hvis penger ikke er et problem, ta Nvidia RTX 2080 Ti, den nåværende kongen av grafikkortmarkedet. Kast et hvilket som helst AAA-spill etter eget valg inn i denne GPUen, så går det ikke langsommere. Det er ingen tvil om at hvis du vil dykke med hodet først inn i VR-spilling eller oppleve 4K-grafikk, er dette kortet for deg. Bortsett fra spill, er dette kortet flott for alle som vil prøve seg på 3D-modellering. For alle som bryr seg om ekstrem ytelse, kan du ikke gjøre det bedre. Dine venner eller familie vil være sjalu når du sømløst spiller det beste PC-en har å tilby.

Vinner: NVIDIA

Det er ikke rart at Nvidia kommer på topp uten AMDs involvering. Nvidias RTX 2080 Ti er et eksepsjonelt kort og vil være en hard konkurrent for et sammenlignbart tilbud fra AMD. Det er så bra.

konklusjon

I markedet for dedikerte grafikkort er konkurransen sterk, og det er en god ting for forbrukerne. Både lav- og mellomområdet har et fantastisk konkurransenivå. Nvidia, som i sin tid var den dominerende giganten i denne sektoren, er ikke fornøyd med å se hvordan AMD går over den. AMD har gjort en god jobb med å hoppe tilbake i plassen med noen flotte alternativer. For eksempel er PC-spillsider enige om at RX 580/590-serien tilbyr fantastisk verdi og ytelse.

Men selv om AMDs individuelle kort kan tilby klassens beste ytelse, er ikke det den generelle historien. Takket være det høye volum av tilbud, forblir Nvidia mesteren av grafikkort. Det er sterke anbefalinger til nesten alle prisklasser. Det er gode nyheter for forbrukerne, som ofte kan finne disse rabattkortene hos en rekke forhandlere.

Trenger du å foreta et kjøp i dag? Du kan ikke gå galt med noen av grafikkortene som er nevnt i hver kategori. Det gjør kanskje ikke avgjørelsen din enklere, men konkurranse er alltid bra.

Index
 1. Budsjett – mindre enn €200
  1. amd
  2. NVIDIA
 2. Mellomklasse – €200 til €350
  1. amd
  2. NVIDIA
  3. Vinner: For nærme til å si
 3. Høy rekkevidde – fra €350 til €500
  1. amd
  2. NVIDIA
  3. Vinner: AMD
 4. Ingen grenser +500€
  1. amd
  2. NVIDIA
  3. Vinner: NVIDIA
 5. konklusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up