Beste gratis verktøy for å reparere Windows 11 og 10

Hvordan fikse Windows-problemer og feil ved å bruke automatiske verktøy levert av Microsoft eller andre programmer

Med gamle versjoner av Windows, i tilfelle en systemfeil, visste vi egentlig ikke hva vi skulle gjøre, og i de fleste tilfeller kunne vi bare fortsette med å formatere og miste alle programmene og alle innstillingene vi hadde aktive på Windows til det øyeblikket (i håp om at vi i mellomtiden allerede hadde gjort det sikkerhetskopiering av personlige data!).

Heldigvis i dag har situasjonen forbedret seg mye: ved å bruke Windows 11 eller Windows 10 som et operativsystem vi kan bruke ulike verktøy for å fikse Windows-feil og løse PC-problemer semi-automatisk, med praktisk talt to museklikk. I tillegg til verktøyene som tilbys av Microsoft, finnes det også flere andre automatiske programmer og verktøy som kan bringe Windows tilbake til å fungere ordentlig i alle aspekter.

LES OGSÅ -> Feil på Windows: hvordan fikse systemet

Windows innebygd feilsøking

I de nyeste versjonene av Windows har Microsoft inkludert effektive verktøy for å løse de vanligste problemene, uten å måtte formatere systemet. Disse verktøyene har blitt svært effektive og kan løse mindre og mellomstore problemer helt automatisk.

På Windows 11 kan vi åpne den automatiske feilsøkingsskjermen ved å trykke WIN + I på tastaturet, åpne menyen Systemved å klikke på menyen Feilsøkingvelg menyen Andre feilsøkingsverktøy og trykk Kjør-knappen ved siden av verktøyet som er knyttet til typen problem vi har (nettverk, Internett, Bluetooth, etc.).
Den samme menyen kan også nås på Windows 10, ved å høyreklikke på Start-menyen, klikke på Innstillinger og tar oss på veien Oppdatering og sikkerhet -> Feilsøking -> Ytterligere feilsøkingsverktøy.

For å lære mer kan vi også lese guidene våre til automatiske feilsøkingsverktøy for vanlige problemer.

Systemgjenoppretting

Hvis de automatiske verktøyene levert av Microsoft ikke har løst problemet, kan vi alltid stole på Verktøy for Windows Systemgjenoppretting, som gjenoppretter et gammelt systembilde før det uløselige problemet eller alvorlige feilen oppsto. Den eneste hikken skyldes det faktum at på Windows 11 og Windows 10 er dette verktøyet deaktivert og må aktiveres før problemet oppstår.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan aktiver systemgjenopprettingspunkter i Windows 10 og 11 Og hvordan du bruker systemgjenoppretting i Windows 10 og 11.

Windows reparasjonsprogrammer

Hvis du vil prøve et eksternt program for å reparere Windows gratis, kan vi laste ned Fiks Win for Windows 10.
Den eneste vanskeligheten med dette programmet er det faktum at det ikke er på italiensk, men helt på engelsk. På programmet anbefales det å bruk rettelsene én om gangenstart PC-en på nytt etter hver reparasjon og opprett et nytt gjenopprettingspunkt før du fikser hvert problem.

Alle rettelsene i programmet er katalogisert i forskjellige seksjoner:

 • Problemer utforske ressurser hvor du for eksempel kan gjenopprette søppelikonet hvis det har forsvunnet, det for cd/dvd eller mappealternativene og deres visning
 • Internett det er kanskje den viktigste delen, spesielt hvis Internet Explorer brukes som nettleser for å surfe på nettet. Blant reparasjonene er det også en for å reparere internettforbindelsen og tilbakestille TCP / IP.
 • Windows 10 inneholder systemspesifikke rettelser.
 • Systemverktøy gjenopprett systemverktøy hvis de ikke lenger starter: ledeteksten, registerredigering, oppgavebehandling, .msc-vinduer, enhetsbehandling og så videre.
 • Feilsøkerefor å fikse vanlige feil.
 • Flere rettelser den inneholder hovedsakelig løsninger for å fikse grafiske problemer og riktig visning av ikonene; også nyttig er tilbakestillingen av veiledningen og Windows Update.

Et annet nyttig program for å reparere Windows er Windows Reparasjonsverktøykasse, et program som samler alle hovedverktøyene for å løse problemer på en Windows-PC på en enkelt skjerm laget av et knappepanel. Den lar deg kjøre verktøy som checkdisk og msconfig og laste ned og bruke verktøy som freefixer, HWMonitor, Autoruns, Aomei Backup, PatchmyPC, ADWcleaner, rKill og mer.

Hvis alt vi har prøvd så langt ikke har fungert, kan vi bruke det også Tweaking.com Windows Reparasjon, et sett med verktøy som med et enkelt klikk lar deg løse de vanligste PC-problemene. Programmet er kanskje det mest komplette noensinne, det beste for Windows 10, som virkelig kan fikse alle slags problemer, inkludert de som gjelder filtillatelser og registernøkler, problemer med Start-menyen, med ukjente filer, med vertsfilen, med skriveren , med internettforbindelsen, med UAC-tillatelsene og mye mer.

FRST (Farbar Recovery Scan Tool) er et program som skanner datamaskinen din for å finne og fikse eventuelle problemer med registernøkler og systemfiler forårsaket av skadelig programvare.

Konklusjoner

Windows er nå i stand til å reparere seg selv i tilfelle feil eller problemer men for mer alvorlige feil kan det være nyttig å starte et av verktøyene som er vist ovenfor, for å kunne gjenopprette riktig funksjon av Windows og gå tilbake til arbeid eller studier på datamaskinen.

Den endelige løsningen hvis PC-en din slutter å svare på kommandoer, alltid fryser eller ikke en gang åpner skrivebordet, er å tilbakestill PC-en slik at du fjerner programmer mens du formaterer, uten å slette dine personlige filer.

Index
 1. Windows innebygd feilsøking
 2. Systemgjenoppretting
 3. Windows reparasjonsprogrammer
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up