Hva du skal gjøre hvis du har mistet Apple TV-fjernkontrollen

Med videostreaming-krigene i full effekt, er det viktig at du har en enhet som kan se alt favorittinnholdet ditt. Apple TV er en av disse enhetene, et flott alternativ for alle dine behov for videostrømming. Og som mange av Apples produkter er Apple TV en estetisk tiltalende svart boks som tar liten plass, perfekt for de som ønsker minimalt med innredning.

Så god som Apple TV er, er den lite mer enn en papirvekt uten fjernkontrollen. Heldigvis, selv om du har mistet fjernkontrollen, kan du dokke alt favorittinnholdet ditt.

Apple TV-fjernkontroll i kontrollsenteret

Merk Merk: Merk at hvis du har en Apple TV (3. generasjon), vil du ikke kunne bruke denne metoden. Gå til neste oppføring på denne listen for en alternativ metode. Lære å identifisere Apple TV-modellen din her.

Hvis du har en Apple TV 4K eller Apple TV HD, kan du bruke Control Center på iOS-enheten din som en fjernkontroll. Apple Control Center gir brukere rask tilgang til en rekke innstillinger og kontroller, inkludert Apple TV. Dessverre er ikke Apple TV-fjernkontrollen synlig som standard i kontrollsenteret. Men ikke stress, det er lett å få det til å vises.

Hopp over

På iOS-enheten din, naviger til "Innstillinger -> Kontrollsenter -> Tilpass kontroller". Bla gjennom listen over tilgjengelige kontroller til du finner den som sier «Apple TV Remote». Trykk på +-ikonet ved siden av for å legge til Apple TV-fjernkontrollfunksjonen til kontrollsenteret.

For å bruke Apple TV-fjernkontrollfunksjonen i Kontrollsenter med Apple TV, må du sørge for at både Apple TV og iOS-enheten er på samme Wi-Fi-nettverk. Deretter åpner du Kontrollsenter, trykker på Apple TV-ikonet og velger Apple TV. Hvis du blir bedt om det, skriv inn den firesifrede koden som vises på Apple TV på iOS-enheten.

Remote App for Apple TV

Dessverre, hvis du har en tredjegenerasjons Apple TV, vil du ikke kunne bruke kontrollsenteret på iOS-enheten din. Ikke bekymre deg, du er ikke i den velkjente bekken ennå. Heldigvis gir Apple TV Remote-appen for iOS-enheten deg all funksjonaliteten til den fysiske Apple TV-fjernkontrollen. Til å begynne med, last ned apple tv remote app fra App Store.

Før du aktiverer Apple TV Remote-appen, sjekk enheten og sørg for at den er på samme Wi-Fi-nettverk som Apple TV. Når du har gjort det, åpner du appen. Trykk på "Legg til Apple TV" for at appen skal skanne Apple TV. Når den vises på skjermen til iOS-enheten din, trykker du på Apple TV. Hvis du blir bedt om det, skriv inn den firesifrede koden som vises på Apple TV på iOS-enheten. Dette vil pare den eksterne appen med Apple TV.

Omprogrammer en gammel fjernkontroll

Har du en gammel fjernkontroll i en skuff et sted? Mest sannsynlig, ja. Du har alltid visst at det var en grunn til at du beholdt den, og dette er grunnen! Infrarøde fjernkontroller kan brukes med din Apple TV, du trenger bare å omprogrammere dem. Heldigvis kan dette gjøres på noen få minutter. Husk at selv om de fleste fjernkontroller teoretisk sett skal fungere med din Apple TV, er det ingen garantier. Når det er sagt, er det enkelt å omprogrammere en gammel fjernkontroll.

For å komme i gang må du bruke kontrollsenteret eller Apple TV Remote-appen på iOS-enheten din for å navigere til Apple TV-innstillingene. Derfra velger du "Fjernkontroller og enheter -> Lær fjernkontroll -> Start."

Du vil da bli bedt om å trykke og holde inne forskjellige knapper på fjernkontrollen. Sørg for å holde hver knapp til fremdriftslinjen er full og du blir bedt om å trykke på en annen knapp. Når du har gjort dette for hver knapp, vil du kunne bruke IR-fjernkontrollen med Apple TV.

Bruk et Bluetooth-tastatur

Du kan knytte en Apple trådløst tastatur til Apple TV og bruk den til å navigere i grensesnittet og skrive inn tekst. Hvis du ikke har et Apple Wireless Keyboard, ikke bekymre deg. Heldigvis kan du også bruke en rekke tredjeparts Bluetooth-tastaturer. For å komme i gang, sett Bluetooth-tastaturet i sammenkoblingsmodus.

Bruk Apple TV Remote-appen eller kontrollsenteret, naviger til "Innstillinger -> Fjernkontroller og enheter -> Bluetooth." Dette vil få Apple TV til å søke etter Bluetooth-tilbehør i nærheten. Når tastaturet ditt vises, velg det. Du skal nå kunne bruke Bluetooth-tastaturet med Apple TV. I tillegg til å skrive inn tekst, kan du navigere på Apple TV og dens programmer med følgende taster:

  • Bruk piltastene til å navigere gjennom menyene eller startskjermen.
  • Trykk på Retur-tasten for å gjøre valg.
  • Trykk på mellomromstasten for å spille av eller sette innholdet på pause.
  • Trykk Escape for å gå tilbake eller avslutte en app.

Kjøp en ny fjernkontroll til Apple TV

Apple TV-fjernkontrollen er stilig og en perfekt følgesvenn for din Apple TV. Dessverre er de supersmå, noe som gjør det vanlig å miste Apple TV-fjernkontroller. Heldigvis selger Apple reservedeler. Kan du få fjernkontrollen Apple TV-standard for €19 på Amazon. Alternativt kan du koble til Apple TV Remote med Siri for €59.

Har du mistet Apple TV-fjernkontrollen? Valgte du en av de alternative løsningene eller kjøpte du en ny? Gi oss beskjed i kommentarene!

Index
  1. Apple TV-fjernkontroll i kontrollsenteret
  2. Remote App for Apple TV
  3. Omprogrammer en gammel fjernkontroll
  4. Bruk et Bluetooth-tastatur
  5. Kjøp en ny fjernkontroll til Apple TV

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up