Flere Gnome Shell tips og triks

Index
  1. Installer Gnome Tweak Tool
  2. 1. Vis filen på skrivebordet
  3. 2. Klikk på midten av musen for å minimere vinduet
  4. 3. Bruk Gnome Shell Extensions for å forbedre systemet
  5. 4. Legg til Vis skrivebord-knappen i skriptet
  6. 5. Flytt vindu-knappen til venstre
  7. 6.Screencast-opptak
  8. Flere Gnome Shell tips og triks

Vi har dekket mye av Gnome Shell tips her på Make Tech Easier, men vi vet også at de ikke er nok til å tilfredsstille dere alle. Så her er flere Gnome Shell-tips og triks for deg.

Installer Gnome Tweak Tool

Før du starter, er det best at du har Gnome Tweak Tool installert på systemet ditt. Dette er den eneste programvaren du trenger for å justere og tilpasse innstillingene dine.

Du kan installere den ved å klikke her, via Ubuntu Software Center, Synaptic eller via terminalen:

sudo apt-get install gnome-tweak-tool

1. Vis filen på skrivebordet

Gnome-skallet viser ikke skrivebordsfilene dine når du har et programvindu åpent. For å få tilgang til filene dine må du minimere alle vinduene dine, eller trykke "Crl + Alt + d" for å få tilgang til skrivebordet eller gjennom filbehandleren. Dette er egentlig veldig brukeruvennlig.

For å fikse dette, åpne Gnome Tweak-verktøyet. Klikk på "Desktop" i panelet til venstre. Til høyre slår du på «Få filbehandleren til å ta over skrivebordet».

2. Klikk på midten av musen for å minimere vinduet

En av tingene som mangler fra Gnome Shell er minimer og maksimer-knappen i vinduets tittellinje. Det som gjenstår er Lukk-knappen. Selv om du kan dra vinduet til toppen av skjermen for å maksimere det, er det ingen rask måte å minimere det på. Slik kan du minimere vinduet med den midterste museknappen.

Åpne Gnome Tweak Tool og gå til Windows-delen. I delen "Handling ved klikk på midterste tittellinje", velg "Minimer" fra rullegardinmenyen.

3. Bruk Gnome Shell Extensions for å forbedre systemet

En av de største fordelene med Gnome-skallet er muligheten til å bruke utvidelsen til å endre/forbedre oppførselen til skrivebordsadministratoren.

Selv om det er flere tilgjengelige PPA-kilder for Gnome Shell-utvidelser, er den jeg fant å bli oppdatert oftest, WebUpd8 Gnome 3 PPA.

For å installere, skriv inn følgende i terminalen:

sudo apt-get oppdatering

Merk : Installering av utvidelsene betyr ikke at de er aktive. Du må gå til Gnome Tweak-verktøyet for å aktivere dem.

Noen av utvidelsene du bør installere:

en. Alternativ statusmenyutvidelse

Hvis du er frustrert over mangelen på Restart/Shutdown-knapp i strømmenyen, legger denne utvidelsen til dvale- og avslutningsalternativer til strømmenyen. Dette er min personlige favoritt.

For installasjon:

sudo apt-get install gnome-shell-extensionss-alternative-status-menu

b. arbeidsområdeindikator

Legg til en arbeidsområdeindikatorknapp i systemstatusfeltet slik at du vet hvilket arbeidsområde du er i (eller bytt raskt til et annet arbeidsområde).

For installasjon:

sudo apt-get install gnome-shell-extensions-workspace-indicator

medium

c. Fjern universell tilgangsinnstillinger-knappen

Innstillinger for universell tilgang er ikonet øverst til høyre i systemstatusfeltet. Selv om det lar deg endre noen av innstillingene raskt, vil det mest sannsynlig ikke være til mye nytte for deg. Du kan installere denne utvidelsen for å fjerne UAS-knappen.

sudo apt-get install gnome-shell-extensionss-noa11y

d. Tilbake til applikasjonsmenyen

Liker du appmenyen som lar deg raskt finne (og starte) appene du vil ha? Denne utvidelsen returnerer programmenyen og plasserer den i topppanelet.

sudo apt-get install gnome-shell-extensionss-apps-menu

og. brukertemaer

Dette er viktig hvis du vil installere et tilpasset Gnome-skalltema.

sudo apt-get install gnome-shell-extensionss-user-theme

4. Legg til Vis skrivebord-knappen i skriptet

Selv om du kan bruke hurtigtasten "Ctrl + Alt + D" for å vise/skjule skrivebordet, foretrekker mange av oss fortsatt å klikke på Vis skrivebord-ikonet for å få tilgang til skrivebordet vårt. Gnome Shell kommer ikke med en måte å legge til Vis skrivebord-ikonet til skriptet. Slik kan du gjøre det:

1. Last ned filen showdesktop.tar.gz. ( Ansvarsfraskrivelse : Jeg har ikke laget dette skriptet. Den ble levert av WepUpd8 )

2. Pakk ut filen til Hjem-mappen. Du bør se en "showdesktop"-mappe med to filer (showdesktop og showdesktop.desktop) inni.

3. Åpne en terminal og skriv inn:

sudo apt-get install wmctrl
sudo mv ~/showdesktop/showdesktop /usr/local/bin
mv ~/showdesktop/showdesktop.desktop ~/.local/share/applications
rmdir showdesktop>

4. Trykk "Alt + F2" og skriv 'r' for å starte Gnome Shell på nytt.

5. Klikk på "Aktiviteter"-knappen for å gå til vinduets oversiktsskjerm. I søkefeltet øverst til høyre skriver du «showdesktop». Du bør se Vis skrivebord-ikonet. Høyreklikk og velg "Legg til i favoritter".

5. Flytt vindu-knappen til venstre

Ubuntu har endret vinduskontrollknappen til venstre for flere versjoner siden. Hvis du ikke blir vant til vinduskontrollknappen i øverste høyre hjørne, kan du se hvordan du flytter dem til venstre.

sudo apt-get installer gconf-editor
gconf-editor

Gå til oppføringen "Desktop -> Gnome -> Shell -> Windows". Dobbeltklikk på "knappoppsett". Lim inn følgende linje i inndatafeltet og klikk OK.

cierra,minimiza,maximiza:

Start Gnome Shell på nytt (trykk Alt + F2, etterfulgt av 'r').

Merk : Utvidelsen Native Window Placement har en konflikt med denne kapreren. Du må fjerne utvidelsen for at knappene skal vises til venstre.

6.Screencast-opptak

Uten at mange vet det, har Gnome Shell en innebygd skjermopptaker. Når som helst trykker du på hurtigtasten "Shift + Ctrl + Alt + R" for å aktivere skjermopptakeren. Når den er aktivert, vil du se en opptaksknapp nederst i høyre hjørne. Trykk "Shift + Ctrl + Alt + R" igjen for å stoppe opptaket. Den vil bli lagret med filnavnet "shell-date-string-counter.webm" i hjemmemappen din.

Flere Gnome Shell tips og triks

  • Endre tema i Gnome-skall

  • Automatisk pålogging til Gnome Shell i Ubuntu Oneiric

Hvilke andre Gnome Shell-tips og triks har jeg gått glipp av? Hva er din favoritt? Gi oss beskjed i kommentarene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up