Automatisk avstenging av din Windows-PC med timer

Slik konfigurerer du PC-en til automatisk å slå seg av etter en viss periode med inaktivitet

Hvis vi har for vane å la PC-en være slått på for å laste ned større filer, kan det være en god idé å bruke en timer for automatisk avslåing av datamaskinen. Selv om det kan virke som en vanskelig ting å gjøre, kan vi i virkeligheten bruke forskjellige enkle programmer for å planlegge nedleggelsen og, for de mer erfarne, direkte bruke ledeteksten for å planlegge nedleggelsen av Windows.

I den følgende guiden vil vi vise deg alle programmene og metodene for automatisk slå av en Windows-PC på et bestemt tidspunkt eller etter en bestemt tidsperiode; nybegynnere eller de som ønsker å komme i gang med en gang kan bruke programmene direkte, mens erfarne brukere vil gå direkte til ledeteksten (siden det ikke krever noen ekstra installasjon).

LES OGSÅ -> Planlegg PC-en til å slå seg av eller starte på nytt på et bestemt tidspunkt

1) Avslutningstimer Classic

Den første appen vi anbefaler å bruke for å programmere en nedleggelsestidtaker for Windows er Avslutningstimer klassiskkan lastes ned direkte fra Microsoft Store integrert i Windows 11 og Windows 10.

I det enkle grensesnittet kan vi velge om vi vil slå av, starte på nytt, dvale, suspendere, blokkere eller avslutte Windows-delen, om vi vil forhindre tvungen avslutning av programmer, om vi skal starte den i bakgrunnen og nederst i vinduet, velge når etter for å utføre avstengingsoperasjonen. Etter å ha justert alle elementene, trykker du bare ned Start for å starte innsovningstimeren.

2) Slå av PC Timer

En annen interessant app for å programmere den automatiske avstengingen av PC-en er PC-avslutningstimerogså tilgjengelig gratis fra Microsoft Store.

Denne enkle appen lar deg raskt stille inn en søvntimer (med timer, minutter og sekunder med venting), lar deg raskt stille inn ventetiden med hurtigtaster, kan plasseres i systray for å lette overvåking av medgått tid og kan også varsle med en melding om ankomsten av den planlagte hendelsen.

Appen kan settes til å planlegge avslutning og omstart av Windows-systemet.

3) Wise Auto Shutdown

Som et alternativ til appene vi har sett så langt, kan vi få enda mer nøyaktig avslutningsprogrammering med programmet Wise Auto Shutdown.

Dette programmet er egentlig veldig enkelt å konfigurere: vi kan programmere automatisk avslutning ved å aktivere haken på elementet Skru av og velge en av tidshendelsene tilstede på høyre side av applikasjonen, for eksempel en bestemt dato eller klokkeslett, en viss periode med forløpt tid, en daglig tidsplan eller å slå av PC-en etter en viss periode med inaktivitet.

På slutten av konfigurasjonen, trykk på knappen Start oppgaven for å starte automatisk utkoblingsprogrammering.

4) Shutter Lite

For å besettende kontrollere den automatiske avstengingen av en Windows-PC vi kan stole på Shutter Lite.

For å bruke dette programmet, trykk på knappen Legg til øverst for å indikere avstengningstiden eller tiden for automatisk avslutning (men vi kan også bruke andre spesielle forhold, for eksempel lav nettverkstrafikk eller en viss periode med inaktivitet), trykker vi på Legg til nederst for å velge avslutningsprosedyre (ved å bruke elementet Skru av), trykk deretter på Start nederst for å starte programmeringen og slå av PC-en automatisk.

Hvis vi er interessert i andre lignende programmer, inviterer vi deg til å lese guiden vår programmer for å slå av datamaskinen automatisk.

5) Hvordan bruke den automatiske avslutningsmeldingen

I tillegg til programmene kan vi aktivere automatisk avstenging av en Windows-PC med sleep timer ved hjelp av kommandoprompten, som kan hentes opp fra Start-menyen. Når ledeteksten er åpen, skriv inn følgende kommando:

shutdown.exe -s -t XX -f 

Hvor vi i stedet for XX må angi venteverdien i sekunder før vi aktiverer tvungen avslutning (datamaskinen vil slå av hva vi enn gjør og med et hvilket som helst aktivt program). For eksempel kan vi legge inn 3600 sekunder (dvs. én time) eller mer, bare bruk time-sekund omformer tilstede på Google-siden.

Hvis vi ønsker å planlegge nedleggelsen med planlagte operasjoner, åpner vi et nytt tekstdokument (.txt) med blokk notater (vi finner den i Start9-menyen og kopierer kommandoen ovenfor inni uten t-verdien:

shutdown.exe -s -f 

På slutten lagrer vi tekstfilen med navnet "shutdown.bat" og transformerer den til en batchfil. Denne filen kan brukes som grunnlag for planlagte operasjoner: for å fortsette åpner vi appen Planlagte operasjoner fra Start-menyen og opprett en ny aktivitet, velg ønsket aktiveringstid for automatisk avstenging. Hvis du aldri har brukt Planlagte oppgaver før, inviterer vi deg til å lese guiden vår Slik planlegger du oppgaver på Windows.

6) Alternative kommandoer for ledeteksten

I tillegg til å slå av datamaskinen automatisk, er det også mulig å sette den i dvalemodus, ventemodus eller omstart; for eksempel kan vi etablere en kontinuerlig og daglig avstengningstid som en planlegger i tilfelle vi bruker datamaskinen til å laste ned, og la den stå på i flere timer uten vår tilstedeværelse.

Alle programmene sett ovenfor tilbyr også planlegging av omstart og andre moduser, men hvis vi ønsker å handle fra ledeteksten eller med en planlagt tidsplan, må vi bruke kommandoene nedenfor:

shutdown -r -f
shutdown -h -f
shutdown -i -f

For å finne andre nyttige kommandoer fra ledeteksten, inviterer vi deg til å lese guiden vår Veiledning til Dos-ledetekst på Windows.

Konklusjoner

Ved nøye å følge tipsene og triksene i kapitlene ovenfor vil vi kunne programmere den automatiske nedstengingen av en Windows-PC både med en enkel timer og ved å programmere nedstengingen til et bestemt tidspunkt på dagen, slik at datamaskinen kan fungere når vi er ikke hjemme eller om natten, og når det ikke lenger er nødvendig, la den slå seg av av seg selv, og sparer energi.

I en annen artikkel viste vi deg hvordan slå av datamaskinen eksternt.

På et annet innlegg kan vi finne andre metoder for slå på Windows igjen eller våkne opp automatisk etter en Stand By eller Suspend / Hibernateslik at vi kan slå på PC-en raskere og gjenopprette alle programmene og filene vi jobbet med.

Index
  1. 1) Avslutningstimer Classic
  2. 2) Slå av PC Timer
  3. 3) Wise Auto Shutdown
  4. 4) Shutter Lite
  5. 5) Hvordan bruke den automatiske avslutningsmeldingen
  6. 6) Alternative kommandoer for ledeteksten
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up