Få fart på Safari på Mac hvis internettforbindelsen er treg

Index
  1. 1) Tøm cache, historikk og utvidelser
  2. 2) Slett cache.db-filen manuelt
  3. 3) Endre søkeinnstillingene
  4. 4) Nettverksproblem
  5. 5) Endre DNS-innstillinger
  6. 6) Oppdater Mac-systemet
  7. 7) Installer Mac-systemet på nytt
    1. Konklusjoner

Hvis Safari på Mac var treg med å laste inn nettsteder og nettsider, her er alle mulige løsninger for å prøve å øke hastigheten på Internett-opplastinger

Apple tilbyr Safari som en nettleser og annonserer den som den raskeste nettleseren som finnes for å surfe på internett. Dette kan faktisk være sant på iPhones og iPads der Safari-nettleseren er integrert i systemet; På Mac, derimot, er ikke Safari en god nettleser, men ikke den beste når det gjelder hastighet: det er faktisk mange brukere som foretrekker å surfe på Internett med Google Chrome.

De som er glad i Safari på Mac vil garantert ha opplevd alle slags feil mens de surfer: en nettside lastes sakte, visningsforsinkelser når du ruller opp eller ned og også når du vil navigere frem og tilbake mellom sidene som vises. I veiledningen som følger viser vi deg hvordan feilsøk sakte Safari på Macfor å gjøre den rask og rask nesten på nivå med Google Chrome.

LES OGSÅ -> Fjern mest besøkte nettsteder og historikk i Safari på iPhone, iPad og Mac

1) Tøm cache, historikk og utvidelser

Det første vi kan prøve er å tømme nettleserbufferen, historikken og også å deaktivere alle installerte utvidelser for å lette belastningen av appen. For å gjøre disse operasjonene, trykk på øverst i menyen Safarivelger vi menyen Kronologitrykker vi ned på Slett loggsetter vi til All historien og trykk til slutt på Slett logg.

For å fjerne utvidelsene, åpne nettleseren, trykk på menyen øverst Safarivi trykker på Preferanseråpne utvidelser-menyen og fjern alle de som er tilstede i listen.

2) Slett cache.db-filen manuelt

Prosedyren for punkt én brukes til å tømme Safari-bufferen automatisk; hvis det av en eller annen grunn ikke fungerer, kan vi alltid handle manuelt og slette cache-filen. For å fortsette lukker vi Safari, vi åpner Finnervi trykker på så videre Gå til mappen og lim inn følgende bane i tekstboksen:

~/Library/Caches/com.apple.Safari

I vinduet som åpnes trykker du på høyre knapp på mappen WebKitCache og slett den i papirkurven.

3) Endre søkeinnstillingene

En annen ting du kan prøve er å endre søkeinnstillingene i Safari. For å fortsette åpner vi menyen Preferansertrykk på menyen Nær og endre søkemotor ved å velge for eksempel motor Bing.

Ved å starte Safari på nytt kan vi umiddelbart legge merke til om det er noen forskjell i hastighet. Du kan også prøve å se om situasjonen forbedres ved å fjerne merket for alle alternativene i delen Smart søkefelt, som viser forslag, hurtigsøk, forhåndsinnlasting og andre alternativer. Noen ganger ved å bruke en veldig treg internettforbindelse, kan alle disse ekstra funksjonene føre til at Safari kjører enda tregere.

4) Nettverksproblem

Hvis Mac-en er koblet til internett både via Wi-Fi og via Ethernet-kabel, la oss prøve å koble fra en av de to. Hvis du ønsker å holde begge aktive, ta i betraktning at Ethernet-tilkoblingen er mer stabil enn Wi-Fi og bør alltid foretrekkes.

For å angi en prioritet til en ret, trykk øverst til venstre i menyen i form av et bitt eple, trykk på Systemvalgklikk på Nettklikk på alternativikonet nederst (ved siden av + og - tastene), velg menyen Serviceordre og la oss sørge for at ethernet-tilkoblingen er på topp.

5) Endre DNS-innstillinger

I noen tilfeller er saktetiden til Safari forårsaket av DNS-innstillingene, spesielt hvis du bruker serverne levert av Internett-leverandøren. Det kan vi heldigvis raskt endre DNS på Macbruker for anledningen i DNS levert av Google oi DNS levert av Cloudflare.

For å fortsette åpner vi Systemvalgtrykker vi på menyen Nettvelg tilkoblingen som er i bruk i det øyeblikket, la oss gå til menyen Avansertåpner vi fanen DNStrykk på +-ikonet under delen DNS-server og skriv inn IP-adressene til de nye DNS-serverne. Bruk av Google eller Cloudflare DNS kan øke hastigheten på internett med Safari og andre nettlesere også.

6) Oppdater Mac-systemet

Mange som kjøper Mac oppdaterer ikke operativsystemet til siste versjon. Dette kan føre til nedganger på Safari, som alltid må oppdateres til siste versjon. Siden Safari er integrert i Mac-operativsystemet, vi må alltid installere den nyeste versjonen av macOS for å ha Safari oppdatert og alltid rasktsom også aktiverer automatisk oppdatering.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan oppdatere mac.

7) Installer Mac-systemet på nytt

Hvis alle metodene ovenfor ikke har løst problemet med Mac-en, kan vi ikke gjøre annet enn å gjenopprette Mac-en til de opprinnelige innstillingene, og starte gjenopprettingsprosedyren fra selve operativsystemet. Vi kan selvfølgelig også forlate Safari og bruke Google Chrome, men hvis vi bryr oss spesielt om Apples broser og det ikke fungerer, har vi ikke mange alternativer til formatering.

Hvis vi aldri har tilbakestilt en Mac før, følg bare trinnene beskrevet i guiden vår hvordan du tilbakestiller / tilbakestiller Mac-en og installerer MacOS på nytt.

Konklusjoner

Macen kan også by på problemer, spesielt hvis Safari er kilden til problemet. Denne nettleseren er ikke dårlig, men siden den er integrert i systemet, er problemene mye vanskeligere å løse. Av denne grunn anbefaler vi deg å prøve alle rådene ovenfor, og hvis vi ikke ønsker å formatere hele Mac-en, erstatter vi Safari med Google Chrome, en nettleser med desidert bedre ytelse og enkel å gjenopprette i tilfelle problemer.

For å lære mer kan vi også lese vår guide om hvordan Få fart på MacOS og unngå nedganger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up